Két férfi, egy eset: Balogh Béla alul marad?
Címlap / Ezotéria / Két férfi, egy eset: Balogh Béla alul marad?

Két férfi, egy eset: Balogh Béla alul marad?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-23

A homeopátia témájában indított disputában Balogh Béla és a holisztikus gondolkodók voltak többen, ám az evolúcióról főleg a szkeptikusok beszélgetnek új rovatunkban. 

A HarmoNet új rovatot indított, „Két férfi egy eset” címmel, melyben két férfi indít egy vitát minden héten, egy adott témában. A két férfi nem más, mint két tudós: Balogh Béla, a népszerű ezoterikus író és a számos médiaszerepléséből ismertté vált „fő szkeptikus”, Hraskó Gábor. A mérnök és a biológus, az akadémikus eszmék és a holisztikus, egyetemes világrend elkötelezett hívei.

A HarmoNeten harmóniát teremtünk. Ezért van lehetőség arra, hogy a két eszme ezen a platformon álljon egymás mellett. A tudomány határterületeit vizsgáljuk meg, s míg Hraskó az akadémikus, tudományos világ nézeteit védelmezi, úgy Balogh megpróbálja a határokat megnyitni a tudományos, ugyanakkor a jelenlegi skolisztikus elveket mégis kitágító irányok felé.

- Szükséges, hogy az embereket arra sarkalljuk, hogy gondolkodjanak el a dolgokon – mondja a két tudós, ebben a tézisben kivételesen nagy egyetértést tanúsítva. – Nem célunk, hogy bármelyikünk is megváltoztassa álláspontját, vagy erre kérje a másikat. Azt szeretnénk, ha a gondolataink elindítanák másokban is a kérdések sorozatát, s így közösen át lehet majd gondolni mindkét szemszögből azokat a témákat, amelyeket hétről hétre felvetünk.


A népszerű témakört, a homeopátiát, mint az orvostudomány határterületét választották első hétre a tudósok, melyben Balogh Béla „lájkjainak” száma lesöpörte Hrasko Gáborék érveit. A második hét témája, az Evolúció, azonban úgy fest, kevésbé mozdította meg az ezoterikus gondolkodókat. A HarmoNet új rovatában minden héten újabb és újabb témát járnak körül olvasóikkal együtt.

- Másként vitázik egy nő és egy férfi. Másként egy tudós és egy laikus. És minden álláspont önmagában értékes, érdekes és ugyanakkor tanulságos is – mondja a HarmoNet főszerkesztője, Kolontár Elvira. – A heti téma kétségtelenül megosztó, ám büszkén látjuk, hogy olvasóink intelligens, vitaképes emberek. Talán ritka a mai online kommunikációban, de mi akár kiírhatjuk azt is, hogy „trollmentes övezet”.

A Harmonet oldalán hétről hétre jelentkező új rovat, a „Két férfi, egy eset” azokat a gondolkodó és gondolatait szívesen megosztó embereket várja, akik örömmel néznek a tudományos kutatások és a spirituális tézisek világába és igyekeznek megtalálni a közös halmazt.

A rovatot olvasóink megtalálják minden nap a HarmoNet főoldalának alján, vagy tegyék a kedvencek közé ezt: http://www.harmonet.hu/ket-ferfi-egy-eset/
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3832 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x