A lábujjaink titkos érzelmi élete
Címlap / Ezotéria / A lábujjaink titkos érzelmi élete

A lábujjaink titkos érzelmi élete

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-26

Sokan azt hiszik, hogy a lábfejet, a lábat nem lehet úgy elemezni, ahogy a tenyerünket. Pedig az "ezoterikus lábnyomunk" éppen úgy ott van a bütykeinkben, a göcsörtjeinkben, mint ahogy a tenyérvonalakban.  

Első ránézésre is sok kiderül egy lábfejről. Kapásból az, hogy mennyire ápolt, mennyire tiszta, vagy éppen mennyire „repedt a sarkunk”, önmagában is igen árulkodó. (A repedt sarok a sokat ácsorgó prostituáltak jellemzője volt, akik a falat támasztva vártak a kliensekre – testsúlyukkal sarkukra nehezedve. Innen ered a pejoratív jelentésű „repedt sarkú” jelzőnk. )

Van, aki gondosan lakkozza a lábkörmét, van, aki hagyja, hogy betöredezzen a körme, esetleg, hogy eluralkodjon rajta Ásóka, a körömgomba. Ha ezen az egyszerű tényen túl is megvizsgáljuk a lábfejünket, a legszembeötlőbb dolog talán a nagylábujj hossza, illetve a közte és a következő ujj közti rés.


Ha  a nagylábujj nagy méretű, széles, hangsúlyos, akkor a gazdája tevékeny, erőteljes, agilis személy. Idegrendszere erős, nyugodtabb típus, könnyen dühbe jön, ám ugyanolyan könnyen felejt is.

Ha a nagylábujj átlagos, arányos méretű, úgy gazdája talpraesett, harmonikus, békés jellem, aki a kiegyensúlyozott életvitelre törekszik.

Ha a nagylábujj egész keskeny, kecses, viselőjének vajmi kevés gyakorlati érzéke van. Rá mondhatjuk, hogy túlságosan az érzelmek befolyása alatt van, így nem sok köze van a földi dolgokhoz.

Ha a mellette levő ujj sokkal jobban túllóg, mint a nagylábujj, az mély megérző képességgel megáldott, spirituális, művészies típust jelöl. Benne több az érzelmi, ábrándozó vonal, ritkán kezdeményez.

Ha azonban a nagylábujj a magasabb, akkor a gyakorlati érzéket, a hétköznapi gondolkodást, az azonnali tetteket feltételezhetjük a láb gazdájáról.

A régi görög szobroknál megfigyelhető, hogy a második ujja minden szobornak jóval nagyobb – a görög bölcseket így is jellemezték.

Akinek nagy a rés a két lábujja közt, az inkább az intellektus, a gondolatok embere, kevésbé jellemző rá a tetterő. Akinek zárt a két ujja közti rész, az inkább talpraesett, tevékeny, kevésbé gondolkodik.

 
 
A néphit szerint annak az embernek, akinek a második ujja jobban túlnyúlik, mint a nagyujja, bizony hosszabb életet is jövendöltek. Özvegyujjnak is mondták ezt, ugyanis azt tartották, hogy minél hosszabb az ujj, minél nagyobb a két ujj közti különbség, annál hamarabb jut özvegységre, annál hosszabb életet él majd az ujj gazdája. Arról azonban nem szólnak a népi megfigyelések, mi van akkor, ha a pár mindkét tagjának hosszabb a második lábujja?

Lehet, hogy akkor csak a babonásabb fél lábát kell figyelnünk?
  
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 14273 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x