Intuíció és megérzés - az energiák érzékelése
Címlap / Ezotéria / Intuíció és megérzés - az energiák érzékelése

Intuíció és megérzés - az energiák érzékelése

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-19

A legtöbb ember szeretne minél több mindent érzékelni, felfogni és megismerni múltjáról, jelenéről és jövőjéről. Nagy valószínűség szerint Te is szeretnéd jobban ismerni és érteni gondolataid, érzelmeid, saját magad. Ez bárki számára lehetséges. Az érzékeid határtalan lehetőségek birodalma. Fejleszthető, bárki számára felébreszthető és megtapasztalható tulajdonságok ezek. Mindenkiben ott szunnyad a "látó". Gyakorlással és tudatossággal Te is felébresztheted ezen képességeidet, megtapasztalhatod az energiák érzékelésében rejlő "csodákat".  

Az elme korlátai

A világot, amelyben létezel, az érzékeléseden keresztül próbálod felfedezni, megismerni. Az ismert fizikai testednek öt ilyen „műszere” van, melyek segítségével tájékozódni próbálsz az életben. Ezek a tapintás, ízlelés, szaglás, hallás és a látás. És bár mindegyik igen fontos, arra a kérdésre, hogy vajon melyek a legfontosabbak, nagy valószínűséggel a hallást és a látást fogod megjelölni. És mily érdekes, pont azt a két érzékelést, melynek a legkevesebb köze van a konkrét fizikai kontaktushoz. A hallás a levegő különböző frekvenciájú rezgéseinek felfogása, míg a látás elektromágneses hullámok érzékelése. Mindkét esetben valamiféle térben terjedő energia hullámok felfogásáról van szó. Valójában minden, amit magad körül érzékelsz nem más, mint energia hullám. De mivel az elme számára az energia egy megfoghatatlan, keretek, formák nélküli, értelmezhetetlen valami, a felfogásodban a világkép már úgy jelenik meg, mint egy határokkal körbekerített, formákba zárt valóság. Ha szeretnéd az érzékszerveidet, az érzékelésedet fejleszteni, elsőként tudatosítanod kell azok működését. Valamilyen szinten el kell fogadnod, és ezáltal megértened az energiák működését és természetét.
 

Az első lecke: Lépj túl a korlátaidon!

 

Ahhoz, hogy fejleszteni tudd valódi érzékelésed, túl kell lépned jelenlegi korlátaidon. Légy nyitott és befogadó! Felejts el minden dogmát, amit eddig olvastál vagy hallottál! Ne higgy el másoknak vakon semmit! A saját tapasztalataidra, a saját megérzéseidre figyelj! Ha szavakon keresztül akarsz tanulni, ezt is megteheted, de mindig figyelj a belső hangra. Láss a szavak mögé! Ez természetesen erre az írásra is igaz. A dolgokat ne akard mindenáron értelmezni! A világot nem lehet matematikai képletekkel leírni vagy megmagyarázni. Nem véletlen, hogy az elméleti fizika mindig pár lépéssel előbbre jár, mint a képleteken alapuló fizikatudomány. Ha egy természeti jelenséget leírsz képlettekkel, már el is torzítottad annak valóságát.Minden „csak” ENERGIA

A világegyetemben minden ami létezik (de még az is ami nem) energiából áll. Energiából születik, és létezési ciklusa végén energiává alakul vissza, hogy aztán egy újabb formában tudjon manifesztálódni. De a forma mögött mindig ott van az eredendő forrás, maga az univerzális energia. Az ismert civilizációk legősibb kultúrái is ismerték, és írásos emlékeikben megemlítik ezt az erőt, ezt az energiát (prana, chi, ki, pneuma stb.). De természetesen nem csak a fizikai formában létező tárgyak és élőlények, hanem az általatok ismert és a hétköznapokban használt energiák is ennek az eredendő ENERGIÁNAK a megtestesülései. Ilyen a hőenergia, az atomenergia, az elektromos energia, a rádióhullám stb.

Valóban az ember a legfejlettebb élőlény a Földön?

Nos, ha az érzékelést vesszük alapul, erre a kérdésre nem egészen egyértelmű a válasz. Pedig az érzékelés alapján kapjuk meg az információt és alkotunk teljesebb képet a világunkról. Egy méh képes látni az ultraibolya fényt, némely hüllő faj pedig az infravörös fényt is tudja érzékelni. Bizonyos halfajok elektromos sugárzást is érzékelni tudnak, míg néhány madár képes a Föld mágneses mezejét érzékelni.Ezek alapján kimondhatnánk, hogy egyes állatfajok lényegesen többet „tudnak” a világról, mint mi emberek. De ne tegyünk ilyen elhamarkodott kijelentést! És nem azért, mert nem lenne igaz.

De az ember rendelkezik egy határtalan képességgel, amit fejlődésnek, tanulásnak szokunk nevezni. A tapasztalás, tanulás és gyakorlás segítségével bárki képes elektromos mezőt vagy mágneses teret érzékelni. Mint ahogy az energiáknak bármely más formáját is. Ez csak gyakorlás és megfelelő nyitottság kérdése.

 


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 12189 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x