Nagy iskolakezdő horoszkóp - Szülőknek és gyerekeknek!
Címlap / Ezotéria / Nagy iskolakezdő horoszkóp - Szülőknek és gyerekeknek!

Nagy iskolakezdő horoszkóp - Szülőknek és gyerekeknek!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-10-01

Szeptember 1. - újra suli! Van, aki izgatottan várta, hogy újra találkozzon az osztálytársakkal és barátokkal, mások lehangoltan vették tudomásul, hogy ismét eltelt a nyári szünet. Csemetéd hangulatát és hozzállását csillagjegye is befolyásolja - jótanácsok az asztrológustól, hogy zökkenőmentesen induljon az új tanév!  

KOS (Március 21. – Április 20.)
Kos szülők: Általában nem bonyolítják túl az iskolakezdést. Nem idegeskedik halálra magukat, ha a gyereknek hiányzik egy könyve vagy felszerelése. Az idei iskolakezdésre sem tudnak kellően figyelni, minden energiájukat leköti a munkájuk. Egyszerre veszik meg a tanszereket, de kizárólag minőségi - bár drágább – darabokat vásárolnak.

Kos gyerekek: Lelkesedéssel vágnak neki az új iskolaévnek. Inkább az iskolatársak, barátok társasága motiválja őket. Ebben a tanévben kibővítik a kapcsolataikat. Figyeljünk, hogy valóban hasznos és méltó társaságuk legyen!

BIKA (Április 21. – Május 20.)
Bika szülők: Nagyon lelkiismeretesek a tanszerek, felszerelési tárgyak kiválasztásában. Remek ötleteik adódnak, hogy miként lehetne kevesebb költségvetésből, de igényesen levezényelni a vásárlást. Ebben a tanévben különösen nagy lelkesedéssel támogatják a gyerekek sportban való előrejutását. Ne erőltessék rá a gyerekre a saját elképzeléseiket!

Bika gyerekek: Az idei tanév nem tölti el őket lelkesedéssel, inkább szorongással néznek elébe. Segíthetünk a Bika-gyereknek, ha támogatjuk és emeljük az önbizalmát. Dicsérjük meg sokszor és tudatosítsuk benne, hogy mindig segítünk, ha elakad egy tantárgy elsajátításában.

IKREK (Május 21. – Június 21.)
Ikrek szülők: Fáradtak és a hátuk közepére sem kívánják az iskolakezdés nyűgeit. Nem sok kedvük van az iskolaszerek, felszerelések beszerzéséhez sem. Annyira sűrű lehet a programjuk, hogy még a szülői értekezletre is késve érkeznek. Hosszú távon biztos, hogy át kell szervezniük a napirendjüket, hogy a gyerekkel is foglalkozhassanak!

Ikrek gyerekek: A kezdeti ijedtségen kreativitásuk és társaságkedvelő hajlamuk segíti majd át őket. Ha most mennek első osztályba, akkor szinte azonnal kivívják méltó helyüket a közösségben.

RÁK (Június 22. – Július 22.)
Rák szülők: Nyugtalanok az iskolakezdés miatt, így eleve idegesen mennek vásárolni. Előfordulhat, hogy a tanszerek beszerzése ürügyén robban ki a házastársi veszekedés. A feszültség oka, hogy a végletekig féltik a gyereket, aggodalommal tölti el őket, hogy nem tarthatják állandóak maguk mellett. Különösen igaz ez az első osztályos gyerekek szüleire.

Rák gyerekek: Tele vannak energiával, bár kissé félénken mennek iskolába. Az első osztályosok megijedhetnek a hirtelen jött kötelezettségektől. Mondjuk el nekik, hogy akkor is szeretjük őket, ha nem sikerül minden első próbálkozásra.

OROSZLÁN (Július 23. – Augusztus 22.)
Oroszlán szülők: Meggondoltan vágnak neki az iskolaévnek. Ha új iskolába megy a gyerek, akkor minden hasznos információt begyűjtenek. Tudatosan választanak tanszereket a gyereknek. Utánanéznek, hogy mi az, amit érdemes megvenni. A silány, rossz minőségű termékeket messzire elkerülik. Biztos, hogy felhőtlen, örömteli iskolakezdést nyújtanak a gyereknek.

Oroszlán gyerekek: Kíváncsian vágnak neki az iskolaévnek. Nyitottak a tanulmányokra és a barátságokra is. Támogassuk őket abban, hogy új sportba kezdjenek, vagy érdekes szakkörökre járjanak!

SZŰZ (Augusztus 23. – Szeptember 22.)
Szűz szülők:
Felmérik, hogy mire van szüksége a gyermeknek és közösen szerzik be a felszereléseket. Megosztják az iskolakezdéssel kapcsolatos munkákat, teendőket. Még jobb, ha a gyereket is bevonják a füzetek csomagolásába, vagy kikérik a véleményét a táskaválasztásnál. Ebben az iskolaévben még jobban összekovácsolódhat a család.

Szűz gyerekek: Büszkék lesznek iskolai teljesítményükre - ebben az évben valóban a legjobbak közé emelkedhetnek. Gondok csak a barátságokkal adódhatnak, nehezebben illeszkednek be a közösségbe.

MÉRLEG (Szeptember 23. – Október 22.)
Mérleg szülők:
Zárkózott hangulatban vannak és munkahelyi gondok gyötrik őket. Így nem is csoda, ha egy újabb púp a hátukon az iskolakezdés. Fontos, hogy ennek ellenére kivegyék a részüket a gyerek készülődéséből és öröméből. A helyes időbeosztás sokat számít, tervezzék meg a vásárlásokat. Menjenek beszerző körútra precízen összeállított bevásárló listával!

Mérleg gyerekek: Kissé félnek a kötelezettségektől, melyet az új iskolaév ró rájuk. Az elsősöket a számukra idegen közeg teheti próbára, a felsőbb évfolyamba járók pedig küzdenek a tantárgyakkal, melyekben kevésbé sikeresek.

SKORPIÓ (Október 23. – November 21.)
Skorpió szülők:
Örömmel és várakozással élik meg az új iskolaévet. Lelkesen vesznek részt a beszerzésben és a felszerelések kiválasztásában. Mindez új lehetőség számukra, hogy a gyerekkel élményeket oszthassanak meg. Az új tanév a közösen megoldandó kihívásokról szól majd. Ennek eredményeképpen még harmonikusabbá tehetik a szülő-gyerek kapcsolatot.

Skorpió gyerekek:
Az elsősök szégyenlősek, több időre van szükségük, hogy beilleszkedjenek az iskolai közösségbe. Ha sikerül jó kapcsolatot kialakítani a tanító nénivel, akkor nagyon sok segítséget kapnak majd!

NYILAS (November 22. – December 21.)
Nyilas szülők:
Nem jelent gondot, hogy a legjobb minőségű, korszerű felszereléseket vegyék meg a gyereknek. Nem is sajnálják az anyagi áldozatokat a gyerek iskolakezdésére. Támogató viselkedésük lelkiekben is megmutatkozik: pozitív megerősítésekkel látják el a gyereket. Így zökkenőmentesen, jó hangulatban indul az iskolaév.

Nyilas gyerekek: Önértékelésük nagyban függ attól, hogy milyen felszerelésekkel, ruhákkal látjuk el őket az új iskolaévre. Inkább vásároljunk kevesebb, de jó minőségű terméket!

BAK (December 22. – Január 20.)
Bak szülők:
Mindig mindenből a legjobbat akarják a gyereknek, de sokszor ütköznek a vélemények. Ne adjuk a gyereket jó hírű, szigorú iskolába, ahová semmi kedve járni! Találjuk meg azt a megoldást, ami a szülőnek és a gyereknek is egyaránt megfelel! Ez őszinte beszélgetéseket igényel, különösen akkor, ha kamaszkorú a gyerek.

Bak gyerekek: Igazi támogatókra találnak a szüleikben. Mindig érezhetik, hogy biztonságban vannak. Így magabiztosan indulnak neki az új tanévnek, kiegyensúlyozottak és lelkesek.

VÍZÖNTŐ (Január 21. – Február 19.)
Vízöntő szülők:
Bizonytalanok, nem tudják, hogy miként fognak segíteni a gyereknek a kihívások leküzdésében. Ha a gyerek valamelyik tárgyból gyengébb, akkor már most érdemes gondoskodni a különórákról! Fontos a helyes napirend kialakítása is, amibe mindenképpen bele kell férnie a sportnak! Ebben az iskolaévben még fontosabb az egészséges életmód!

Vízöntő gyerekek: Általában véve is lázadó típusúak, de ebben az évben sportot űznek belőle, hogy szembehelyezkedjenek a szabályokkal. A szülőknek és a tanároknak sok türelemre lesz szüksége.

HALAK (Február 20. – Március 20.)
Halak szülők:
Örülnek az iskolakezdésnek, így a gyereket is lelkesedésre tanítják. Érdemes beszélniük a helyes értékrendről, a tanulmányok fontosságáról. A gyerek most abban is partner, hogy közösen alakítsanak ki egészségesebb életmódot, rendszeresebb napirendet. Jó ötlet, ha úgy szervezik az életüket, hogy közös sportra is jusson idő!

Halak gyerekek: Tudatosan állnak hozzá az iskolakezdéshez, átlátják a tanulás fontosságát. Ebben az iskolaévben talán túl szorgalmassá is válnak, kevés idejük lesz a pihenésre.Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4738 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x