Ki vagy valójában?
Címlap / Ezotéria / Ki vagy valójában?

Ki vagy valójában?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-04

Egy atom "térfogatának" csupán 1 százaléka az a "megfogható" anyag, amit fizikai érzékszerveinkkel fel tudunk fogni. Ez az atommag és az elektronok. De mi van akkor a maradék 99 százalékkal? Fizikai világunkat ezek az atomok építik fel. Ebből következik, hogy minden egyes tárgy és élőlény teljes valóságának egyetlen százalékát vagyunk képesek fizikai érzékszerveinkkel felfogni. Egy emberi lény 99 százalékát valójában nem látjuk, nem halljuk, nem tudjuk megérinteni. De azért, mert valamit nem látunk, az nem azt jelenti, hogy nem is létezik. Ha valóban meg akarod ismerni önmagad, félre kell tenned minden előítéletedet. El kell felejtened minden beléd nevelt elvet, amihez jelenleg ragaszkodsz. El kell dobnod minden hitrendszert, ami most bekorlátoz. Teljesen befogadóvá és nyitottá kell válnod. 

Ez nem egyenlő a hiszékenységgel. Semmit se higgyel vakon! De semmit ne utasíts el! Egyszerűen csak figyelj! Ítélkezés nélkül fogadd be az információkat! És ne feledd: a tapasztalat lesz az egyetlen valódi tudás.

Ahhoz, hogy megismerd önmagad, nincs szükséged könyvekre, tanítókra vagy mesterekre. Egyszerűen csak a mindent kitáró figyelemre lesz szükséged. De ez nem a hagyományos értelemben vett figyelem. Úgy kell megtanulnod figyelni, hogy közben nem ítélkezel, nem skatulyázol, bármit is „látsz” vagy tapasztalsz. Ez nem könnyű. Az egós elméd folyamatosan méricskél, próbál téged elhelyezni a világban. Mindig a többiekhez viszonyítod magad. Így természetesen mindig megszületik az ítélkezés is. A befogadó figyelem ellenben sohasem ítélkezik. Egyszerűen csak figyel. Ez a leghasznosabb spirituális gyakorlat.

A figyelem elsajátításához vezető út mindig a szeretet. Csak azt vagy képes mélyen megfigyelni, amit valóban szeretsz. A szeretet pedig nem más, mint az elfogadás, a befogadás. De ebben az elfogadásban nincs erőszak, és nincs akarás. Hiszen a valódi szeretet nem korlátoz, nem követel, csak enged. Engedi, hogy az élet szabadon áramoljon.


Önmagunk megfigyelése a legnehezebb és egyben a legkönnyebb is. Nehéz azért, mert a legtöbb olyan tulajdonságodat, amit rossznak tartasz, letagadod magad előtt. Egyszerűen nem fogadod el. Ezért gyűlölöd, amikor kritizálnak. Ha igazán ismernéd önmagad, nem érdekelne, hogy mit mond a külvilág. Hiszen Te pontosan tudod, hogy ki vagy. Viszont könnyű azért, mert számodra Te vagy a világ közepe, saját magadban tudsz leginkább elmélyedni. A saját gondolataidhoz és érzelmeidhez vagy a legközelebb.

De mivel csak azt vagy képes mélyen megfigyelni, amit szeretsz, először is szeretned kell önmagad. El kell fogadnod saját magad, a számodra kellemetlen és rossznak ítélt tulajdonságaiddal együtt. Ha képes vagy őszintén szembe nézni ezekkel a tulajdonságaiddal, ha nem fojtod el többé őket, akkor fogod elkezdeni megismerni valódi önmagad. Ilyenkor a tagadásból és az elfojtásból megengedő szeretet lesz. Ehhez sok gyakorlás kell. Ha nem dugod homokba a fejed, ha bátran szembe nézel azzal, amit a tudatos figyelmed felhoz a felszínre, egy idő után csodálatos változásokat fogsz megélni.
Így fedezheted fel azokat a személyiségeidet, tulajdonságaidat és erőidet, amikről jelenleg még csak álmodni sem mersz.

Figyeld, fogadd el és szeresd Önmagad!
Földi Gábor
www.pranatanfolyam.huNyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2669 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x