Keddi KvantumTükör: miért nem működik a tudatos teremtés?...
Címlap / Ezotéria / Keddi KvantumTükör: miért nem működik a tudatos teremtés?

Keddi KvantumTükör: miért nem működik a tudatos teremtés?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-20

Az utóbbi években a tudatos teremtésről szóló könyvek, filmek elsöprő sikere megmutatta, milyen hatalmas igény él az emberekben az Univerzum és a Valóság mélyebb összefüggéseinek megértése iránt.  

A kedvező fogadtatás bebizonyította, hogy eljött az idő, hogy új dimenziók nyíljanak meg az egyéni és a globális Tudatban egyaránt. Azonban az is kiderült, hogy a szemléletváltáshoz az elméleti ismeretek nem elegendőek. Nem elég elhinned, hogy te teremted a valóságodat és képes vagy a tudatos teremtésre, mert - gyakorlat nélkül - az ebben való hit még mindig csupán intellektuális tudás, s nem más, mint egy csokor szépen összerakott elképzelés.
A mindennapi életben való felhasználáshoz több kell. A saját tapasztalatokon keresztül megszerzett egyéni felismeréseid kikerülhetetlenek a tudatosságod növekedéséhez (vagyis a „Titok” felhasználásának) folyamatában. Ennek néhány akadályozó tényezőjét találod itt nagyon röviden csokorba szedve, annak érdekében, hogy megvizsgálhasd, felismerhesd őket, és túlléphess rajtuk.
A Tudatos teremtés divatos témájáról manapság könyvtárnyi irodalom elérhető. Egy-kettő elolvasása után remélhetőleg rájössz, hogy a saját kezedben van a kulcs, nem pedig a további könyvek által leírt elméletekben.  Azok ugyanis csak azt mondhatják el neked, amit az első könyv megismerése után már amúgy is tudsz, a pozitív gondolkodásról, az elméd hatalmáról, stb. Az önismereti könyvek tehát, bármilyen szuper technikákat is adnak a kezedbe, legtöbbször nem – vagy csak korlátozottan - működnek, és gyakran csak növelik a zavarodottságodat. Ennek az oka, hogy soha nem lehet olyan technikát leírni, ami automatikusan működik mindenkinél, mert van egy hiányzó rész ezekben az írásokban. Ez pedig az önismeret. Aminek a legnehezebb része akkor jön el, amikor elérsz a (képzelt) személyiségednek a korlátaihoz, és elkezded azt feszegetni. Ez kezdetben általában örömteli, aztán már fájdalmassá válik, mert megérzed a neveltetésed rabláncait, amelyek észrevétlenül kötik meg lehetőségeid és képességeid kibontakozását, esetleg már évtizedek óta. Talán úgy megszoktad létezésüket, hogy már csak ritkán próbálsz szabadulni a béklyókból.

Bármi, amit meg szeretnél teremteni az életedben, azért nem áramlott még be harmonikusan az életedbe, mert valamilyen tudattalan hiedelem megakadályozza megjelenését.  Ahhoz mindig kapcsolódik egy érzés (félelem, lelki blokk), mely akadályozó tényezőként jelenik meg. Még akkor is, ha fejben tényleg szeretnéd a megvalósulást.  Az érzés azonban mindig erősebb, mint a gondolat. Ezért nem működik sok embernél a pozitív gondolkodás, hiszen pozitív érzések nélkül nem lehet eredményes a legzseniálisabb technika sem. Ha azonban képes vagy éberré válni a vágyadhoz kapcsolódó negatív érzéseidre, s tudatosan megfigyelni, milyen hatással vannak a cselekedeteid minőségére, akkor azzal feloldhatod hatásukat. Tehát minden „kötés” tanult dolog, így fel is lehet oldani. Természetesen a „rablánc” vastagága, hossza és erőssége minden embernél egyedi és csak a gyakorlatban engedheti el. Semmilyen könyv, technika, tanítás vagy guru nem cselekedhet helyetted, az csak rajtad múlik.


Az egyik legnagyobb akadály a saját hitrendszer, amit sokan a lelkiismerettel kevernek össze, és amely a legtöbb ember számára általában nagyon értékes dolog. Erre azt mondani, hogy adott esetben egyenesen káros is lehet?! Ez elég furcsán hangzik, ugye?
Pedig ez az a rész, amely a milliós példányszámokban eladott könyvekből is hiányzik. Ez egy kihagyott, érintetlen része az önismeretnek, annak ellenére, hogy e nélkül nem lehet megérteni és megtanulni a gyakorlatban a tudatos teremtés alapelveit. A lélek és lelkiismeret kérdésben tisztán kell látnod a félreértést. A lélek létezik, az maga a tudat, mely önmaga tudatára ébredhet. Ezzel semmi gond. S tényleg létezik a szívedben egyfajta lelkiismeret amely, minden tanult viselkedésforma fölött áll. Ennek a megnyilvánulási formája az együttérzés, a hála, a szeretet és a béke. Azonban a legtöbb ember fejében is létezik  „lelkiismeret”, ami azonban az elméhez tartozik, és egy tanulási folyamatnak az eredménye, amely kb. 12 éves korra fejeződik be. Ez tartalmazza a világról alkotott elképzeléseket, és címkézi a világ jelenségeit. Jónak vagy rossznak, kellemesnek vagy kellemetlennek, követendőnek vagy elvetendőnek, s ezek mentén meghatározza az környezethez való viszonyt.
Sokat segít, ha felteszed a kérdést: mit gondolsz arról a dologról, élményről, jelenségről, amit a tudatos teremtés segítségével szeretnél létrehozni. Milyen az ahhoz való viszonyod? Van -e benne bármi, amit rossznak gondolsz, ami valamiféle nehéz energiákat generál benned? Milyen érzéseid vannak vele kapcsolatban?

 A szülők, rokonok, ismerősök, tanárok – vagyis a szociális környezet, amelyben felnőttél - mind nyomot hagynak az elmében. Minden tanított mondat beépült az elmeprogramba, legtöbbször ugyan módosulva, de attól még ott van. Ez a folyamat minden embernél azonos, s ezzel tereli a társadalom kényszerpályára a legtöbb ember életét. Azonban ne feledd, mindig megvan a lehetőséged kezedbe venni a saját életed irányítását, csak tenned kell érte. Mindössze tudatára kell ébredned az öntudatlanul beépült meggyőződéseidnek. Ezt pedig a tudatosságod, az éberséged növekedésével valósíthatod meg.

A jövő heti folytatásban a cikk második részében további, a teremtést nehezítő akadályokkal ismerkedhetsz meg.

Amennyiben érdekel a kvantumszemlélet és a Kvantum – Tükör önismereti és intuíciófejlesztő rendszer, további részleteket olvashatsz a www.kvantumszemlelet.hu oldalon.

Szatmári L. Miklós
Képek: renjith krishnan / FreeDigitalPhotos
digitalart / FreeDigitalPhotos
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 8954 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x