Keddi KvantumTükör: a bizonytalanság biztonsága
Címlap / Ezotéria / Keddi KvantumTükör: a bizonytalanság biztonsága

Keddi KvantumTükör: a bizonytalanság biztonsága

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-03

Az emberi életnek - sőt magának az Univerzumnak is - egyik legfőbb jellemzője és alaptörvénye a változás. Ezt elfogadhatod vagy letagadhatod, de legjobban akkor jársz, ha megfigyeled a hatását a saját belső világodban. Ébredj tudatára hogyan viszonyulsz a változáshoz, milyen érzelmi reakciókat vált ki belőled, és legfőképpen mi a válaszod megjelenésére. Az örök változással kapcsolatban a kérdés tehát ennyi: Megismered és felhasználod, vagy elmenekülsz előle és korlátozod önmagad? A válasz rajtad áll...  

„A bizonytalanság tudatos elfogadása hozza létre a valódi biztonságot,
és abban teljesedhetnek ki, és valósulhatnak meg az igazi képességek és lehetőségek.”

Ha őszinte vagy önmagadhoz, akkor beismered, hogy soha nem tudhatod, mi fog történni a következő napon az életben, sőt, igazán még a következő pillanatban sem. Hiszen minden folyamatosan változik és formálódik a világban. Csak remélheted, hogy megmaradnak azok az emberek, helyzetek, dolgok az életedben, amelyeket szeretsz és fontosak számodra. Nem sejtheted, hogy az életed bármelyik része nem tűnik-e el, vagy nem fordul-e gyökeresen új irányba a következő percben. Ami persze lehet áldás vagy átok, nézőpontodtól és élethelyzetedtől függően…

Az állandó változás létét beismerni és elfogadni nem könnyű, mert együtt jár a bizonytalanság érzésének megjelenésével, ami olyan feszültséget (félelmet) generál az elmében, melyet az szinte képtelen elviselni. Ez pedig arra sarkallja, hogy megpróbálja a biztonságot, vagy legalábbis annak illúzióját létrehozni az énkép, az önazonosság stabilitása érdekében. Ennek nagyon sokféle formai megnyilvánulása létezhet. A leggyakoribb a fizikai tárgyakkal, a társadalmi szereppel, a nemzetiséggel vagy vallási, spirituális gondolattal, elképzeléssel való teljes azonosulás.


Figyeld meg, mennyire ragaszkodik a legtöbb ember a véleményéhez, legyen szó bármilyen témáról. Sokan még akkor is ezt teszik, ha a helyzet, amiben az adott álláspont született, már rég megváltozott és az ott kialakított elképzelés már nem nyújt számára mást, mint konfliktust és szenvedést. Ennek oka, hogy a véleményhez való ragaszkodás ad egyfajta biztonságérzetet, „az én tudom, te pedig nem” érzését. Így születnek meg az ideológiák, a dogmák, s az ezekhez való ragaszkodás szüli az emberi nehézségek legjelentősebb részét. Ezt másokban észrevenni nem túl nehéz, azonban a saját koncepciók vizsgálata már kicsit több őszinteséget követel.

Érdemes megnézni, melyek a Te személyes énképed biztonságát adó nézetek, vélemények. Vedd őket alaposan szemügyre, s különösen azt lásd, milyen érzéseket nyújtanak számodra.
Ismerd fel önmagadban is a nézőpontoddal való azonosulást, melyen valóban nem könnyű túllépni. Azonban megéri, mert ezzel megnyitod magad a világ sokszínűségének szépsége előtt. Sokat segíthet ebben, ha belátod, hogy a vélemény legtöbbször nem más, mint egyfajta „szemüveg”, amin keresztül érzékeled (mélyebb szinten pedig létrehozod) a világot. Figyeld meg, hogy mit ad számodra a világképed: békét és boldogságot vagy konfliktust és szenvedést? Ha előbbit, akkor használd (de ne ragaszkodj hozzá túlságosan), örülj neki és becsüld meg. Ha viszont negatív érzelmeket, akkor fontold meg a következőt: nem volna-e célszerű és időszerű megszabadulni tőle?

A kérdés persze a "hogyan"!
Sajnos nem fog menni akarattal, mert az csak végtelen csatát fog okozni önmagaddal, s inkább elfojtásokhoz vezet, annak minden testi, lelki és szellemi lerakódásával együtt. A válasz, és a megoldás titka a bizonytalansághoz fűződő viszonyodban rejlik. Ha első lépésben megtanulod elfogadni a bizonytalanságot, aztán a következő lépésben pedig megbarátkozol vele, akkor kinyitod életed kapuját a valódi, s örömteli változások előtt.Így megtanulsz úgy tekinteni a bizonytalanságra, mint az Élet végtelen  lehetőségeinek megnyilvánulására, s már nem akarsz mentálisan elmenekülni előle, hanem felébreszti benned a kíváncsiság és a felfedezés izgalmát és örömét.

Hogy mivel kapcsolatban? Bármivel, amit csak képes vagy észrevenni az világban, csak tőled függ, hogy az élet melyik jelensége ragadja meg a figyelmedet, s tölt el csodálattal. Az öröm és a kíváncsiság energiájának segítségével túllépsz a szokásos félelmeiden, s az azokból születő elképzeléseiden, koncepcióidon. S akkor már nem csak az elmédet használod, hanem teret adsz a Tudat és a kreativitás egyre gyakoribb megjelenésének az életedben.
Így alakíthatod át az Élet eddig zavaró bizonytalanságát egy lazább, könnyedebb, és tartalmasabb  létezés alaptörvényévé.

Részlet „Szatmári L. Miklós: A bizonytalanság biztonsága – Kvantumszemlélet a mindennapokban” című könyvből. További részleteket olvashatsz a www.kvantumszemlelet.hu oldalon.

Képek:
dan / FreeDigitalPhotos.net
graur razvan ionut / FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 6083 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x