Hírességek segítik a Krisna-hívők karácsonyi ételosztását...
Címlap / Ezotéria / Hírességek segítik a Krisna-hívők karácsonyi ételosztását

Hírességek segítik a Krisna-hívők karácsonyi ételosztását

Forrás: krisna.hu
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége és szegényélelmezési programja, az Ételt az Életért december 24-26 között kiemelt karácsonyi ételosztást tart a Blaha Lujza téren: idén több mint 6000 adaggal készülnek a Krisna-hívők. Az eseményen művészek, sportolók segítik a példaértékű munkát. 

Az Ételt az Életért Alapítvány idén májusban, az önkormányzat kérésére költözött el a Teleki térre, az ünnepi akciójukkal azonban a szokott helyen, a Corvin előtt várják a rászorulókat és az együttérző önkénteseket. Az ételosztást tavaly már olyan celebek segítették, mint Réz András, filmesztéta és dr. Domján László, agykontroll oktató. Idén ezt a hagyományt folytatja Laár András, humorista, költő, színész, Huzella Péter, Kossuth-díjas zeneszerző, Bombera Krisztina műsorvezető, Fischer Iván karmester, Falusi Mariann műsorvezető, a Pa-Dö-Dő énekesnője, Szalóki Ági énekesnő, Selmeczi Tibor humorista, Németh „Nyiba” Sándor költő, zenész, olimpikon és Nagy Tibor K-1 világbajnok. A hírességek jelenlétükkel és szorgos részvételükkel szeretnék felhívni a figyelmet az egymásról való gondoskodás fontosságára és a saját környezetünkben való apró tettek és törődés jelentőségére. 2011 egyébként az Önkéntesség Európai Éve, a program szervezői így ezt az eseményt az év méltó lezárásának tekintik.


Az Ételt az Életért a Food For Life Global, a világ egyik legnagyobb élelmezési programjának hazai szervezete, amely naponta mintegy 1000 ember ellátásról gondoskodik a főváros két pontján. A Teleki téri osztópont mellett több száz ember számára nyújtanak meleg ételt Óbudán, a helyi családsegítővel együttműködésben. Havi, heti rendszerességgel pedig vidéki központjaik környezetében is osztópontokat üzemeltetnek. Egyedi alkalmakkor, pl. Mikulás napján vagy Gyereknapon édesség- és játékosztással, kreatív és kulturális programokkal kedveskednek a legkisebbeknek. Az ételosztással párhuzamosan országos csomagküldő szolgálatot is működtetnek, amely megalapozott igény esetén egy gazdag, tartós élelmiszercsomaggal támogatja a nehéz helyzetbe került személyeket. Leggyakrabban vidéki kistelepülésekről, falvakból érkeznek a megkeresések.

MTI Fotó: Kollányi Péter            

Az alapítvány munkatársai idén számos alkalommal tapasztalták, hogy rendkívüli mértékben nőtt a szegénység Magyarországon. Különösen a sokgyermekes, több szájat etető családok vannak nehéz helyzetben. „A legnagyobb krízist a helyzetükből kitörni kívánó szülők élik meg. A saját gyermekednek azt mondani, hogy nincs, sajnálom, nem tudok adni, nem tudom megvenni – ez elviselhetetlen érzés.” – meséli Szilaj Péterné Csilla, a program szóvivője. „Éppen ezért idén, a lehetőségeinkhez mérten tovább emeljük az adagszámot, és az ünnepek alatt már több mint 6000 adag ételt és ajándékcsomagot fogunk kiosztani. Az étel mellett ilyenkor az önkéntesek és a lelkészek általában beszélgetnek is az ellátottakkal, meghallgatják gondjaikat, élettörténetüket. Így az ételosztás egy szociális program is egyben és segít a sokszor magát nagyon szégyenlő ellátott társadalomba való visszaintegrálásában is; De a Karácsony sem telik teljesen egyedül.”

A Krisna-hívők ezért idén már 12 nagyvárosban, összesen 15 helyszínen várják a rászorulókat, ahol a meleg ebéd mellett, édességet, tartós élelmiszereket, joghurtot, gyümölcsöt, szappant és könyvet is rejtenek az ajándékcsomagokba. A budapesti osztás december 24-én, 13 órakor kezdődik a Blaha Lujza téren, amelyre a szervezők a média képviselőit is nagy szeretettel várják! A főváros mellett Eger, Debrecen, Pécs, Miskolc, Marcali, Kaposvár, Kecskemét, Szeged, Szolnok, Békéscsaba, és Somogyvámos településeken rendeznek ételosztást.

 

www.krisna.hu
www.karitativ.hu

Kép: mikumistock / FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 3737 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x