Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
Címlap / Ezotéria / Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll

Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-05

Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre értelmezett és meglehetősen áldozathibáztató nézet, mely szerint minden pofonért hálásnak kell lenni, mert a pofozó egyben tanítód is. Egyesek odáig tolják a vérmártírkodást, hogy visszalökdösik a pofonosztóba a nagy nehezen kikecmergett áldozatot, tanuljon még egy kicsit. Szerinted ők nem a pofozók véreskezű rendjének tagjai? Szerintem igen …  

 
 
Klaudia írt nekem egy ilyet: „A létezésben nincsenek ártók és segítők, csak tanítók  Akiket ártónak bélyegeztek meg ők a legnagyobb tanítók! Mindenki a dolgát végzi és a következményeket mindenki maga dolgozza le.. Ezért nincs közünk ahhoz, hogy valaki miért árt nekünk... A megfelelő személyeket pedig megkülönböztetni hááát  Erről szól az élet... „ 
 
Ahhoz, hogy mindenki tanító, és nincsenek ártók személyek, csak annyit fűznék, hogy mondd egy szexuális abuzust naponta elszenvedő kisgyermek szemébe ezt a mondatot – ha nem kezded magad rosszul érezni utána, akkor nem velem van baj kettőnk közül.
 

Ne keverd az egyént az Istennel

A világunk síkokra bontható.  Az egyén síkja után a család, a kisebb emberi közösség, a nagy szociális közösség (ország, nemzet, nők/férfiak vagy a bélyeggyűjtők köre) az egész emberiség, a Föld és minden létező, az Univerzum síkja – ezeken a síkokon minden máshogy van. Mégis az egész egy. A fontos csak az, hogy a síkokat ne mosd össze.  
 

Így ne legyél ezotroll

A gond ott van, hogy az Univerzum szempontja és az egyén szempontja más. Az egyén – szükségszerűen a maga nézőpontjából lát. És ez így van rendjén. Ha nem akarsz ezotroll lenni, és az egyén látásmódjának megértése mellett neki segítenél inkább, az univerzum egység-álláspontjának képviselete helyett, akkor gondold át a mondókádat. Súgok: Az Univerzumnak, Istennek és az egészleges látásmódnak nincsen szüksége ügynökökre, kereskedelmi képviselőkre, míg az egyéneknek igenis nagy szüksége van támogatásra. 
 

Karmikus mozi – jegyed van, szólok! 

Vagyis az a szomszéduram, aki fejbe vágja a szomszédasszonyt egy hentesbárddal, az nem egy kedves tanító az életünkben, hanem a szomszédasszonyt bántalmazó potenciális gyilkos, s ha nem teszel semmit, mert úgy gondolod, magánügy, úgy véled, hogy az egész az ő karmájuk és hátra dőlve nézed a mozit, még popcornt is csinálsz hozzá, hibás vagy. Szomszéduram egy bűnöző, akit félre kell állítani, hogy megóvjuk a gyerekeit, a feleségét, na meg magunkat attól, hogy az ő terhüket is vinnünk kelljen. 
 
Igen – aki valóban változtatni tud a szörnyű helyzeten az a szomszédasszony maga. Azonban ha értesültél, akkor bevonódtál. A közöny asszisztál a gyilkossághoz. Nem seperheted le az ügyet annyival, hogy kölcsönadsz egy vaskosabb kötet Müllerpétert, (pláne!) és még jobban erősíted az áldozatban, hogy a kapcsolatnak van esélye, hogy ha ő változik, majd a másik is fog – mert nem fog, vagy nem a várt irányban! – és a tűrés erény. Ami segít, az a meghallgatás, a közös stratégia alkotás, a hibáztatás helyett a folyamat megismerése. Ehhez ember kell a talpán, s ha te tudsz a dologról, te Az vagy. Sőt: te vagy az! 
 

Valódi megoldás


A példa persze lehet a bántalmazó férj/apa helyett akár a hárpia anyós, a szörnyen viselkedő közös képviselő, besúgó jellemű szomszéd, lelkeket alázó tanár is. Ha találkozol velünk, és felismered, hogy ők nem segítők, hanem csak és kizárólag ártanak azoknak akik a közelükben vannak, nem az a dolgod, hogy megértsd őket, megmagyarázd, hogy azért olyan undi veled Pistikém az a tesitanár, mert az apukája verte kiskorában, hanem az a dolgod, hogy tesitanárt kimozdítsd a posztjáról, vagy ha az nem megy, vidd el onnan Pistikét. Vagyis keress egy valódi megoldást. 
 

Tanító kapcsolat


Aki megver, megaláz, fejbe ver, az természetesen tanít, mert megtanulod egyrészt elkerülni az ilyen szitukat, másrészt talán megtanulod elhárítani a támadásokat. Azonban a fejbe verésért, megalázásért nem hála jár neki – hála jár NEKED, mert valódi megoldást hoztál a helyzetre, ami neked magadnak és még a környezeted egy részének megnyugvást hozott. Neki rendőrkéz jár, meg bírósági távoltartás, meg fegyelmi – helyzete szerint.
Az esztelen, bibliainak álcázott megbocsátás csupán a konfrontálódástól való félelem szüleménye, az önbizalom hiányának kilencedik éhes kölyke. Az univerzális szintű bűnbocsánatot hagyd meg istennek. Ne keverd már össze a kompetenciáitokat!
 
Úgy gondolom, hogy az egyén szempontjából vannak ártó személyek, akikkel egyetlen karmikus feladatunk, hogy felismerjük őket és meggátoljuk, hogy tovább ártsanak széles körben másoknak! Minden más csak gyáva maszatolás. 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 11689 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x