Az Alvilág és a Skorpió ura: Plútó
Címlap / Ezotéria / Az Alvilág és a Skorpió ura: Plútó

Az Alvilág és a Skorpió ura: Plútó

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-21

Hádész a görög mitológiában az Alvilág ura, Zeusz fivére, Perszefoné férje, Plútó pedig a római változata, aki csak ritkán jön fel rejtekhelyéről, s akkor is láthatatlanná tévő sisakot visel.  

A Plútó mítosza
Plútó a rejtett tudattartalmakat szimbolizálja, s a pszichoanalízissel foglakozók jól tudják, mi történne velünk, ha a tudatalattinkban megbúvó dolgok hirtelen és kendőzetlenül a felszínre kerülnének. Plútó a mítoszok szerint csak egyszer érkezik álca nélkül: amikor Perszefonét, jövendőbeli feleségét rabolja el, ami érthető is, hiszen a szerelmes férfi vágya az, hogy a lehető legteljesebb képet mutassa magáról. Ha tovább rejtőzködne, észre sem vennék, s akkor hogyan nyerhetné el a választottja szívét.

Átalakulás, erőszak, hatalom - a Plútó analógiái

A bolygót távcső segítségével pillantották meg 1930-ban, és rögtön meglehetősen durva jelentéstartalmakat tulajdonítottak neki. A tradicionális asztrológia szerint a Plútó értelmezéséhez az erőszak, a manipuláció, a hataloméhség és a szexuális aberrációk kapcsolódnak. Két oka van ennek a kimondottan negatív felfogásnak. Egyrészt a felfedezésekor a világban valóban elhatalmasodott a gyűlölet, a fanatizmus, a tömeges erőszak, az ásványkincsek ipari mértékű és meggondolatlan kitermelése, vagyis a külső folyamatok egyáltalán nem voltak szívderítőek. A Plútó kapcsolódik a maghasadás elméletéhez is, méghozzá főleg a romboló oldalhoz, hiszen az atombomba gyártásához plutóniumot használtak fel.

Másrészt azonban folytatódott az a hagyomány, amely szerint a Szaturnuszon túli bolygók kivétel nélkül csak rosszat hozhatnak. Pedig a láthatatlan égitestekkel kapcsolatban azt érdemes belátnunk, hogy nem véletlenül maradnak rejtve az emberi szem elől, hiszen nem a földi síkhoz és a harmadik dimenzióhoz, hanem a magasabb szférákhoz kötődnek. Ugyanebben az időszakban fejlődik ki a pszichoanalízis és a tudatalatti vizsgálata, Freud és Jung pszichológiai elméletei is ekkor születnek meg. A Föld lakosságának életmódja gyökeresen megváltozik: az évszázadokon keresztül megszokott életvitel visszavonhatatlanul fölborul, az idő felgyorsul, a tér pedig a felismerhetetlenségig átalakul. Ezek a jellegzetességek határozzák meg a Plútó karmaasztrológiai értelmezését, amely az erő, a hatalom és a transzformáció témaköreihez kapcsolódik. Az égitest nem véletlenül uralja a Skorpiót, hiszen ez az a jegy, amelynek feladata, hogy minden rejtett titkot feltárjon, és a segítségükkel átalakítsa az emberi élet minőségét.

A cikk folytatása – sok egyéb érdekességgel együtt - a Horoszkóp magazin novemberi számában olvasható.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4166 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x