Templomok éjszakája a Haré Krisna Központban
Címlap / Ezotéria / Templomok éjszakája a Haré Krisna Központban

Templomok éjszakája a Haré Krisna Központban

Forrás: krisna.hu
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-16

Idén is szeptember 3. hétvégéjén kerül megrendezésre a Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozat, amely bár az 1000 magyar ház címet viseli, mégis több mint 1000 épület ingyenes látogatását teszi lehetővé országszerte! Az óbudai Haré Krisna Központban szertartásokat, tradicionális koncerteket, előadásokat tekinthetnek meg a résztvevők, sőt, még indiai csere-bere bazárral és ételkóstolóval is várják a vendégeket! 

A hétvége során hosszított nyitvatartással várják vendégeiket a művelődési házak, imahelyek, templomok és emlékházak, amelyek egyébként egész évben elérhetők a nagyközönség számára. Itt is különleges programok, kultúrtörténeti kuriózumok várják az érdeklődőket. Ezen a két napon ugyanakkor megnyílnak olyan épületek is a látogatók előtt, amelyekbe máskor sohasem pillanthatunk be. Régi, lezárt műemlékek, különleges épületegyüttesek, amelyek a történelem egy-egy szeletének ma is létező szemtanúi.

Az óbudai Haré Krisna Központ idén is bekapcsolódik a rendezvénybe. Az év 365 napján nyitvatartó épületkomplexum egyedi programokkal várja vendégeit. Mindkét napon óránként, minden óra egészkor induló körvezetéseken vehetnek részt az érdeklődők (előzetes bejelentkezés esetén akár angol nyelven illetve tolószékkel élő személyek számára is elérhető), megtekinthetik és meg is ismerhetik az indiai-védikus kultúra legfontosabb részleteit.Érdemes megnézniük a templom egész épületét, az istenszobrokat, a könyvtárat, az ételbárban pedig belekóstolhatnak néhány ízletes indiai csemegébe
. 12:30-kor az imádati kellékek felajánlási szertartását  lehet megtekinteni,. Szeptember 17-én, szombaton, 17:30 perckor kezdődik Juhász Ákos Attila képzőművész vetítéssel egybekötött előadása Az indiai templomi építészetről és a szakrális terekről. 19 órakor az esti áratí (ajánlás) szemtanúi lehetünk, ahol a zenés-táncos istentiszteletbe be is kapcsolódatunk, ezt követően pedig tradicionális indiai bhadzsana, zenés, éjjeli, gyertyafényes mantraéneklés veszi kezdetét a Templomok éjszakája és a Kultúrházak éjjel-nappal című programsorozat részeként. A bhadzsan műfajáról jó tudni, hogy általában ülve zenélnek a művészek, és énekkel, tapssal kísérve bárki bekapcsolódhat a folyamatba. Ilyenkor megszólal az összes hagyományos hangszer is, az agyagdob, a mridanga, a cintányér, a karatála, a csörgők és a harmónium, kelet harmonikás-zongorája.A vasárnapi napon szintén 9-19 óráig kalauzolják a betérőket a Krisna-hívő idegenvezetők.
A déli ajánlás után, 15 órától veszi kezdetét a hagyományos zenés istentisztelet, majd 16 órakor a vasárnapi lecke, előadás. 17 órakor óriási táncos mulatságba kapcsolódhatunk be. A templomban párhuzamosan egy kisebb indiai csere-bere bazár is várja majd a vendégeket. A muzsikaszó este 9 óráig invitálja az örökségnapok kalandozóit.


Hogyha a kulturális örökségek hétvégéjét a fővárosban töltjük, érdemes benézni a Haré Krisna Indiai Központba. A templomok éjszakájának hétvégéje ugyanis méltán viseli az „őszi Múzeumok Éjjele” becenevet – sokszínű és rendhagyó kulturális programsorozattal készülnek a szervezők. Egy nagy sétát téve, egy este alatt akár a kerület más nevezetességeit is megtekinthetjük, pl. az Aquincumi Múzeumot vagy a Textilmúzeumot.

www.krisna.hu
www.facebook.com/event
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3572 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x