Pihenj, ébredj, Pünkösd!
Címlap / Ezotéria / Pihenj, ébredj, Pünkösd!

Pihenj, ébredj, Pünkösd!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Pünkösd sokak számára mára nem jelent többet egy hosszú hétvégénél. Mások visszanyúlva a régi hagyományokhoz ünneplik még ezt a két fontos napot, a spirituális úton járók pedig egyenesen várják, hiszen rendkívüli energiák szabadulnak fel ilyenkor.  

Mennyi? 50!

Kevesen tudják, de Pünkösd nevét a pentekotész, vagyis az ötvenedik szóból kapta, ugyanis a Húsvét utáni ötvenedik napon ünnepeljük ezt a jeles napot.
Az 50 napnak is van megfelelő magyarázata. A zsidók ugyanis Pészach utáni ötvenedik napon arattak, ekkor szedték le az első gyümölcsöket. A magyar pünkösdi szokások elsősorban a keresztény ünnephez kapcsolódnak, de a szokás egyes elemei (mint például a pünkösdi királynéválasztás, vagy a zöldágazás) régebbi, pogány időkre nyúlnak vissza.
 
Sok más keresztény ünnephez hasonlóan itt is a már meglévő, pogány hiedelmekre épült rá a keresztény tartalom, s olvadt össze egy közös ünneppé. A keresztények Pünkösdkor azt ünneplik, hogy Jézus mennybemenetele után a Szentlélek leszállt az apostolokra. A pünkösd az egyház számára az öröm ünnepét jelenti, így számos népszokás fűződik hozzá.

Lélek, szellem, Pünkösd

Pünkösd napja lehetne az ébredés napja is. Felpezsdül a természet, ember és állat egyaránt keresi párját, hiszen az ünneplés ideje kezdődik. A szokások ma már kihalóban vannak, de az ember érzi, ahogy pillanatnyi csöndre, játékra, társaságra szükség van most is. Üzenetet hordoznak ezek az ünnepek, az ember és a természet szeretetét, csupa olyat, amiben megkapaszkodhatunk, és amik által továbbléphetünk.
 
Pünkösd hétfőjén érzelmi érzékenységünk, intuíciónk és mentális érzékelésünk összekapcsolódik egymást segítve és kiteljesítve, s ugyanakkor a maga teljességében maradva, ezáltal mintegy kitágítva tudatos érzékelésünk határait.  Ez a hatás pedig egész nap érvényben lesz, ilyenformán sok minden feltárulhat testi-lelki szemeink előtt, aminek mindaddig nem voltunk, nem lehettünk tudatában.

Kapcsoljunk ki, pihenjünk, és ha kell, adjunk magunknak időt, hogy átgondoljuk az előttünk álló hatalmas változásokat.
  
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 16557 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x