Biegelbauer Pál, a magyar Eckhart Tolle
Címlap / Ezotéria / Biegelbauer Pál, a magyar Eckhart Tolle

Biegelbauer Pál, a magyar Eckhart Tolle

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Biegelbauer Pál a szeretet és elfogadás művészetének egyik legkiemelkedőbb hirdetője volt, aki holisztikus tudásával segítette tanítványait, és segíti most is olvasóit a testi-lelki jólét kibontakoztatásában és megőrzésében. Az idén 11 éve eltávozott tanító-gyógyító munkásságának egységes formába foglalását és újbóli kiadását tenné lehetővé az első Lélekpillangó Életműdíjjal járó elismerés és adomány. 

Biegelbauer Pál neve Szepes Máriáéval vagy Popper Péterével összehasonlítva széles körben valószínűleg kevésbé ismert. De ez a tény nem kisebbíti a tanító-gyógyító emberi és alkotói nagyságát, akinek egyik legnagyobb tanítása éppen a csend erejéről szól. „A másik ember felé fordulás (a teljes odafordulás) könnyebben megvalósítható (…) ha összeszedett állapotban van. A belső út közege a belső csend.” Utolsó írásában így fogalmaz: „Nem szólni akarok hozzád, hanem érinteni akarlak, és az érintéshez nincs más eszközöm, csak a szó. A szó, amely túl van a tér és idő határán, és a csendből forrásozik.”

Biegelbauer Pált teológusként a filozófián és pszichológián túl számos dolog érdekelte, többek között az íriszdiagnosztika – amelyet hét éven át tanult Sárpentelén a helyi plébánostól –, valamint az aromaterápia és a grafológia is, amely tanoknak magas szintű tudója és tanítója is volt. Magyar Eckhart Tolle-ként a jelenről és a mostról, valamint a szeretetről és elfogadásról tanította – személyes példájával is – a hozzá fordulókat, valamint írásaival a téma iránt fogékony embereket. A jó közérzet és egészség megőrzéséhez, fenntartásához pedig a Gyógyító illatok című könyvében ad tanácsokat, de a konyhaművészet rejtelmeibe is bevezeti az olvasót.
A polihisztor szellemi örökségét családja gondozza, amelynek tagjai a tanító-gyógyítói életmű újbóli és sorozatba foglalt kiadásán munkálkodnak. A kitűzött cél mielőbbi megvalósulását szolgálná az első Lélekpillangó Életműdíj elnyerésével járó adomány és nem utolsó sorban az elismerés, amely révén minél több emberhez juthatna el Biegelbauer Pál szellemisége.

A tavaly ősszel életre hívott, posztumusz adható Lélekpillangó Életműdíj legfontosabb célja pontosan az, hogy a hazai ismert, vagy kevésbé ismert munkásságú személyek életművének, valamint az ő szellemiségük továbbélésére minél nagyobb nyilvánosságot, elismerést és nem utolsósorban anyagi támogatást nyújtson.

A Lélekpillangó névre keresztelt kezdeményezés kapcsán létrehozott web- és facebook oldalon január elejétől lehet szavazni az első Lélekpillangó Életműdíj három prominens jelöltjére, köztük Szepes Máriára, Biegelbauer Pálra és Popper Péterre, az oldalon való előzetes regisztráció után.

A szavazás pontos állásába a szavazók csak különleges alkalmakkor, mégpedig teliholdkor és újholdkor kapnak betekintést. A szavazás végeredménye, azaz a győztes személye és egyúttal a győztes munkásságának gondozását segítő örökös vagy alapítvány kiléte – májusban a díjátadó gálán derül ki.

A díjátadón a győztes megkapja Gáll Gregor szobrászművész Lélekpillangó Életműdíj kisplasztikáját, valamint azt az anyagi támogatást, amelyek összegyűjtéséből a szavazók is kiveszik részüket. A jelöltekre leadott voks mellett tehát az adomány összege is függ a lelkes szavazóktól.

További információért, valamint a Lélekpillangó magával ragadó meséjének egy-egy újabb fejezetéért kérjük, látogasson el a www.lelekpillango.hu weboldalra, vagy a www.facebook.com/Lelekpillango oldalra.


Az első Lélekpillangó Életműdíj jelöltjei

Biegelbauer Pál

(1945. március 10. – 2001. február 20.)
A Fényadás megalapítója, katolikus (jezsuita) pap, majd kilépett tanító és gyógyító
Fantasztikus tanító és gyógyító volt, a Fényadás megalapítója, és karizmatikus előadó. Tanításainak középpontjában a megváltoztathatatlan elfogadása és a megváltoztatható megváltoztatásának lehetősége áll. Eszköztelen gyógyításnak nevezet a fényadást, hisz a kezünkön és szerető szívünkön kívül semmi másra nincs szükség hozzá. A Fényadás során meg szokott történni a csoda, felszabadul az emberekben a gyógyító erő és megszabadulnak a legkülönbözőbb betegségektől.

Szepes Mária
(1908. december 14. – 2007. szeptember 3.)
Író, forgatókönyvíró, költő, színész
Ismertebb nevén Szepes Mária, íróként Orsi Mária, színészként Papír Magda. Legismertebb művei a Vörös Oroszlán és a Pöttyös Panni-sorozat. A spirituális áramlatok egyik meghatározó tanítójának és a század élő emlékezetének tartja a hazai ezoterikus irodalmi élet. Kilencéves kora óta írt, és még 99-ik évében is dolgozott, interjúkat adott. Számos elismerést és díjat kapott. A XX. század egyik legnagyobb spirituális tanítója volt.

Popper Péter

(1933. november 19. – 2010. április 16.)
Pszichológus, pszichoterapeuta, egyetemi tanár
Évtizedekig volt hazánk egyik legnépszerűbb pszichológusa, könyveivel, előadásaival, tanácsaival az újságokban, a rádióadásokban, a televízióban segített az embereknek a mindennapok lelki gondjainak megoldásában, eligazodni a gyermeknevelésben. 1969-ben a pszichológia tudományok kandidátusává nyilvánították. 

A Lélekpillangó Életműdíjról

Az életműdíjat hagyományteremtő szándékkal hívta életre két magánember 2011 második felében, egyfelől azzal a céllal, hogy olyan neves emberek munkásságára hívja fel a figyelmet az elismeréssel, akik arra tették fel az életüket, hogy minél több ember számára mutassanak utat, másfelől pedig az ő munkásságuk gondozását, továbbadását segítse a szellemi örökösök, alapítványok támogatása révén.

A Lélekpillangó Életműdíj odaítéléséről a szavazók dönthetnek, akik a program online felületein adhatják le voksaikat 2012. március 8-ig.

Weboldal: www.lelekpillango.hu
Facebook oldal: www.facebook.com/Lelekpillango
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 10729 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x