Mézes hétvége júliusban
Címlap / Ezotéria / Mézes hétvége júliusban

Mézes hétvége júliusban

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-07

A méz nemcsak cukorpótló, kiváló, gyógyhatású és sokrétű tápanyagforrás, természetgyógyászati termékek alapja is. Ismerd meg a méhészetet és az apiterápiát a Krisna-völgyi Búcsúban! 

A méz manapság sajnos csak mint cukorpótló édesség kerül az asztalra, esetleg megfázáskor tudjuk, hogy jól jöhet, noha kiváló és sokrétű tápanyagforrás, természetgyógyászati termékek alapja. Ám nem a méz az egyetlen hasznos méhészeti termék, a virágportól a méhpempőig számos más felhasználási formát is ismernek az apiterápiában. A méz és más méhészeti kincsek jótékony hatásait megemlítik a védikus szentírások, de találhatunk erre utalást az egyiptomi piramisok hieroglifáin is.
A krisna-völgyi méhészet egyidős magával a biofarmmal, tehát már 1993 óta létezik, fejlődik. Két fő célja, a Völgy lakóit ellátni a legjobb minőségű méhészeti termékekkel, mézzel, virágporral, propolisszal, méhviasszal, és egy gazdaságilag független, önfenntartó méhészet kialakítása. Ezeket négy féle tevékenységgel érik el, méhészeti szakeszközök készítésével és javításával, méz, propolisz és virágpor gyűjtésével, méh-tenyésztéssel és az apiterápia ősi, ájurvédikus alkalmazásával.
Ezek közül talán legérdekesebb (és egyben legismeretlenebb a köztudatban) az apiterápia, azaz, az egészség megőrzése méhészeti termékekkel. A méz a természetben található egyik legtökéletesebb tápanyag, amely baktérium és vírusölő, kiváló gyulladáscsökkentő, de remekül működik hámsérülések kezelésére is, altató/nyugtató hatását pedig mindenki ismeri (elalvás előtt egy bögre mézes meleg tej, és könnyebben jön az álom).
Láthatjuk, önmagának a méznek is számtalan gyógyító hatása van, de kevesen tudják, hogy ha gyógynövényeket mézzel itatunk át, a növény gyógyhatása megnövekszik, hatóanyagtartalma akár hatszázszorosára is nőhet!
Akit érdekelnek ezek a titokzatos állatok, az Ájurvéda, India ősi orvostudományának házilag is alkalmazható része, a mézterápia, érdemes ellátogatnia Krisna-völgy országszerte híres méhészetébe. Különösen érdemes ezt a Búcsú alatt megtenni, ami idén július 20-21-22-én kerül megrendezésre. A rendezvény alatt ugyanis lehetőség nyílik bepillantani a méhészet mindennapjaiba, megismerkedni a szorgos méhek munkájának gyümölcsével, és egyénre szabott gyógytermékek is beszerezhetők egyenesen az előállítóktól.

További információk:
http://www.krisna.hu
http://bucsu.krisnavolgy.hu

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2556 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x