Keddi KvantumTükör: önmagad és mások megbecsülése
Címlap / Ezotéria / Keddi KvantumTükör: önmagad és mások megbecsülése

Szabad Mihály

Keddi KvantumTükör: önmagad és mások megbecsülése

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-11-27

Mérhetetlen szenvedést és problémát lehetne elkerülni egy nagyon sokszor rejtett tényező - az önbecsülés - segítségével. Miért változtathatja meg életünket önmagunk és mások tiszteletének erősödése? 

Az egyik legnagyobb lelki fájdalom, amikor valaki azt hiszi, hogy ő értéktelen és nem érdemes az élet szépségeire, javaira. Ennek oka pedig az önbecsülés és önmagunk tiszteletének hiánya. Érdemes megvizsgálni, mit is okoz az életedben önmagad megbecsülése, vagy annak hiánya. Talán nagyon egyszerű dolognak tűnik, mégis nagyon fontos észrevenni, mennyire van jelen gondolat- és érzelemvilágunkban. Mérhetetlen számú emberi szenvedést és problémát lehetne elkerülni, ha tudatosítjuk, mennyire becsüljük önmagunkat - vagy éppen mennyire nem. Ez a legrejtettebb tényező azok közül, amelyek megakadályozzák a sikeres életet, a vonzás törvényének és a tudatos teremtés képességének kiteljesedését. Mit is vegyünk észre önmagunkban? Miért változtathatja meg életünket önmagunk (és mások) tiszteletének erősödése? Ezt vizsgáljuk ebben a cikkben.

Nagyon fontos látni a hiányhoz való kötődést általában, mely gyakran nem is tudatosul. Ennek a fő oka, hogy már gyermekkorban kialakul, s évtizedek alatt a személyiség annyira megszokta, hogy nem is sejti létezését
. Ez azért lehetséges, mert leggyakrabban az ambíció és a többre való törekvés fátyla rejti el a szemünk elől. A társadalom szemében azonban pozitív, követendő vagy tisztelendő tulajdonságok közé tartozik, így a külvilág még meg is erősíti létezésük jogosságát. A hiányt észlelni az rendben van, de folyamatosan abból induló motivációval cselekedni már káros, hiszen akkor a kiinduló energiák az elégedetlenségből és türelmetlenségből táplálkoznak.

Az élet egyik nagy csapdája, ha nem vagyunk képesek megbecsülni és tisztelni önmagunkat, mert csak a hiányt vesszük észre magunkban és életünkben. Ez tartalmilag egyénenként változik. Irányulhat képességekre, külalakra, birtokolt javakra, emberi kapcsolatokra vagy testi állapotra.

Ebben a szemléletmódban az én önmagának tervezi és hozza létre a rossz, téves viszonyítási pontot, amely a hiányban gyökerezik. Önmagához és másokhoz való viszonyát áthatja a megbecsülés és tisztelet hiánya. Ennek a következménye a kiábrándultság, ami duplán káros, hiszen az egyén nem képes alkotni és átélni annak örömét. A környezetének szintúgy veszteség, hiszen egy boldog, alkotó emberrel kevesebb van jelen az emberi kapcsolati hálóban.

Az önmagunkról való rossz vélemény és a tisztelet hiánya a „bűnös vagy” gondolatára vezethető vissza. Ez a káros egyházi szemlélet és dogma évezredek óta mérgezi a kollektív tudatot. Minden létező spirituális törvényünk teljes félreértelmezésén alapul. Az értéktelenség érzéséhez vezet, ami egyfajta lelki méreg, ami megnehezíti vagy akár lehetetlenné teszi önmagad megbecsülését és szeretetét. Súlyosabb esetben megbénítja a cselekvéseket, amelyek szükségesek lennének a célok, vágyak megvalósításához, ami pedig a jobb önbecsülést is elősegítené. S így a kör bezárulni látszik. Azonban, természetesen mint az életben mindig, a probléma tartalmazza a megoldást is.


Mit is lehet tenni, ha már felismertük, hogy nem becsüljük önmagunkat eléggé? Két fontos dolog segíthet. Az első, hogy belásd, egyáltalán nem nagyképűség és önzés, ha reálisan felméred képességeidet és megtalálod azokat a tulajdonságokat, amiért becsülheted magad. Ezzel leszel képes létrehozni egy értékes énképet, s ez fog tükröződni a valóságodban. Úgy is mondhatjuk, az énkép egy önteremtő folyamat szerves része, s nem pusztán statikus eredménye. Csak öntudatlanul hozhatsz létre olyan énképet, amelyet nem becsülsz. Tehát első lépésben megtanulod becsülni és tisztelni önmagad. Találj magadban olyan képességeket és tulajdonságokat, melyeket értékelni tudsz. Vidd a figyelmedet újra és újra azokra, és érezz örömet és HÁLÁT azért, mert ezt kaptad. A Figyelem energiával telít és növeli ezen értékeid fejlődésének és kibontakozásának lehetőségét.   

Ha ez nem megy és képtelen vagy rá, akkor sincs semmi gond. Akkor kezdd el másokkal. Érezz tiszteletet a környezeted minden tagja iránt, s vedd észre értékes tulajdonságaikat. Ha ez sikerül, akkor tudd, hogy ugyanúgy tekinthetsz önmagadra is. Önbecsülésed így növekedni fog és rájössz, nem abból fakad, amit tettél, amit birtokolsz vagy azokból a visszajelzésekből, amit a világ küld feléd. Sokkal inkább abból, hogy felismered valódi értékeidet. S amikor ez egy harmonikus állapotot hoz létre benned, akkor az önbizalmad is jelentősen erősödni fog. Fontos megérteni, hogy a mások iránti érzéseink tükröződnek az önmagunkhoz való viszonyunkban is. Tehát ha másokhoz szeretettel és megértéssel tudsz közeledni, akkor az önmagad tekintetében is lehetséges.

Nagyon sok emberben él egyfajta „háttérbűntudat”, ami kapcsolódik a másokhoz való viszonyhoz, még ha az nem is tudatosul legtöbbször. Mások elítélése mélyebb szintről ered, merthogy ők nem felelnek meg az elvárásainknak, a saját bűntudat feszítő érzésének enyhítésére szolgál. Ezt a negatív szokást általában fel lehet használni arra, hogy egy harmonikusabb és megfelelőbb énképet alakítsunk ki. Egyszerűen szokásunkká tesszük, hogy mások értékes tulajdonságait felfedezzük, akkor háttérbe szorul a kritika és a hibáztatás, megjelenik a megbecsülés és a tisztelet.

Láthatjuk, hogy az önbecsülés hiánya olyan belső konfliktusokhoz vezet, amelyek megjelenhetnek az élet majd minden területén a párkapcsolattól kezdve a testi állapotunkon át akár az üzleti, pénzügyi helyzetünkig. Amikor már képes vagy megbecsülni és tisztelni a saját képességeidet, lehetőségeidet és értékeidet, akkor békéssé, harmonikussá válik az életed. Nem lesznek ellenséges érzelmeid másokkal szemben, hiszen tudod, hogy az a saját belső konfliktusaid külső tükröződése.

A feladat tehát mindössze annyi, hogy fontold meg a tükröződés törvényét és tapasztald meg a hatását. Használd önmagad és szeretteid hasznára, örömére. Tiszteld és becsüld önmagad és környezeted, ennek eredményeképpen megjelenik benned a Béke, a Hála, a Megbecsülés. Meglátod, az fog tükröződni a Világodban…

Facebook oldalunk >>>

Szatmári L. Miklós
író, Quantum Balance konzulens és oktató, Kvantumgyógyító
www.kvantumszemlelet.hu

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 8816 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x