Keddi KvantumTükör: "Titkok", eltitkolt akadályok az utadon...
Címlap / Ezotéria / Keddi KvantumTükör: "Titkok", eltitkolt akadályok az utadon

Keddi KvantumTükör: "Titkok", eltitkolt akadályok az utadon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-25

A cikk első részéből megtudhattuk, miért sodródik a legtöbb ember a társadalom kényszerpályájára és hogy miért nem működik papírforma szerint a tudatos teremtés, a vonzás törvénye és a többi manapság igen divatos elképzelés. Az is kiderült, hogy a szemléletváltáshoz az elméleti ismeretek nem elegendőek, a saját tapasztalatokon keresztül megszerzett egyéni felismerések kikerülhetetlenek. 

 Nem elég elhinned, hogy te teremted a valóságodat és képes vagy a tudatos teremtésre, mert - gyakorlat nélkül - az ebben való hit még mindig csupán intellektuális tudás, s nem más, mint egy csokor szépen összerakott elképzelés. A mindennapi életben való felhasználáshoz több kell. A saját tapasztalatokon keresztül megszerzett egyéni felismeréseid kikerülhetetlenek a tudatosságod növekedéséhez (vagyis a „Titok” felhasználásának) folyamatában. Erről bővebben itt olvashatsz >>
 
Létezik azonban 2 további akadályozó tényező, ami gátol abban, hogy megteremtsd azt az életet, amire igazán vágysz. Mi ez a 2 titok? lálod itt nagyon röviden csokorba szedve, annak érdekében, hogy megvizsgálhasd, felismerhesd őket, és túlléphess rajtuk.
           

A következő akadály, amely a szellemi fejlődést és a tudatos teremtés folyamatát lassíthatja, az a viszonyítás. Ez egy öntudatlan mentális szokás, melynek célja a személyiség kereteinek meghatározása.  „Tartok valahol”, „Valaki felettem van, és azt be kell érnem. Mások alattam vannak, és azoktól különb vagyok.”, „Ő jobb, amaz rosszabb.” - sugallja állandóan az elme, ezzel teremtve meg az énkép biztonságának látszatát.  Nem is az a gond, hogy ez a folyamat automatikusan zajlik, hanem az, hogy az esetek nagy százalékában nem tudatosul, mennyire befolyásolja a cselekvést és a mindennapi kommunikációt. Ez semmi más, csak az összehasonlítás reakciója, melyet gyermekkora óta majd mindenki gyakorol. Ez mindig hazugság a valóság egy bizonyos szintjén. Azt a tudatállapotot érdemes megtapasztalni és mindennapossá tenni, amikor rádöbbensz: a Valóság bizonyos dimenziójában nem különbözünk egymástól. A felszínen – a fizikai formák és a mentális elképzelések szintjén - természetesen igen, de azon túl már létezik egy valóságtartomány, ahol minden Egységben létezik. Te döntheted el, mire helyezed figyelmed fókuszát, s tudatában leszel-e a mélyebb realitásnak.
 
A békés, nyugodt, derűs élet és a tudatos teremtés kulcsa az, amikor elengeded az összehasonlítás szokását. Ne érezd magad kevesebbnek, ha nem tudsz valamit. Te mindig tudsz valami mást, minimum egy új nézőpontot adni az aktuális élethelyzetről. Ha nem engeded el az összehasonlítás öntudatlan szokását, akkor az alapvető kiinduló motivációd a félelem és egyéb nehéz energiák lesznek, s ez hosszabb távon mindenképpen szenvedést szül.  Viszont ha képes leszel viszonyítás nélkül tekinteni önmagadra, környezetedre, akkor gyökeresen megváltoznak belső energetikai jelenségeid (vagyis gondolati és érzelmi állapotod), s az fog tükröződni a Világodban.
 

Ehhez kapcsolódik a másik nagy hiba, mely gyakran leblokkolja a teremtést. Az elme általában arra fókuszál, ami nincs, vagy amit a személyiség nem tud, vagyis a hiányra!!!  Sokkal jobb azt megtalálni önmagadban, amihez értesz, vagy amihez kedvet kaptál és azt tanulni, fejleszteni. Rá kell jönnöd: mindenkiben, így benned is, van olyan terület, képesség, tudás, ami hasznos és értékes önmagad és mások számára. Vedd észre: gyakran mégis azzal foglalkozol, ami nincs, és amit nem tudsz. Ez egy idő után hitté válik, afféle „önbeteljesítő jóslattá”, mely óriási nehézségeket, feszültségeket generálhat az életedben. Ezt a hitet kell eldobni a legelső körben, ha változtatni szeretnél az életeden. A saját hitedből születő félelmet, hiánnyal való foglalkozást azonban senki nem veheti el tőled! És senki nem is adhat semmit ezen a téren, maximum információt. Ezt adják a könyvek.
 
Azonban ha képes vagy éberré válni, vagyis a gyakorlatban megfigyeled a saját hitrendszered és a hiányra való fókuszálásodat, akkor képes leszel azokat elengedni. Valami mindig a rendelkezésedre áll a helyzeted megváltoztatásához, de ezt nem láthatod, amíg arra koncentrálsz, ami nincs! A figyelmed fókuszát irányítsd másfelé, ne mindig a nem létezőn, a hiányon legyen, mert akkor arra megy el a legtöbb  energiád és időd, vagyis azt teremted újra és újra. Ezt a mentális szokást fel kell ismerned önmagadban, amit csak gyakorlással figyelhetsz meg, s nem pedig könyvek olvasásával. S akkor könnyedén képes vagy a gyakorlatba átültetni mindazt a tudást és tehetséget, mely benned szunnyad, és a teremtés már könnyedén fog megvalósulni az életedben.
 
Szatmári L. Miklós
 
Amennyiben érdekel a kvantumszemlélet és a Kvantum – Tükör önismereti és intuíciófejlesztő rendszer további részleteket olvashatsz a www.kvantumszemlelet.hu oldalon.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 9244 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x