10 terület, ahol segítenek az angyalok
Címlap / Ezotéria / 10 terület, ahol segítenek az angyalok

10 terület, ahol segítenek az angyalok

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

A Biblia tanúsága szerint az angyalok legfőbb feladata Isten szolgálata, s az ő nevében és őt imádva tesznek mindent a világ javára és boldogulására. Számos bibliai példa mutatja - időnként név szerint is -, hogy mi az angyalok feladata. Nézzük, melyik az a 10 terület, ahol az angyalok segítenek nekünk!  



Az Örök idők angyalai ezeket a feladatokat látják el a mi boldogulásunk érdekében, Isten szolgálatában:
  1. Imádat és dicséret - ez a mennyben végzett legfőbb foglalatosság.
  2. Kinyilatkoztatás: hírvivőként szolgálnak, hogy átadják Isten üzenetét az embereknek. Ők segítettek közvetíteni Mózesnek a törvényt és az üzenetek nagy részét is ők vitték a Jelenések Könyvében.
  3. Vezetés: az Angyalok adtak utasításokat Józsefnek Jézus születéséről,az asszonyoknak a sírnál, Fülöpnek és Kornéliusznak.
  4. Ellátás: Isten Angyalokat küldött arra,hogy élelmet adjon Krisztusnak megkísértése után.
  5. Védelem: Isten embereinek távoltartása a fizikai veszélytől, ahogy példa erre Dániel és az oroszlánok esete,vagy három barátja a tüzes kemencében.
  6. Megszabadítás: Isten embereinek kiszabadítása a veszélyből.
  7. Megerősítés és bátorítás: Angyalok erősítették meg Jézust megkísértése után,valamint bátorították az apostolokat a prédikálásra.
  8. Imák megválaszolása: Isten gyakran Angyalokat használ fel,hogy  gyermekeinek imáira válaszoljon.
  9. Gondoskodás a hívőkről a halál pillanatában: Lázár és a gazdag ember történetében azt olvassuk,hogy Angyalok vitték Lázár lelkét "Ábrahám kebelére", mikor meghalt.
  10. Gondoskodás a születés pillanatában: Jézus, Keresztelő János és több bibliai alak szültésekor angyal jelentette a fogantatás tényét a népnek, az anyának.

Az Iszlám négy Arkangyalt ismer, nevük Jibril, Mikhail, Azrael és Israfel.

A zsidó és keresztény vallásban hét Arkangyal van. A négy legismertebb Raphael, Gabriel, Michael és Uriel. A másik három neve bizonytalan, ezeken már évszázadok óta vitatkoznak a teológusok. Minden bizonnyal a következők közül valamelyik három: Raziel, Remiel, Sariel, Metatron, Anael, Rahuil, Barakiel, Chamael, Jophiel, Zadkiel, Jeduhiel, Simael, Zaphiel, Aniel. Énok könyve szerint a hét Arkangyal Uriel, Raguil, Michael, Saragael, Gabriel, Haniel, Raphael. Néhány újhullámos angyalszakértő szerint a tradicionális hét helyett tizenkét Arkangyal van. Ezek Anthriel, Aquariel, Chamuel, Gabriel, Jophiel, Michael, Omniel, Perpetiel, Uriel, Valeoel, Zadkiel.

A rend uralkodói Metatron, Raphael, Michael, Gabriel, Barbiel, Jehudiel, Barakiel. Az Arkangyalok vezetik a Mennyek Seregét, amely folyamatos harcban áll a Sátánnal, és annak "Angyalseregeivel".

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 14889 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x