A vonzás törvénye a gyakorlatban
Címlap / Ezotéria / A vonzás törvénye a gyakorlatban

A vonzás törvénye a gyakorlatban

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-04-01

Nagyon sokféle elképzelés él a köztudatban a vonzás törvényével kapcsolatban. Van aki esküszik rá, és van, aki még a létét is tagadja, mindössze afféle ezoterikus babonának tartja. Természetesen mindenki saját tapasztalata szerint ítéli meg ezt a törvényszerűséget. "Legyen neked a hited szerint" - tartja a mondás. A legjobban talán akkor jársz, ha nem utasítasz el semmit, de nem is hiszel el mindent automatikusan, amit ezzel kapcsolatban írtak, és olvastál. Inkább vizsgálj meg néhány jelenséget a saját életedben és tedd fel a kérdés magadnak: "Vajon mit is jelenthet mindez számomra? Miben és hogyan használhatom ezt a törvényt életminőségem megváltoztatására?" Ha valóban érdekel a válasz, akkor a saját mentális és érzelmi szokásrendszeredre érdemes éberré válnod.  


A modern tudomány már felismerte: a Világegyetem alapja a rezgés


A világ jelenségei a rezgések frekvenciáinak hasonlósága alapján jönnek össze, vagy maradnak távol egymástól. Természetesen nem a hasonló formákról, hanem egymáshoz közel álló energiafrekvenciákról beszélünk, amelybe természetesen a gondolatok és érzelmek is beletartoznak. A különböző érzelmek különböző hullámhosszú frekvenciákat jelentenek, melyeket elnevezünk örömnek és bánatnak, boldogságnak és boldogtalanságnak, és sorolhatnánk a különböző meghatározásokat.

A gondolatok szüntelen áramlása szinte teljesen reaktívan jelenik meg az agyban. Az érzelmek pedig  a gondolkodás hatására aktivizálódó energetikai jelenségeknek tekinthetők. Az életminőséged legfőképpen attól függ, hogy milyen mentális és érzelmi minőségek töltik be a tudatodat. Azt pedig leginkább az határozza meg, mire helyezed a figyelmed irányát, s mennyire tudsz éberré válni.

Mit szeretnél valójában?


Számodra és mindenki számára, aki tenni akar a saját sorsának alakulásáért, az a legjobb hír, hogy minden pillanatban megvan a lehetőség, hogy azt figyeld meg, amit valóban szeretnél. Csak rajtad múlik a választás. Amikor gondolsz valamire, ahhoz kapcsolódóan bizonyos érzelmek is megjelennek benned. A lényed egy része felveszi annak a rezgését, s annak fizikai megfelelője a vonzás törvénye szerint megjelenik az életedben. Olyan jelenség fog manifesztálódni, ami az adott érzelmi rezgést megerősíti. Kezdetben persze nem mindig könnyű ébernek lenni a belső energiákra, hiszen némelyik annyira megszokottá vált az évek, évtizedek során, hogy mindössze apró „háttérzajként” van jelen, s öntudatlanul határozza meg az életedet.

 

Összhangban 


Tehát az a legfontosabb ebben a folyamatban, hogy mindig meg tudd mondani az érzéseid alapján, hogy milyen frekvenciájú rezgéssel vagy összhangban. Amíg valaki nagyrészt öntudatlanul reagál az őt érő ingerekre, és a külvilág eseményeinek hatásai irányítják, addig nem lehet hatékonyan felhasználni a vonzás törvényét.

A következő lépéseket kell végigjárnod a gyakorlati megtapasztaláshoz:

  • Ezért hasznos első lépésben tudatára ébredni a saját belső tudattalan elvárásoknak és érzéseknek.
  • Majd csak a második lépésben kerülhet csak sor az álmok, vágyak képi vizualizációjára, melyet oly sok sikertréning oktat.
  • A harmadik lépés is nagyon fontos. Felszínre kell hozni olyan kellemes érzelmeket önmagadban – öröm, kíváncsiság, stb., melyek elősegítik a teremtés folyamatát.


Nézzünk egy konkrét példát 
 
Amikor felszínre hozol magadban egy már átélt kellemes érzést – például boldog vagy és örömteli érzésed van valamivel kapcsolatban -, akkor a szép és értékes dolgokra fókuszálod a figyelmed. Vagy egy másik emberben megkeresed a jó tulajdonságokat (de legalábbis nem azonosítod a személyt a számodra „idegesítő” tulajdonságaival), akkor a rezgésed harmóniába kerül azzal, amit szeretnél.
Ezzel szemben azonban, amikor mérges vagy, haragszol, félsz, vagy bűntudatod van, esetleg elkeseredést érzel, akkor azzal az energiaminőséggel azonosítod magad. Vagyis azon a szinten rezonálsz, amit nem akarsz. Tehát a vonzás törvénye azt hozza be életedbe, amit nem akarsz. Ezért nagyon fontos, hogy amikor érzékeled a körülötted zajló eseményeket, fordíts különös figyelmet a belső folyamataidra. Meg kell tanulnod éberré válni magadban, hogy mi az, amivel a rezgésed egy szinten van. A Vonzás Törvénye ugyanis mindenre hat, ami csak létezik a Világegyetemben, az egész világon, térben és időben, mindenhol, még téren és időn túl is...

Éberség


A legfontosabb dolog tehát, amit a tudatos teremtés érdekében meg kell tanulni: az éber Figyelem képessége, más néven az éberség. Ennek segítségével tudatában lehetsz belső frekvenciáidnak, amelyek létezésedet döntően befolyásolják. Nagyon fontos látnod, milyen energiákkal létezel egységben az adott pillanatban. Ha ezt tudod, akkor megérzed, harmóniában vagy-e a Forrás energiával vagy nem. Ha az egyensúly állapotában vagy, akkor minden rendben, ha nem, akkor bármilyenek is a külső körülményeid, szenvedésre vagy ítélve. Te ítéled arra magad. Ez a LEGNEHEZEBB része az önismeretnek.
Az elme világában minden az ellentétekre épül. Semmi nem jelenhet meg az ellentéte nélkül. Bármit is akarj megteremteni, megteremted az ellenkezőjét is, amíg csak az elmédet használod a tudatos teremtésben. Ezért elengedhetetlen a Quantum Balance (Test – Elme – Tudat) állapotát minél gyakrabban átélni, mert abban már ott van az Egység. Így kikerülheted a polaritás törvényét.


A Tudat a Forrással összekapcsolt részed, és minden belőle származik 


Ha megérted, hogy a nem fizikai részed is szerves része a lényednek, akkor nem fogsz minden érzelmi, gondolati hullámmal azonosulni, hiszen megtapasztalod, hogy azok folyamatosan változnak. Rájössz, hogy a Tudatnak csak egy része jelenik meg fizikai testként és az ahhoz kapcsolt személyiségként. Az anyagi formák világában csak tapasztalatokat szerzel, melyeket mérlegelhetsz. Ebből születnek a vágyak, amelyek egyfajta rezgést jelentenek. A Forrás benned élő része ezzel azonosul, és ez jelenik meg a „külső világodban”. Ezért kell tudatában lenni a „belső” frekvenciáknak, vagyis a gondolati és érzelmi minőségeknek. Hiszen azokra fog érkezni a „külső” visszajelzés, amit tapasztalatként élsz át. Értelemszerűen a negatív érzés negatív tapasztalatot fog vonzani, a kellemes érzés pedig annak megfelelőt.

 

Tutatlanság és tudattalanság nem azonosak 


A legnagyobb nehézség, hogy nagyon megszokottak bizonyos állapotok, aminek a legtöbb esetben az egyén nincs tudatában. Az elégedetlenség, a türelmetlenség, a hiány érzése, legyen bármilyen erős vagy gyenge, bezavar a teremtés folyamatába. Tudatában kell lenned a benned fennálló frekvenciának, de nem szükséges erőlködnöd, hogy megváltoztass. Sokan azt nevezik pozitív gondolkodásnak, amikor a polaritásnak kizárólag egyik pólusát akarja észrevenni valaki. Ez sok embernél működik, de talán még többnél nem, és csak időleges sikert hozhat. Ugyanis vannak, akiknél nem old meg semmit, csak elfedi a negatív gondolatokat és érzéseket. Nekik egyszerűen más módszer alkalmas vágyaik megvalósítására.

Pozitivitás helyett valóságfigyelés 


Ha te is így tapasztaltad, akkor neked lehet tökéletes az éber Figyelem eszköze. Ha csak néhány hétig rendszeresen meg tudod figyelni a gondolataidat és az ezek nyomán megjelenő érzéseidet, a változtatás legcsekélyebb szándéka nélkül, akkor sokkal nagyobb eredményeket fogsz tapasztalni az életedben, mint száz „pozitivista” tanfolyam elvégzésével, könyv olvasásával, vagy kazetta meghallgatásának hatására.

Csodálatosan egyszerű folyamat, mégis végtelenül hatékony, amikor szemtanúként megfigyeled a gondolatokat és érzéseket, s nincs benned ragaszkodás vagy ellenállás, csak tiszta Figyelem. Akkor különválsz a reaktív gondolati és érzelmi hullámzástól, tehát azok nem kapnak több energiát, így fokozatosan csökken, majd elenyészik a hatásuk. Így teret nyer benned a forma nélküli Tudatosság. Ha ez megvan, akkor nagy valószínűséggel meg fog benned jelenni az elégedett, boldog és kiegyensúlyozott létezés élménye. Ez bármikor megtörténhet, akár a következő napok bármelyikében, mindössze játszanod kell a figyelmed fókuszával, és gyakorolni, gyakorolni és gyakorolni…

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 13905 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x