Keddi KvantumTükör: hogyan változtassak a világon?
Címlap / Ezotéria / Keddi KvantumTükör: hogyan változtassak a világon?

Keddi KvantumTükör: hogyan változtassak a világon?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-11-29

Karácsony környékén, év vége felé nagyon sok ember elgondolkodik, miként lehetne tenni valamit azért, hogy a világ békésebb, szeretetteljesebb, vagy csak egy kicsit élhetőbb legyen. Mi az, amin változtatni kellene, hogy más lehessen a világ? A politikán? A gazdaságon? Az emberi kapcsolatokon? Esetleg adakozzunk, vagy karitatív munkát végezzünk? A megoldás talán sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk, és csak a szemléletmódon kellene változtatni, ahogy önmagunkra, másokra, s általában a világra tekintünk. 

A kvantumszemlélet szerint ugyanis a minket körülölelő világ jelenségei a belső gondolati és érzelmi állapotváltozásaink tükröződései. Tehát ha valóban változtatni szeretnél a világ állapotán, nem kell szükségszerűen valami hatalmas karitatív dolgot tenned, vagy minden segélyszervezetnek adakoznod. Mindössze éberebbé és tudatosabbá kell válnod a belső - gondolati és érzelmi - folyamataidra, és megtapasztalod önmagadban azt a változást, amit a világban szeretnél látni. Ez lehet Béke, Bőség, vagy bármi, amire vágysz. Ezzel többet tehetsz a világért, mint száz jótékonysági szervezet támogatásával.

A tudatosodás manapság nagyon divatos téma, azonban sokan és sokféleképpen használják és értelmezik a jelentését. A médiában gyakran lehet hallani tudatos vásárlókról, vagy éppen tudatos környezetvédőkről. Természetesen hasznos kezdeményezésekről van szó a maguk helyén, a kvantumszemléletben azonban teljesen más értelemben használjuk a tudatosodás kifejezést. Arra a jelenségre utalunk vele, amikor valaki felismeri a személyiségén túli részt önmagában, újra létrehozza az egyensúlyt a létezésében. Ez a „quantum balance” állapota, mely mindig egy gyökeres belső minőségi változással jár együtt.


A legfontosabb, amit érdemes tisztán látnod - sőt, megtapasztalnod -, hogy te nem csak a gondolatok eredményeképpen létrejött személyiség vagy. Az ugyanis csak egy nagyon apró töredéke valódi lényednek. Mindenki, aki csak néhány pillanatra képes kilépni az elme teremtette egóból, teret ad a Tudatnak, hogy megjelenjen és közvetlenül megtapasztalhassa egy békésebb, boldogabb és alkotóbb életminőség megnyilvánulását. S természetesen a tükröződés törvényének megfelelően ez fog „felvillanni” az adott egyén világában is.

A zseniális Anthony de Mello egy előadásán a következő kérdéseket tette fel a hallgatóságának:
„Meg akarod változtatni a világot? Mi lenne, ha önmagaddal kezdenéd? Mi lenne, ha önmagad transzformálódnál először? Hogyan éred azt el?”

S a választ is rögtön megadta: „Megfigyeléssel. Megértéssel. Úgy, hogy részedről nincs sem beleavatkozás, sem megítélés. Mert amit megítélsz, azt nem tudod megérteni.”

Mit is jelent ez? Az éber Figyelem képességének elsajátítását, aminek eredményeképpen tudatossá válsz a saját testi, érzelmi, mentális állapotodra. Anélkül, hogy azt pozitívnak vagy negatívnak minősítenéd, és meg akarnád változtatni. Ha hagyod, hogy a figyelmed hatására a magad ritmusában, irányában változz, sokkal hatékonyabban hozhatsz létre új minőségeket önmagadban. Felismered lényedben azt, ami nincs az időbe ágyazva, és túl van a gondolati és érzelmi dimenziókon, tehát egységes, békés és szeretetteljes. Amíg ez az állapot nem elég erős, addig bármilyen cselekedet – még a legnemesebb cél érdekében véghezvitt is - nehézkesen megvalósuló és korlátozott eredményeket fog létrehozni. Nézd meg a hatalmas kampányokat, akciókat a szegénység, az erőszak, a drog, vagy bármi más ellen. Van valódi eredményük? Talán a tudatosság, az éberség növekedésével sokkal hatékonyabb lenne minden ilyen jellegű cselekedet is, hiszen akkor nem valami ellen, hanem valaminek a létrehozásáért tennének a résztvevők. S első lépésben önmagukban jelenne meg a vágyott minőség.


Képzelj el egy embert, aki egy teljesen sötét szobában van, és ki kell onnan jutnia. Azonban a villanyt csak akkor kapcsolják fel neki, amikor kijutott. Ahogy keresi a kijáratot, minden lépéssel összetör valamit a szobában. Tehát teljesen tönkreteszi önmagát és a környezetét is. Ez szimbolizálja az egyén, és az emberiség öntudatlan kísérleteit a világ megváltoztatásának tekintetében. Talán most már eljött az ideje, hogy megnézzünk egy új lehetőséget. Először kapcsoljuk fel a villanyt (egy tudatosabb létállapot megvalósítását), és csak azután próbáljunk kijutni a szobából (megoldani a problémákat). Egy mélyebb tudatosságot, s az abból származó érzékelést, értékrendszert és hozzáállást kell beengedni az emberi létezésbe, és az által vezérelve cselekedni. Az elmeműködés - s az ahhoz kapcsolódó gondolkozásmód -, amely a problémát létrehozta, nem fogja megtalálni a megoldást, ezt könnyű belátni. Tehát gyökeres változásra van szükség és ezzel próbálkozik jelenleg az emberiség. Valószínüleg Te is.

Ez a tudatosodás és a „tudat forradalma”, amely azonban csak egyéni lehet. Semmiféle vallási, ideológiai vagy politikai mozgalom nem oldhatja meg a jelenlegi kihívásokat, legyen az pénzügyi, társadalmi, környezeti vagy éppen spirituális. Csak a Te ("öntudatodra") ébredésed. Ezzel teheted a legtöbbet, önmagadért, szeretteidért, szűkebb és tágabb környezetedért. S ha ezt megteszed, megtapasztalod azt a változást a világban, amit látni szeretnél.


Szatmári L. Miklós

Amennyiben érdekel a kvantumszemlélet és a Kvantum – Tükör önismereti és intuíciófejlesztő rendszer további részleteket olvashatsz a www.kvantumszemlelet.hu oldalon.

Képek:
piqs.de: herrlehmann - wrong turn
piqs.de: teo b - osram d
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4614 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x