Az új világhoz spiritusz is kell!
Címlap / Ezotéria / Az új világhoz spiritusz is kell!

Az új világhoz spiritusz is kell!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-19

Milyen lesz a jövő társadalma? Milyen emberek fognak milyen tájakat, országokat benépesíteni? Lesz-e mit ennünk és innunk? Hogyan oldjuk meg a sürgető ökológiai kérdéseket? Mit kell tenniük szakértőknek, spirituális gondolkodóknak és egy átlag állampolgárnak és fogyasztónak ahhoz, hogy egy új szemléletmóddal harmóniában éljen az emberiség? - a Jövő-Kép Rendezvényen ezeket a kérdéseket is boncolgatják neves előadóink.  

Végeláthatatlan vita és szócsépelés folyik a fenntartható fejlődésről (fejlesztésről) és eközben  a 21. század elejére  egyre rosszabb állapotban van a Föld nevű bolygó és az emberi civilizáció. Valójában sem fejlődés, sem fejlesztés nincs, és nem is lehet mindaddig, amíg a fenntartható fejlődés a fenntartható profittermelést jelenti – burkoltan. Einstein híres mondását idézve: egy problémát nem lehet azzal a gondolkodásmóddal megoldani, amivel azt létrehozták. Egy új szemléletmódra kell váltania az emberiségnek, amellyel megkezdődhet az új teremtési korszak – annak minden kínjával. Jelenleg ennek az új megközelítési módnak, modellezésnek a leíró algoritmusát keresik a vitatkozó kutatók – állítja Urbán T. Iván, aki 1983 óta foglalkozik jövőkutatással s a Jövő-Kép rendezvényen vezet be minket a jövőről való „máshogy” gondolkodásba.


Dimenzióváltás, de hogyan?
A közlekedésmérnök, rendszerszervező szakember szerint abban egyetértenek a tudósok, hogy a jelen időszakban lezárult egy körülbelül 25000 éves korszak(csillagászati értelemben egy precessziós ciklus) és egy új korszak kezdődött, ami minimum ennyi ideig fog tartani. Mondhatnánk, minek izgulni, hiszen időnk van bőven! Ám iszonyatosan nagy a tévedés lehetősége, ha már az indulás pillanatában rosszul mérjük fel az irányokat és változás menetét illetve ritmusát. A hopik 70000 éve pontosan látták, hogy az emberi civilizáció egy olyan időszakhoz fog eljutni, amikor már nem lehet változtatni  a dolgok további menetén. Ezt két párhuzamos vonallal ábrázolták,
ahol az út kétharmadánál a két párhuzamos egy egyenesbe megy át (Y állapot).  Korszakváltás határán vagyunk, miközben a paradigmaváltás, a mód, ahogyan gondolkodunk, ahogyan irányt szabunk a tudományos és a hétköznapi tetteinknek nem következett be. Az elmúlt kétszáz év a melléfogások sorozatairól szólt, világháborúkról, szenvedésről, túlnépesedésről, energiaválságról. Vajon érdemes megismételni ezeket a melléfogásokat a következő 100 évben is? Hol van a továbblépés lehetősége? Van-e más szemléletes algoritmus a változás leírására illetve a folyamatok irányítására, s ha van, miért nem beszél róla a hivatalos tudomány? Urbán T. Iván, jövőkutató szerint van alternatíva, egyrészt egy egészen más leíró modellt kell alkalmazni, másrészt spirituális szinten kell megélni a dimenzióváltást.  „Spiritusz nélkül sajnos nem fog menni” –s ezzel előadásában nemcsak diagnózist ad, hanem betekintést a hogyan?-ba.

Elfogadni az Univerzum törvényeit
Dr. Brezovits László kutatómérnök, környezetgazdász szerint mivel az Univerzum rendjét, és működőképességét a természeti törvények biztosítják, s mivel az ember is ennek a rendszernek a része, ezért a társadalmi változások is a természeti törvények szerint alakulnak. Ezek ismeretében pontosan kirajzolódnak az előttünk álló szükségszerű változások, és az "emberiség új arca".  Miközben természetesnek vesszük, hogy a technikai berendezéseink, vagy a saját testünk csak az egység, a részek együttműködése, kölcsönös szolgálata, és a harmónia alapján képes működni, életben maradni, az emberiség egészére nézve ugyanezeket az alapelveket figyelmen kívül hagyjuk. Pedig a pontos útmutatások, irányok az orrunk előtt vannak. A Tudás örök, csak a megismerés változik annak megfelelően, hogy éppen mire irányítjuk a figyelmünket. Az előadás célja, hogy a hallgatók figyelmét rávezesse azokra az ismeretekre, melyekkel közös "időutazáson" vehetünk részt, és bepillanthatunk az előttünk álló változásokba, az emberiség szükségszerű jövőjébe. Mindez segítséget nyújt a változások egyéni szinten való sikeres  megéléséhez is.
Öngyógyítás és asztrológia

Ki más értené jobban az összefüggéseket egyén és univerzum között, mint az asztrológus.
„Az asztrológia nem más, mint a makrokozmosz szimbolikus levetítése a mindennapi életünkre” – véli Kaló Jenő, asztrológus mester. Az ember megnyilvánulásaiban a kozmosz nyilvánul meg. Az ember a maga tapasztalásával a kozmosz tapasztalását gazdagítja, mindannyiunkban a kozmosz lélegzik, mindannyian a kozmosz ritmusa szerint élünk, de azt is mondhatjuk, hogy életünk a maga összes történésével együtt szimbólum. Semmi más dolgunk nincs, mint hogy megfigyeljük és megértsük a tükörben látottakat. Ezt nevezzük önismeretnek. Ha el akarunk érni valamit, legyen az gyógyítás, teremtés, előbb hinnünk kell benne. Minden pillanat taníthat valamire, az a kérdés, hogy felismerjük-e mire? Hiába szeretnénk mindenhol jelen lenni, képtelenek vagyunk rá, a mi dolgunk, hogy válasszunk. A gondolat és a szavak mágikus erejével mindannyian teremthetünk. Ezekre az összefüggésekre ad példát és magyarázatot előadásában Magyarország egyik legelismertebb asztrológusa.


Cselekedjünk lokálisan!

Géczy Gábor fizikus, tanár, szakrális földrajz oktató a természet minden szintjén felbukkanó alapformákat kutatta, legnagyobb megdöbbenésére  ezeket az univerzális formákat alapmotívumként megtalálta az ősi kultúrák ábrázoló művészetében és a magyar népművészetben is. Kutatóútjain felfedezte, hogy a „magascivilizációk“ a táj és a tájban élő ember harmonikus kapcsolatának megbomlása miatt sivatagosodtak el. Épp ezért véli úgy, hogy sürgősen el kell kezdenünk a táj gyógyítását. A víz – maga az élet. Ma mindent elkövetünk, hogy elvezessünk a Kárpát-medence vizeit. Nagy szükség lenne a legeltető állattartás újraélesztésére. Az állatvilág tartja rendben a tájat, szabályozta vissza a növényvilág korcsosulását, elburjánzását. Régen minden falunak volt nyája, kondája, gulyája. Egy borjú 2-3 mázsát hízott egy nyár alatt a legelőn, ez állatonként 100.000 Ft hasznot ad mindenfajta EU-s támogatás nélkül. Ma a gazdákat parlagfű- és egyéb bírsággal, adókkal, hitelekkel, lehetetlen adminisztratív terhekkel és a piacok manipulálásával teszik tönkre, hogy végre eladják földjeiket a külföldieknek. Közben közmunkások kínlódnak burrogó benzines fűkaszákkal, hogy elvégezzék egy birka feladatát!
De ennél is fontosabb, hogy újraépítsük falvainkat, közösségeinket, mert az egyén minden korban védtelen volt, csak az erős, valódi közösségek jelenhetnek védelmet, létbiztonságot.  Az önellátó paraszti kultúra nem elmélet, évezredeken át bizonyította működőképességét. Nem Budapest, vagy Brüsszel méretű vízfejekben robotoló, egymástól és Teremtőjüktől elszigetelt egyéneké a jövő, hanem a tájjal együtt működő, Teremtőjükkel együtt lélegző, önellátó és önvezérelt közösségeké. Mert minél egyszerűbb valami, annál maradandóbb, és ami a legegyszerűbb az örök.

Az előadások meghallgathatók  a Jövő-Kép rendezvényen 2013. október 27-én 10 órai kezdettel a CEU Konferencia Központban.
Információ, program, jegyvásárlás a honlapon,  és a Facebook oldalon.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3423 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x