Láma Ole Nydahl Budapesten és Miskolcon
Címlap / Ezotéria / Láma Ole Nydahl Budapesten és Miskolcon

Láma Ole Nydahl Budapesten és Miskolcon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-04-01

Október 21-én Budapesten, 22-én pedig Miskolcon tart előadást Láma Ole Nydahl Gyémánt Út-módszerek a hétköznapokban címmel, ahol a tibeti buddhizmus szemléletmódját és módszereit közérthetően, nyugati keretek között mutatja be, hogy "jobban tudjunk élni, meghalni és újraszületni". 

A buddhista tanító több mint húsz éve járt első alkalommal Magyarországon, azóta az általa alapított Gyémánt Út Buddhista Közösség Magyarország legnagyobb buddhista egyházává nőtte ki magát, országszerte 23 városban, településen található központja.

A dán származású Ole Nydahl és 2007-ben elhunyt felesége, Hannah Nydahl a hatvanas években ismerkedtek meg a buddhizmussal nepáli utazásaik során. Miután a tibeti buddhizmus karma kagyü iskolájának feje, a 16. Gyalva Karmapa első személyes nyugati tanítványaivá fogadta őket, intenzív tanulóévek következtek a Himalájában. A hetvenes évek elejétől Karmapa kérésére Ole és Hannah világi meditációs központokat hoztak létre a nyugati országokban, hogy a buddhizmus értékei minél több ember számára elérhetővé váljanak. Ma már több mint 600 ilyen centrum létezik szerte a világban Oroszországtól Brazíliáig, Kanadától Ausztráliáig. A láma egy év alatt kétszer utazza körbe a Földet, szinte minden nap más városban ad tanításokat, megosztva tapasztalatait minden nyitott emberrel.

Láma Ole Nydahl és közösségei
A tibeti buddhizmusnak négy nagy iskolája van, ezek egyike a karma kagyü, amely főként a meditációra helyezi a hangsúlyt, és képes – egy hiteles tanítón keresztül – hozzásegíteni bennünket a tudat természetének közvetlen megtapasztalásához. Ezeket a hatékony módszereket a történelmi Buddha tanította legközelebbi tanítványainak. Később indiai mahasziddhák – Padmaszambhava, Tilopa, Naropa, Maitripa – és a híres tibeti jógik, Marpa és Milarépa őrizték és adták tovább ezeket a tanításokat. A XII. században a szerzetes Gampopa továbbadta e tanításokat az első Gyalva Karmapának, Tibet első tudatosan újraszülető lámájának. A vonal vezetője jelenleg a 17. Karmapa, Táje Dordzse.


Ole Nydahl és felesége, Hannah voltak a 16. Karmapa, Rangdzsung Rigpe Dordzse első nyugati tanítványai. Karmapa 1972-ben bízta meg őket azzal, hogy világi meditációs központokat hozzanak létre Nyugaton. Jelenleg több mint 600 centrum működik világszerte, Magyarországon 23 található. A központok hierarchia nélkül, bárki számára nyitottan dolgoznak, nyilvános tanításokkal és meditációkkal.

A buddhizmus és a Gyémánt Út
Buddha mindenki számára érthető és az életben kiválóan használható magyarázatokat ad arról, hogy mi a végső valóság, és mi az, ami feltételekhez kötött. Ezek megértésével tartós boldogságot tapasztalhatunk. A buddhizmus nem ismer dogmákat, sőt bátorít, hogy tegyünk fel kérdéseket. A megértett információ a megfelelő meditációkon keresztül saját tapasztalattá válik, a kiegészítő módszerek pedig megszilárdítják az elért tudatszinteket. Buddha tanításainak célja, hogy teljesen megvalósítsuk a mindenkiben ott rejlő megvilágosodott képességeket.

A buddhizmus három nagy „útjából”, a főleg Tibetben, Bhutánban és Nepálban fennmaradt változatot vadzsrajánának, magyarul „Gyémánt Út”-nak nevezik.
(Ezt a nevet kapták a Láma Ole Nydahl által alapított világi buddhista közösségek is világszerte.) A Gyémánt Útról azt tartják, hogy tartalmazza az összes módszert, amit Buddha tanított, magas szintű gyakorlatait alkalmazva követői gyors fejlődésre számíthatnak.Előadások:

Budapest
SportMax (1123 Budapest, Csörsz u. 14-16.),
19 óra (belépő: 1900 Ft)

Miskolc
a Miskolci Egyetem díszaulája (3515 Miskolc, Egyetemváros)
16 óra (belépő: 1500 Ft)
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4079 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x