A pálfordulás napja és ünnepe
Címlap / Ezotéria / A pálfordulás napja és ünnepe

A pálfordulás napja és ünnepe

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-11-28

Január 25-én arról emlékezünk meg, hogy a zsidó Saulból keresztény Pál lett. A damaszkuszi esemény ma is fontos tapasztalat az önismeret útján járók számára, amelynek megvilágosító erejű élményére tudatosan is készülhetünk. 

Január 25-én arról emlékezünk meg, hogy a zsidó Saulból keresztény Pál lett. Vízöntő havát Szent Pál képviseli – ahogy maga mondta –, „a legkisebb az apostolok között”, nem találván méltónak magát az apostoli címre, mivelhogy korábban vezető szerepet játszott a keresztények üldözésében. Az ószövetségi törvény élete értelme lett, védelmében az elsők között keresztényüldözővé vált. Damaszkuszba tartott az ottani keresztények elfogására, amikor találkozott az Úrral. "Hirtelen mennyei fény villant fel körülötte, és amint a földre esett, hallotta, hogy egy hang így szól hozzá: "Saul, Saul, miért üldözöl engem?" Ő pedig megkérdezte:"Ki vagy, Uram?" Az így válaszolt: "Én vagyok Jézus Krisztus, akit te üldözöl." Amikor magához tért, egyáltalán nem látott. Bevezették Damaszkuszba, ahol három napig nem látott, nem evett és nem ivott" (Apostolok Cselekedetei 9,1-9). Találkozása Krisztussal megváltoztatta, megtért, és a kereszténység egyik nagy térítő apostola lett, majd vértanúja is. Az apostolok közül ő járta be a legnagyobb távolságokat.
Pál fordulása (jan. 25.) ennek a „fordulatnak”, hirtelen felvilágosodásnak állít emléket. Megtérésének Krisztus új szószólója névcserével adott nyomatékot.


A damaszkuszi élmény – ma is átélhető

A damaszkuszi úton történt események a szellemtudományos tanításokban is kiemelt helyen szerepelnek.

Pál találkozása az éteri Krisztussal ma is elérhető, sőt kívánatos cél. Mivel Pál volt az első, aki átesett ezen az eseményen, ezért a szellemtudomány damaszkuszi élménynek hívja azt, amikor valaki az éteri Krisztussal találkozik. A fizikai Jézus Krisztussal való találkozáshoz csupán fizikai látás kellett, az éteri Krisztus megpillantásához ki kell fejleszteni az éteri látást, egyfajta belső látást, mely a szívből ered. A találkozás Krisztussal megszüli bennünk azt a felismerést: "Élek most már nem én, hanem él bennem a Krisztus."

Pálfordulás ezoterikus és spirituális értelemben – belső megtérés és Hazatalálás

A Lelkünk természetének eredendő és igaz felismerése a Szív Szavának hangja által. Visszatalálás a saját Fényösvényünkre, arra a Belső Útra, ami által itt a Földön is létezhetünk és testet ölthettünk, ami által a bennünk élő Fényszikra összeköt és összekapcsol minden Élőlénnyel és Mindenkivel.

Mindazok az életeink, emlékeink és lélektöredékeink felszabadítása és gyógyítása történik ilyenkor, ami a Fény ellen, az Igazság ellen és a Tiszta Szeretet létezése elleni fordulásunkkor történt, akár önszántunkból, akár kényszerből.

A Fény választásának döntése a Léleklángunk beszövése a hatalmas, Föld körüli éteri Fényhálóba, a Krisztushálóba és megerősítése a kollektív fényrendszerében. A Fénnyel való tudatos találkozás, az Önvalóra ébredés, a Lélek eredendő Igazságának és az Isteni Rend és Terv kinyilatkoztatása. Sorsfordító erejű nap lehet ez bárki számára, ha nyit, ha kér, ha elfogad és elenged.Hogyan készülhetsz erre a különleges élményre?

Különleges egybeesés januárban, 13-a éppen péntekre esik – ez a misztikus nap ideális arra, hogy meditáljunk és előkészüljünk a saját fordulatunkra.
13-án egy fehér vagy halványkék gyertyát gyújts meg és csak csendben kérd a körülötted levő Égi Vezetőket, Tanítókat és Gyógyítókat, hogy nyújtsanak általános tisztítást, energetikai stresszmentesítést és áramoltassanak szellemi világosságot, nyitottságot valamint adjanak olyan felismeréseket, amelyek segítségével átformálhatod és megváltoztathatod személyiséged, szemléletmódod és hitrendszered bizonyos elemeit és területeit.

Engedd, hogy az, ami idáig tévesen működött benned, az most más megvilágításba kerülhessen.
Adj esélyt magadnak és az égieknek, hogy tudatosítsanak benned bizonyos hiedelmeket és meggyőződéseket. Hogy megmutassák azokat a dolgokat, képeket és érzéseket - akár meditációban, akár álomban - amiről nem tudod/tudtad, hogy az valójában jó-e neked, kell-e neked és a javadat szolgálják-e.

Engedd, hogy ebben a hónapban feloldják a valódi látásodat eltakaró rétegeket, és elvegyék a szemellenzőket és fátylakat, hogy újra észlelhesd a valóságot körülötted, úgy, ahogy az valójában van...
Engedd meg magadnak, hogy átláss a saját magad kreált tévhiteken, korlátokon és berögződéseken. Mindennek szellemi gyümölcse érhet meg ennek eredményeképpen 25-ére, a Pálforduló Ünnepére, ami a belső lényeg és a belső fény felismerésének, a tiszta, odaadó és mindent körülölelő szeretet valóságának az ébredése. 


Pálforduló – Meditációs Est
Helyszín: Sóker – Kristálysó–Barlang és Életmód Központ
Időpont: 01. 25. Szerda. 19.00 – 21.30
Részvételi díj: 3.500 Ft


Mindenkit szeretettel várunk!
Laczkó Pál és Laczkó–Száraz Júlia
www.larimarkristalykapu.hu

Képek:
Arvind Balaraman / FreeDigitalPhotos.net
zole4 / FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 6985 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x