Helyünk a csillagokban és a családban
Címlap / Ezotéria / Helyünk a csillagokban és a családban

Lukács Tünde

Helyünk a csillagokban és a családban

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-12

Mire jó és mire nem az asztrológia? Miben segíthet a horoszkóp? Meg tudja-e mondani a jövőt az asztrológus, és ha igen, szükség van-e erre egyáltalán? Mit árul el a családi mintáinkról a saját horoszkópunk? Hogyan működhet együtt az asztrológia és a családállítás? Lukács Tünde családállító beszélgetése Magdalénával az asztrológiáról. Közös módszerük az asztrológia és a családállítás együttes erejét használja fel a terápia alapjául. 

- 17 éve kezdted tanulni az asztrológiát. Miért éppen ezt választottad hivatásul?
- Szerintem nincs olyan ember, akit ne érdekelne az asztrológia. A bulvárújságok asztrológiai rovataiban még azok is megnézik, mi vár rájuk, akik tagadják ezt. Annak idején én is a grafológia felé indultam volna, de valahogy nem akart összejönni a tanfolyam, vagy én nem értem rá, vagy túl messze volt, szóval akárhogy is „akartam”, nem sikerült bejutnom.

Akkor még nem voltam tudatos azzal kapcsolatban, hogy a dolgok nem véletlenül történnek úgy, ahogy, sokat bosszankodtam, de tanulni vágytam, így tovább kutakodtam, és rátaláltam Kalo Jenő egyik tanítványára, aki asztrológiai iskolát indított. Mondhatnám hangzatosan, hogy elvarázsolt a csillagok világa, és azok ránk gyakorolt hatása, de ez nem igaz. J Egyszerűen „erre lettem terelgetve”. Amikor elvégeztem a három évig tartó képzést, annyira tele volt a fejem az egésszel, hogy leginkább az vált világossá, hogy belőlem sosem lesz asztrológus, soha nem jutok el oda, hogy ki merjem mondani ezt magamról. Így egy időre félre is tettem az egészet.

Időnként vizsgálgattam a saját képletemet, és néhány barátomét, rokonaimét, és puffogtam magamban a képleteket nézegetve, hogy TUDOM, hogy minden ott van, ami az EMBER, én mégsem látom, csak nagyon kicsi szegmensét. Szépen, lassan, évek alatt jutottam el odáig, hogy ma már ki merem jelenteni: az asztrológia a legcsodálatosabb eszköz, amelyet a Teremtés adott a számunkra ahhoz, hogy egy embert tisztán, sallangmentesen láthassunk, a legapróbb lélekmorzsácskái mélységéig feltárhassunk. Igaz, nem néhány hetes tanfolyam alatt kapható meg a tudás, ahhoz, hogy erre képessé váljunk, hosszú évek munkája szükségeltetik. Horoszkópok százait kell elemezni, hogy kialakuljon egy olyan biztos tudás, amelyet biztonsággal használni lehet.

Tehát a kérdésre a tömör válaszom: nem én választottam hivatásul az asztrológiát, hanem az választott engem eszközül.

- Melyek a leggyakoribb kérdések, amelyeket feltesznek Neked? Hol vannak a leggyakrabban előforduló problémák?

- Természetesen az anyagiak és a párkapcsolat a legfontosabb kérdés az emberek életében manapság, és talán az egészség, de sajnos ez általában a harmadik helyre kerül.

Én azonban inkább arra válaszolok, hogy miért nem működik úgy a párkapcsolat az életében, ahogy kellene, milyen lehetőségeket, esélyeket hozott ebben az életében ahhoz, hogy megfelelő anyagi biztonságban éljen, és mire akarnak rámutatni a meglévő egészségi problémái, illetve, ha nem változtat bizonyos dolgokon az életében, mire számíthat a továbbiakban.

Az emberek többsége még mindig nagyon keveset tud arról, hogy a dolgok összefüggenek, nem egymástól elválasztható fogalom test-lélek-szellem. Ha rossz az irány, azt jelzi a test, előbb finoman, aztán egyre durvább betegségek, balesetek formájában. Kicsit megfordítva a régi közmondásunkat: akarásnak nyögés a vége. Érthetőbben fogalmazva gyakorlatilag bármit kérdezhet, én azt mondom el, írom le, amit látok, válaszokat kap a miértekre is, de legfőképpen a megoldásokat, a hogyanokat keresem az asztrológiai képletben. Feltárom a családból hozott örökségeket, karmikus terheket, megoldandó feladatokat, és a fejlődés lehetőségeit.


- Egy-egy elemzés milyen pontossággal mutatja meg a kliens életében jelenlévő, vagy előre jelezhető eseményeket?
- Kevésbé használom az asztrológiát jövendölésre, mert nagyon kevés és ritka az az ember, aki pontosan tudja a születési percét.  A képletek beállítása, pontosítása sem lehet száz százalékos, így az előrejelzés pontatlan lehet, ami csorbítja nem az én, hanem főként az asztrológia hitelét, és ebben én nem óhajtok részt venni.

Elemzéseimben ezért nem írok pontosan várható és bekövetkezendő eseményekről. Az előrejelző képletelemzés nem tartozik az alapelemzéshez, de kérésre természetesen készítek ilyet is. De hangsúlyozom: percre pontos születési adat szükséges hozzá, amely a legritkább esetben van, ezért mindig szükségesek már megtörtént életesemények dátumai a képlet pontosításához. Még ennek ismeretében is csak tendenciákat állapíthatunk meg.

Nagy merészség, és azt gondolom, felelőtlenség is egy-egy esemény napra pontos előrejelzését megadni, mert az emberek nagyon kevéssé tudatosak, így a determináció esete állhat fenn. Én személy szerint sem asztrológiai, sem egyéb módszerrel nem jövendölök napra pontosan, mert ezzel azt a látszatot kelteném, mintha ki akarnám venni a Teremtés kezéből az irányítást. A dolgok folyamatosan változnak, napról-napra, sőt óráról órára, főként mostanában. Én annak a híve vagyok, hogy hagyjuk az energiákat áramlani, és a lehető legkevésbé avatkozzunk bele az emberek szabad akaratába determinációval.


- Milyen mélységben látod a különböző családi összefonódásokat, karmikus terheket?

- Alapjában véve nem sok minden változik, ha egy horoszkópot a család képeként vizsgálunk. A bolygók belső személyeket jelölnek. És amint benn, úgy kinn, ahogy ezt Hermész Triszmegisztosz is megfogalmazta, minden belső személyünk megjelenik kívül is.

Ha minden, ami én vagyok, és én egyrészt a származásom vagyok, ha minden, ami engem kitesz, az egész horoszkópom, a külvilágban jelen van, akkor kézenfekvő, hogy megvizsgáljuk, ki melyik bolygónak felel meg a családban.

Egy bolygó több személyt is képviselhet. A Hold például lehet az anyán kívül valamelyik nagymama vagy nagynéni, akár lánytestvér is. Ha a képletet a család szempontjából vizsgáljuk, fel kell adnunk néhány, a szokásos, a tradicionális asztrológiában tanult sémát, főként a sok asztrológus által használt „recepteket”. Ha a család után kutakodunk a horoszkópban, akkor nincs olyan, hogy a Mars a Kosban, ilyen-olyan aspektussal azt jelenti, hogy, stb. Gyakorlatilag azt mondhatom, bármilyen mélységekig lemehetünk, illetve inkább visszanyúlhatunk az ősökig a horoszkópban, de erre valójában ritkán van szükség.

Ha megnézzük a horoszkópokat, érdekes ismétlődések, gyakoriságok vannak, amelyek már akár két generációig visszanyúlva is bőven elegendő információval szolgálnak arra nézvést, hogy a kérdező milyen családi terheket cipel magával.

Ám, hogy ne csak a karmikus terhekről, nehéz családi örökségekről beszéljünk, ott vannak a pozitív aspektusok is, amelyek viszont azokat a jó tulajdonságokat, jó örökségeket, ajándékokat is láttatják, amelyekhez a kérdező hozzáfér, azonosulni tud velük, felhasználhat élete folyamán, segítséget nyújtanak számára, mellette állnak, érezheti önmagában erejüket.

Ami fontos a horoszkópelemzés ezen szintjén is: mindig tudatosítani a kérdezőben, hogy ő tartja a kezében a szálakat. Hogy mely szálakat tartja, az kizárólag rajta múlik, hajlandó-e elvágni már számára szükségtelen szálakat – letenni a terheket -, és csak a jó örökséget megtartani, vagy görcsösen szorítja azokat – cipeli tovább a családi örökséget.

A válasz első körben az, hogy elvágni, oldani, dehogy cipeli tovább, de a gyakorlat mégis azt mutatja, hogy sokszor félelmet kelt az elengedés. Furcsa az emberi természet, akkor is ragaszkodik a rossz dolgokhoz, ha számára azok egyértelműen károsak. Mert ahhoz, hogy letegyük a terheinket, a sebeket fel kell szaggatni, a tudattalanba lenyomott fájdalmakat, félelmeket felszínre kell hozni, újra kell élni.

Egy kicsit meg kell halni ahhoz, hogy végre valóban életre keljünk, a saját életünket éljük. Születésünkkel addig visszük tovább az őseink terheit, amíg nem leszünk rá tudatosak. Ez alól nincs kivétel, nincs „szerencse”, nincs „magától megoldódik”. Addig visszük tovább és tovább, amíg nem foglalkozunk a terhek letételével tudatosan. És a rossz hír az, hogy nem csak a saját életünkben visszük tovább, hanem örökítjük gyermekeinkre. Én cipelem az anyám terhét, aki vitte az ő anyjáét, (vagy bárki másét persze, most csak példálózom), és ha én nem tudom letenni, mert nem tűnik fel, hogy ugyanazt a cipőt vettem fel, amiben anyám is járt, akkor bizony viszi tovább a lányom, aztán az ő lánya, stb…
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 5847 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x