Teremts bőséget - kezdd a lelki gazdagsággal
Címlap / Ezotéria / Teremts bőséget - kezdd a lelki gazdagsággal

Teremts bőséget - kezdd a lelki gazdagsággal

Forrás: AstroWorld
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-29

Az emberi élet egyik alapja a lelki gazdagság. Ha lelkünk szegény, üres és érzelmek nélküli, könnyen összetörhetünk és depresszióba eshetünk. Ha nem érzünk kellő támogatást, vagy támadásokat kapunk, lelkünk összetör. De vajon melyik a könnyebb? Lelkünket gazdaggá tenni, vagy a mélyből a csúcsra érni, azaz a depresszióból kilábalni? Erről leginkább egy olyan személy tudna írni, aki már mindkét utat bejárta, és végigcsinálta. Tudnunk kell, hogy minden probléma a saját énünk kivetülése társainkban, környezetünkben. Így, ha egy barátunkban nem tetszik egy tulajdonság, ne őt akarjuk megváltoztatni, és ráerőszakolni akaratunkat, hanem nézzünk magunkba, tartsunk kellő önvizsgálatot, meditáljunk és önmagunkban javítsuk ki a hibát.  

A lelki szegénység is egyfajta kivetülés, azaz a probléma igazi forrása mi vagyunk. Fontos megjegyeznem, hogy a problémát nem úgy tudjuk megoldani, hogy életünknek véget vetünk, hanem különböző önismereti programok segítségével fejlesztjük önmagunkról alkotott képünket. Sok depressziós személy – főképp a lelki problémákban szenvedők –, gondolják  úgy gyakran, hogy az ő életük nem is fontos, és csak terhet jelentenek mások számára. Viszont ez nem így van! Az ilyen gondokat átélők leginkább a saját életüket nehezítik meg. Azaz a problémájuk nagyon könnyen és gyorsan orvosolható, ha megtalálják azt, ami miatt lelkük megsérült és összetört. A probléma forrását megtalálva, már csak az esemény/ok feldolgozása van hátra, amely – be kell vallanunk – a legnehezebb.

Összeszedtem öt pontba azokat az egyszerű, kinek könnyen, kinek kicsit nehezebben betartható elveket, amelyek segítenek kiemelkednünk a lelki szegénységből.
 
1. Szeresd önmagad!
Az első és legfontosabb teendő nem más, mint szeretni, foglalkozni önmagunkkal. Erre jó megoldás lehet egy mély meditáció, amikor belső hangunkra figyelve ellazulunk. Ide tartozik a kényeztetés, egy forró fürdő, egy szaunázás, szépségápolás és minden olyan tevékenység, amellyel kedvezünk önmagunknak, és örömünket leljük benne.2. Higgy önmagadban!
A hit alapja az önmagunkba vetett hit. Amennyiben ez az alappillér hiányzik, a piramis legalsó köve, akkor az egész lelkivilágunk összeomolhat. Különböző lehetőségek vannak arra, hogy miként erősíthetjük ezt a fajta hitet. Például: régóta szeretnénk valamit megtenni, elérni, de eddig féltünk a kudarctól. Határozzuk el, hogy megtesszük, véghezvisszük és higgyünk magunkban, hogy a hit által sikerülni fog!

3. Tiszteld az Univerzumot!
Az Univerzum az éltető energiát szolgáltatja, amely nélkül mi emberek sem létezhetnénk. Ezért fontos, hogy tiszteljük az Univerzumot és foglalkozzunk vele. Az Univerzum a vallásokban Istenként szerepel, ezért egy imádság révén is kifejezhetjük tiszteletünket, törődésünket. Azáltal is tisztelhetjük az Univerzumot, hogy minden jót megköszönünk, akár ima formájában, vagy egy ehhez hasonló egyszerű mondattal: „Köszönöm Univerzum/Isten, hogy megadtad számomra ezt a lehetőséget!” mondattal is. Mindkettővel a tiszteltünket és szeretetünket fejezzük ki.

4. „Ellenségeidet” is tiszteld!
Ez a pont a legfájóbb és a sokak számára legkényesebb feladat. Tisztelni azokat a személyeket, akikkel nem ápolunk jó kapcsolatot, vagy már szinte ellenséges a viszony. De –  itt visszacsatolnék az előzőekhez – tudnunk kell, hogy azt kapjuk, amit adunk. Ha utálatot és rosszindulatot adunk, azt is kapunk vissza. Ezért legalább – ha nem is szeretjük, de tiszteljük a rosszakaróinkat is.

5. Tiszteld, szeresd a természetet!
Végül, de nem utolsó sorban ugyanilyen fontos a természet tisztelete. Mindig lebegjen a szemünk előtt az, hogyha a természet nem adna annyi minden jót, és szeretet számunkra, akkor a földi életünk nagyon keserű lenne, sőt megkockáztatom, hogy földi élet nem is lenne. Tehát tiszteljük a természetet, az állatokat, növényeket, vizeket, ugyanis nekik köszönhetjük földi életünket.
   
   
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 7702 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x