A Jupiter szerepe, analógiái a horoszkópban
Címlap / Ezotéria / A Jupiter szerepe, analógiái a horoszkópban

A Jupiter szerepe, analógiái a horoszkópban

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-13

A Jupiter a kiterjedés, a bőség bolygója. Ő a nagy jótevő, a szerencse - a fortuna major, a legfőbb jó, a sikerek, az anyagi jólét, a bőség. A nemes és igazságos lovag, a jog, az erkölcs, a bölcsesség, a belátás, a jóindulat, a magasabb szellemi érdeklődés és a hit bolygója. 

A horoszkópban utal a kb. ötvenéves korosztályra, főnökre, a vallási vezetőre (lelki atya), a magas rangú személyekre, a papokra, a bírákra (igazságtétel, igazságszolgáltatás), külfölddel kapcsolatos dolgokra, utazásokra és személyekre.
 

A Jupiter jelzi azt, hogy a szülött milyen erkölcsi szinten áll. Azon az életterületen, ahol a horoszkópban áll, bőséget, szerencsét hoz. Ha a képletben jól áll (nem támadott, jó fényszögei vannak, nem rangvesztett), a Jupiter egy nehezebb sorsot jelző horoszkópon is sokat javít, olyan szerencsét jelez, amiért nem kell megküzdeni, ami az ember ölébe hullik.
Ha a képletben harmonikusan áll, olyan személyt mutat, aki a magasabb tudományok, a bölcselet iránt érdeklődik, törvénytisztelő, fejlett igazságérzettel rendelkezik, becsületes. A célkitűzéseit erőfeszítés nélkül eléri. Hamar indulatba jön, de gyorsan megnyugszik. Kényelmes, passziói vannak (lóverseny, kártya), nincs kitartása, hagyománytisztelő, nagy jelentőséget tulajdonít a ceremóniáknak, az ünnepségeknek, a pompának. Józan, nyugodt, derűs, kedélyes, elnéző, őszinte, védelmező, segíteni kész, emberszerető, nagylelkű, bőkezű. Ismeri a hálát és a hűséget. Adakozó, mindig segít a rászorulókon, megveti a hazug, ámító, gonosz dolgokat. Szereti az élet örömeit, de tud mértéket tartani. Szereti az állatokat és a természetet.

Ha diszharmonikusan áll, olyan személyt jelez, aki dőzsölő, lusta, élvhajhász, mértéktelen, becstelen, gőgös, beképzelt, öntelt, önző, követelőző, vakbuzgó vagy álszent, képmutató, fanatikus (politikai téren), pazarló, erején felül él. Jellemzi a kitartás teljes hiánya, bármibe kezd, soha nem fejezi azt be. Gondatlan, korrupt, visszaél a hatalmával.

Hogy mit jelent a Jupiter az egyes állatövi jegyekben, elolvashatod a Horoszkóp magazin legújabb számában!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5640 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x