Ho’oponopono: exkluzív interjú Argentínából
Címlap / Ezotéria / Ho’oponopono: exkluzív interjú Argentínából

Ho’oponopono: exkluzív interjú Argentínából

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-25

Mabel Katz november 9-10-én már negyedszer jár Budapesten. Neki és az általa fáradhatatlanul készített forrásanyagoknak köszönhetően a magyarországi Ho’oponopono-közösség bámulatos tempóban növekszik. Olyan érdeklődés övezi ezt a módszert, hogy kétségtelen: működik. Bármilyen egyszerű és hihetetlen is, mindenkinek és minden élethelyzetben bizonyít. Exkluzív interjú egyenesen Argentínából! 

- Mit jelent a Ho’oponopono?

- A Ho’oponopono ősi hawaii problémamegoldó művészet. Az ősi hawaii filozófia alapja az, hogy az életnek könnyűnek kell lennie. Mi magunk vagyunk azok, akik nehézzé tesszük. A Ho’oponoponoval megtanulhatjuk, hogy ne akadályozzuk a saját utunkat. Az a célja, hogy egyszerűen és hatékonyan teremtsünk békét és egyensúlyt mentális és fizikai tisztítás segítségével. Maga a szó azt jelenti: hibát kijavítani. Az életünkben ugyanis minden hiba: a hiedelmeink, az emlékeink, véleményeink és ítéleteink, olyan dolgok, amikről úgy döntünk, hogy elhisszük őket, vagy hogy azt gondoljuk, mi tudunk. Ezek a programok jelennek meg a mentális képernyőnkön, amiket meg akarunk változtatni. Tehát ahelyett, hogy a monitorhoz beszélünk, lenyomjuk a „töröl” billentyűt. Ez a Ho’oponopono lényege: emlékeztet bennünket ennek a billentyűnek a lenyomására.


- Hogyan változtatta meg az Te életedet?

- Rengeteget segített. Korábban olyan ember voltam, aki mindenért aggodalmaskodott, aki meg akarta változtatni az embereket, aki biztos volt benne, hogy neki van igaza, és a többiek tévednek. Így végső soron ennek a módszernek köszönhetem, hogy nagyon mély békét és boldogságot találtam. Általa ismertem fel, hogy 100%-ig felelős vagyok, és hogy amit én teremtettem meg, azt kizárólag én magam tudom megváltoztatni. Így életemben először szabadnak éreztem magam, rátaláltam a saját békémre és boldogságomra. Mert tudtam, hogy ha én jól vagyok, békében élek, akkor mindenki jól lesz, mindenki békében fog élni körülöttem is. Ez az út sokat segített nekem mind szakmailag, mind emberileg, bátran mondhatom, hogy az életem minden területén. Korábban könyvelő és adóügyi szakértő voltam – ma már ezzel járom a világot, és tanítom a Ho’oponoponot, ami nekem segített. Olyan életet élhetek, amiről korábban álmodni sem mertem.

- Mik a tapasztalataid a magyarokkal kapcsolatban? Azt mondják mi mindent sötéten látunk...

- Azt gondolom, hogy bizonyos értelemben közös genetikai vonásokkal jöttünk ide. Például amit én argentinként megtapasztalok, hogy milyenek az argentinok. Ez egyfajta egy gondolkodásforma. Végső soron a Ho’oponoponoban arról beszélünk, hogy megváltoztatjuk az érzékelésünket, ahogy a dolgokat nézzük, és a problémákat lehetőségeknek fogjuk fel. A dolgokat sötéten látni az érzékelésnek egy formája, így látni megint csak program, emlék. Sok ezek közül az őseinktől származik. A Ho’oponopono segítségünkre van, hogy megtanuljuk egy kicsit a fény működését, ami a remény, a bizalom, ami hitet ad nekünk. Mindezt a szívünkben találhatjuk meg, ahol minden megoldás megvan, amelyeket csak fel kell ismernünk, amikor megérkeznek. Abba kell hagynunk téves kérdéseket és a téves helyen keresést. Új korban élünk, más korban. Ki kell nyitnunk az elménket, ez az egyetlen módja az életnek. Jó példa a munkanélküliség. Nincs munka, mert  munkát keresni régi paradigma. Olyan munkát, ami nem tetszik nekünk. Pénzért dolgozni - ez valóban nem működik. Itt az ideje megtalálni magunkat, felfedezni, kik vagyunk valójában, engedélyt adni magunknak, hogy önmagunk legyünk, azt csináljuk, amit szeretünk, mert ha így teszünk, a pénz megérkezik. Itt az ideje, hogy saját tevékenységbe kezdjünk, és abbahagyjuk a munkahely keresését. Ezt tanuljuk meg és gyakoroljuk be a tanfolyamunk második napján, a Zéró Frekvencián.


- Mit tanítasz majd nekünk novemberben?

- Az első nap címe: Ho’oponopono – Titok A Titkon túl. Ezt maga Joe Vitale fejezte ki így, mert miután szerepelt A titok-ban, fedezte fel a Ho’oponoponot. Röviden: ezen a napon utat mutatunk az élet legkönnyebb útjához. A tudomány azt mondja, hogy a tudatos elménk 15 bit/mp információval dolgozik, ami valóban lenyűgöző. Ennek ellenére a tudatalatti elme 11 millió bit/mp információval dolgozik. Ahogy elterjedt, hogy a saját valóságunkat magunk teremtjük meg, sokaknak kedvét szegte, hogy a megerősítések, a vizualizáció és más, az tudatos elme által irányított technikák nem hozták az várt eredményeket. Talán annál fogva, hogy ezek a módszerek nem hatékonyak, nem kezelik a 11 millió bit/mp tudattalan információt, amelyek bizonyos helyzeteket vonzanak az életünkbe. A Ho’oponopono a destruktív és korlátozó üzenetek eltávolításán dolgozik, amelyek folytonosan jelen vannak. Ez az a bizonyos titok A Titkon túl. Az első nap erről szól.

A második nap címe: Zéró Frekvencia®, a tökéletes frekvenciát jelenti, ahol nincsenek ítéletek, vélemények, félelmek, csak a tiszta inspiráció. Ez a fogalom már nem ismeretlen a magyarok számára, májusban volt egy Zéró Frekvencia®,  teleszemináriumunk, ahol sok magyar hallgató is részt vett. A tanfolyamunk második napján megtanulunk ráhangolódni erre a frekvenciára. Az általam kidolgozott technikák könnyedén rávezetnek, hogyan lehet békében lenni, bármi történik körülöttünk. Felfedezzük a valódi énünket, ami kulcsa a boldogságunknak. Végső soron saját magunktól szabadítjuk fel magunkat, elengedjük a régi programjainkat és engedélyt adunk az Univerzumnak, hogy a megfelelőt és tökéleteset nyújtsa a számunkra. 

- Tisztítható-e egy közösség, egy falu, egy város, egy ország?


- Hiszek benne, hogy igen. De minden velünk kezdődik. Erre a hitre alapoztam a  világbéke-kampányom, aminek a jelszava: A béke velem kezdődik – A belső béke maga a világbéke. A kampányomat tavaly az ENSZ-nek is volt alkalmam bemutatni. Nincs kétségem afelől – és ezt igazolják a hallgatóimtól világ minden tájáról visszaérkező vallomások -, hogy a belső béke megteremtésén keresztül a miénk egy lehetséges út a világbéke megteremtéséhez. És ha mi jól vagyunk, akkor mindenki jól van. Ha mi békében vagyunk, a világ is békében van. És nem fordítva. Semmi nincsen kívül. Minden bennünk van.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 7703 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x