Az Asperger-szindróma és a Transzcendentális Meditáció...
Címlap / Ezotéria / Az Asperger-szindróma és a Transzcendentális Meditáció

Az Asperger-szindróma és a Transzcendentális Meditáció

Forrás: TM Info
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-01

Az Asperger-szindrómát gyakran nevezik "magasan teljesítő autizmusnak". Az Asperger-szindróma fejlődési rendellenesség, melyet az autizmus spektrum rendellenességgel kapcsolnak össze. A legújabb kutatások szerint ez is azok közé a betegségek közé sorolható, amelyek tünetei javíthatók meditáció által.  

Dr. Sarina Grosswald egy kognitív tanulással foglalkozó specialista, a TM és a hiperaktív viselkedési zavarok kapcsolatával foglalkozó vizsgálatok úttörő kutatója, elmondta, hogy noha a kifejezetten Aspergeres gyermekekre vonatkozóan még nem végeztek formális vizsgálatokat, számos olyan gyermek esetében látott komoly fejlődést a TM megtanulása után, akik Aspergerben és hiperaktivitásban is szenvedtek.


 
Amikor valaki beszélgetni kezd, agyának egyik területe létrehozza a szavakat, míg egy további terület a másik személy szavait figyeli. Ekkor az agy mindkét területének együtt, összehangoltan kell működnie. Tudományos vizsgálatok rámutatnak, hogy az Aspergeresek esetében ez nem megy olyan simán. Az ő idegvezetékeik kevésbé összehangoltak, eredménye pedig az, hogy agyuk kevésbé integráltan működik. A TM gyakorlás során azonban nem csak az egyes agyterületek közötti összhang növekszik, hanem az egész agy EEG jelei is koherensebbé lesznek. Mindez azt jelzi, hogy a TM kiváló terápiás eszköz lehet az Asperger bizonyos tüneteinek orvoslására.


A következő lépés az lesz a kutatók számára, hogy kimondottan Aspergeres betegeket is bevonjanak a vizsgálataikba. Saját tapasztalatom alapján is arra ösztönzöm a szülőket, hogy komolyan vegyék fontolóra a TM programot. Arra buzdítanám őket, hogy az egész család tanuljon meg meditálni, hiszen mindenkinek szüksége van a stressz csökkentésére, és a belső nyugalom és kreativitás növelésére – mondja Yvonne Kurz, akinek Adam fia Aspergeres és jelentősen javult mióta meditál.

Forrás: TM Info
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2627 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x