Válasz a kérdésekre: belső alkímia
Címlap / Ezotéria / Válasz a kérdésekre: belső alkímia

Válasz a kérdésekre: belső alkímia

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-29

Mindenki, aki erre a világra született, problémákkal kell, hogy szembenézzen. A születés nagy megrázkódtatással jár. A családunkkal és a társadalommal együtt élni gyakran igen gyötrelmes. A serdülőkor tele van fájdalommal. A munka nehéz. Miféle módszerekkel gyógyíthatjuk ki magunkat a jelen és a múlt problémáiból? 

Felelősnek érezzük magunkat az életünkért vagy még mindig személyes megváltó után áhítozunk? Mit gondolunk, mit jelent a spirituális élet? Odafigyelünk halhatatlan Önvalónkra, vagy csak a testünkkel és az elménkkel foglalkozunk? Törődünk-e az élet és a halál céljával és értelmével, vagy túl sok a dolgunk ahhoz, hogy ilyesmikkel foglalkozzunk?

Az élet nehézségei elől senki nem menekülhet el. Mindenki, aki erre a világra született, problémákkal kell, hogy szembenézzen. A születés nagy megrázkódtatással jár. A családunkkal és a társadalommal együtt élni gyakran igen gyötrelmes. A serdülőkor tele van fájdalommal. A munka nehéz. Miféle módszerekkel gyógyíthatjuk ki magunkat a jelen és a múlt problémáiból?


A választ a belső alkímia adja meg. Ni Hua-ching mester, a Természetes Szellemi Igazság tanítója egy tízezer éve kifejlesztett módszert ad át. A belső alkímia célja az alacsonyabb szintű energia magasabb szintűvé alakítása. A belső alkímia valósága igazolható azon a szinten, ahol az ember az egyéni testi szellemeket tapasztalja, ahonnan továbbfejlesztheti érzékenységét, hogy megismerje a mentális és spirituális szintek szellemeit. Ezen kívül módszer az élet egységének felfedezéséhez is.

Ni mester az elismertségét nem külsődleges tekintélynek, hanem saját spirituális eredményeinek köszönheti. A spirituális önfejlesztés révén elért szellemi megvalósítás élő példája. Fiatal fiúként családjától kapott szellemi oktatást. A tanulmányait azután mesterekkel, tanítókkal és remetékkel folytatta Kína magas hegyei között, míg az ősi szellemtudomány és metafizika valamennyi aspektusát el nem sajátította. A Teljes Igazságot tanítja, ami az élet minden területén segíti az embereket.

Ni Hua-ching nem csupán a Belső alkímia című művén keresztül kívánja átadni tudását, hanem a taoizmus olyan alapműveiben is szól az emberekhez, mint az I Ching – A Változások Könyve és a változatlan igazság, vagy a  TAO - A leheletfinom, egyetemes törvény.


A Lunarimpex Kiadó gondozásában megjelent könyvek mellé most olyan plakátok is beszerezhetők, amik nem csak a lakás, hanem lelkünk díszei is lehetnek. Ilyen Neijing Tu, az emberi test „belső látképe”, melyen az ábra a Neidan (Belső alkímia) gyakorlatok nélkülözhetetlen segédeszköze, utalásokkal a belső gyakorlatokra, és az általuk elért átalakulások visszaigazoló jeleire. De a Nyolc Halhatatlan, a kínai mitológia nyolc alakja, a taoizmus „szentjei” is a birtokunkba kerülhet.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3764 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x