Angelina Jolie segíteni akart Erőss Zsoltnak?
Címlap / Ezotéria / Angelina Jolie segíteni akart Erőss Zsoltnak?

Angelina Jolie segíteni akart Erőss Zsoltnak?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-21

z emberi életben sok kérdés van amire csak mi magunk adhatunk választ, és sok döntéssel egyedül kell megbirkóznunk. A szabadság hozzánk tartozik, a sorsunkat megélni sok lehetőségünk van de a következmények gyakran nem csak a mi vállunkra fognak nehezedni… 

Angelina Jolie egy globális ikon. Egy nő, aki ha éppen nem vért iszik, akkor az UNICEF szószólójaként életeket ment, harcol a békéért és véleményt nyilvánít. A kenyérosztás évszázadok óta a cirkuszhoz tartozó kiváltság, mely a tehetősebbek és hangosabb személyiségek dolga, célja a köznép megnyugtatása. Természetesen a status quo mindig megköveteli, hogy a közös érdekek miatt a tömeg lecsillapodjon, ne gondolkodjon és kontrollált formában azt érezze, amit a hatalom célszerűnek tart. Ne felejtkezzünk meg arról sem, hogy a hősök – bár látszólag felkelnek valami ellen -, szinte ugyanazt kommunikálják. Szeretnék elhitetni velünk, hogy a véleményünk a sajátunk. Pedig ez koránt sincs így.


Egy ember, egy vezető, egy tanító az életével példát mutat akkor is, ha eszik, ha sétál vagy éppen pihen. Ez a felelősség hatalmas terhet jelent, de az, aki ezt tudatosan cselekszi, nagy erőket képes megmozgatni, változásokat előidézni. Sztárok szeretik ezt tenni, hiszen ha nem így lenne, akkor minden bizonnyal  virágot árulnának inkább. Élvezik, hogy mondhatják, mutathatják és élhetik kicsit helyettünk is az életet. Rivaldafényben lenni dicsőség, ami megtérül, de a haszon legtöbbször nem kölcsönös. Amíg egy sztár arról beszél hogy mit és hogyan eszik, az bevétel hozhat a konyhára. A mozgása lendületbe hoz néhány iparágat, a ruházkodása fellendíti a vásárlási kedvet.

Mi történik akkor, ha igazán nagy horderejű kérdésekre adnak válaszokat?
Angelina Jolie felelősséggel gondolta végig a betegség útjait, kiszámítható és kiszámíthatatlan törvényszerűségeit, családjára gyakorolt hatását. Biztos vagyok benne, hogy azt akarta, hogy mindenki boldogabb legyen. A hosszú és boldog életet akarta megvásárolni és bebiztosítani maguknak. Megkímélni a gyerekeit attól a fájdalomtól, amit Ő él át nap nap után, hiányolva az édesanyját.

De megerőszakolható a szabadság? Rákényszeríthetjük a saját véleményünket az istenek kifürkészhetetlen útjaira? Kiküszöbölhetőek a rizikófaktorok? A legfontosabb kérdést akarta megúszni Angelina: mi a betegség és miért lettem beteg? Mi a célom vele?Mert a betegség nem az ellenségünk, nem egy büntetőszázad, melyet kellő hadviseléssel kikerülhetünk, hanemegy üzenet. Szól arról, amilyen életet élünk, a hogyanokról. Miért választottam ezt a családot születésem helyszínének? Mit kell megoldanom velük-önmagammal közösen, miben lehet egy családi háttér, egy betegség halmozottság segítségemre? Mit tettem önmagammal, amivel egy krízishelyzetben muszáj lesz szembenéznem? Van bennem alázat ahhoz, hogy elfogadjam a sorsomat, vállaljam a felelősséget mindezekért? Meg tudok hajolni annyira, hogy adott esetben ki merjem mondani: köszönöm az eddigieket, de most én megállok. Megértettem az üzenetet és itt, most KÖSZÖNETTEL elfogadva a folyamatot, mely akár egy generációk sora óta tartó betegség ismétlődése jelent; elkezdem a saját életemet élni. Szeretettel és nem önzésből. Azért, hogy valami jobbat tegyek (ahogy azt Bert Hellinger csodálatosan megfogalmazta), és nem azért, hogy a dolgok úgy történjenek, ahogy én akarom.


Ez a kesztyű felvétele helyett a dolgokkal való harmóniát jelenti, a megkötött békét. Nincs csinnadratta, csak cselekedet. Angelina megszegte a szabályokat. Mutatni akart és üzenni, hogy kövessük őt. Ha nem így gondolta volna, akkor csendben lábadozik otthon, ahelyett, hogy gyógyszergyárak támogatásával a háta mögött, eredményeket produkáljon. Arról nem is ejtenék szót, hogy a génekre alapozott rákprevenció teljesen felesleges félelmeket hív az életbe, sajnos a családjában bekövetkezett haláleset is csak látszólag támasztja alá az okfejtéseit.

Mást akar az egyik példakép, mint a másik?

Erőss Zsolt, barátok és a hegyek. Egy fiatalember, Kiss Péter akiről kevesebb szó esik. Nincs akkora jelentősége a halálának, mert (még) nem voltak akkora eredmények mögötte? Fájdalom, hideg, erőfeszítés, célok és megvalósítás. És győzelem. Mert a győzelem nem jelent feltétlenül megoldást, hanem az út mélységes megélése, a tapasztalatok feldolgozása és beépítése a hétköznapokba. És alázat, mert a Hegy térdre kényszerít. Így, vagy úgy, de aki odaér, az megtapasztalja, hogy jobb, ha nem szórakozik, mert van egy erő, mely fölötte hat. Hiszem, hogy azok, akik kimennek “szenvedni”, ezt a párbeszédet üldözik az istenivel. Hallani akarják a hangját a csendben. Akkor is, ha a gyermekek már soha nem hallhatnak mesét apától. Akkor is, ha sokan egyedül maradtak a kérdésekkel, hibákkal és rossz döntésekkel. Mégis tudják, hogy megérte, néhány halk sóhaj, csend és béke az, amit megtaláltak.


Angelina, Zsolt és Péter. Elértek valamit az életben és tettek egy megkérdőjelezhető döntést. A kérdéseket viszont nem intézhetjük hozzájuk, nem inthetjük és kritizálhatjuk őket, mert ehhez nincs jogunk. Se pro se kontra. Ők döntöttek. El lehet fogadni, lehet utálni őket, de megítélni nem érdemes. Egyikük se kínált megoldást vagy gyógyulást, mindössze a tetteik közlik, hogy megtettek valamit, ami az ő sorsukhoz tartozik.

És itt jövünk a képbe mi: elfogadhatjuk az ő válaszukat, de nem érdemes követni, utánozni azt. Mert más útját járni veszélyes, nem örömöt, hanem frusztrációt szül, hogy megfeleljünk nekik. És lehet, hogy nincs pénzünk egy műtétre, kedvünk a hideghez. Az önmagunkért való kiállás útján nincs összehasonlítás, csak teremtés. Ehhez pedig nincs szükség senkire és semmire. Na jó, az őszinteség bátorságára talán mégis

Tömör Erzsébet
metfototerapia.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 7845 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x