Mantra - Mandala
Címlap / Ezotéria / Mantra - Mandala

Mantra - Mandala

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-27

A spiritualitás áthatja az egyes életterületeket. Ezek különböző módon vannak jelen a belső világunkban.  

A mantra az ima egy formája, szerves részét képezi a spirituális életnek. A mantrákat lehet lassan, gyorsan, halkan, hangosan ismételni, belsőleg gondolni vagy énekelni, de lehetnek belső hangok is. Ha a mantrát sokszor ismételjük, akkor japáról beszélünk.

A mantra fohászkodás, felhívás, kiáltás, testet öltött fogalom, aemly lehet szótag vagy rövid mondat. A mantrák több ezer év alatt jelentős spirituális energiával töltődtek fel, ezért azok ismétlésekor annak vibrácíója ránk is hat. A mantrák tehát a bennünk lévő energia rezgései, amelynek ismételgetése ennek az energiának az aktivizálására szolgál.

Erre koncentrálva megtartja figyelmünket, nem engedi azt elkalandozni, tehát erős szuggesztív hatása van. Gyakorlása különleges békét teremtő ajándék számunkra. A misztikus hagyományok szerint egy istenség lényege azonos a nevével, így a mantrák ismételgetése az istenséggel való eggyé váláshoz vezethet.

A mantrazene „diszharmonikus” hangjai – és megfelelő éneklése – az észlelés olyan kapuit képesek kitárni, amelyek máskülönben, legfeljebb ha résnyire nyílnak meg.

Minden mantrának külön speciális jelentése, belső ereje van. Mindegyik mantra Isten különböző aspektusát jelenti. Ezért mondhatjuk el, hogy a mantra élő szimbólum, amely bemutatja Isten csodálatos dimenzióit.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 5621 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x