Kwan Yin Harmonet - Horoszkóp -Ezotéria - Jósda
Címlap / Ezotéria / Kwan Yin

Kwan Yin

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-17

Aki a világosságot kereste és a megvilágosulásra törekedett, annak mindenkor segítettek. A kereső ember mindenkor anyagi és nem anyagi segítséget kap az ösvényén. A filozófia például nem anyagi segítség; egy erőtér, vagy egy mágneses tér úgyszintén. Egy kép, egy kereszt, rózsa, templom anyagi segítség, útjelző a megszabadulás ösvényén. Kwan Yin a gyöngédség és a szánalom jelképe. Ezt a világra szóló fogalmat már évszázadokkal ezelőtt ábrázolták, formába öntötték. Kwan Yin lehet egyszerű női alak, vagy úgynevezett ezer-karú Kwan Yin, de vannak tizennyolc, huszonnégy karú ábrázolások is. 

A tizennyolc karú Kwan Yin -nek kétszer kilenc karja van.
A Kilenc az emberiség száma.

Kwan Yin virágzó lótuszon ül. A lótusz vízi növény, gyökerei a föld iszapját szövik át. A mélységből azonban felhatol az élő vízig, majd ennek szféráin át a világossághoz, hogy a víz fölé emelkedve a napfényben kiviruljon.

Kwan Yin fejét ötágú korona ékesíti, melynek közepén Buddha, a megvilágosult ül. Az ülő alak meditáló viselkedést juttat kifejezésre. Talpai felfelé néznek ami a megfordult, megtért ember, a földtől megszabadult lény jele.

Az első két kéz felfelé hajlik és nyitva van, így fogadja a pránát isten erejét, hogy továbbajándékozhassa.
A második két kéz mudra formájában hajlik; ez egy mágikus tartás, a szív előtt összekulcsolt két kéz a mennyei szív erejét kiküldi embertársaihoz, az emberiséghez.


A két legmagasabbra emelt kéz a napot és a holdat tartja. A nap a megnyilvánító és melegítő világosságot belesugározza a sötétségbe. A nap a szellem jelképe.
A hold, mely a nap fényét tükrözi, ezt az erőt transzmutálja, átalakítja, a lélek jelképe.
Különböző Kwan Yin képeken a kezekben jelképes ábrázolásokat láthatunk.
Például stigmát, a másikért elszenvedett fájdalmak jelképét.

Az Óra, vagy csengő, hív és hív. A kis íjat, melynek a nyilai szeretettel a jelöltre céloznak, hogy felébresszék. A lótuszbimbó, a mikrokozmikus mag ősatomja, mely a felébredésre hivatott. A váza az élő vízzel, mely szüntelenül árad és a szomjasok rendelkezésére áll.

A négyszöglete pecsét, a titkosírás pecsétje, melyeket azokkal közölnek, akik méltók erre. Ez az alvó, szunnyadó vagy felébredt tudat jelképe. A felemet jobb kéz, mely mutató ujjával az irányt mutatja a jelöltnek, amerre fordulnia kell.

A felfelé mutató ujj a „noblesse oblige” a „nemesség kötelez” -re figyelmeztet. A jelölt semmit sem kap a saját használatára, amit kap az nem az övé. A füstölő, az istennek tetsző füstáldozat, a szüntelen irányulás áldozatának jelképe. Az irattekercs a törvény jele, a szellem-rend törvényének a jele, melyet nem lehet megszegni.

Az imafüzér, mely hozzásegít hogy meg lehessen tartani az irányt, a helyes irányulást. Az ostor a büntető kéz, mely szintén segítő értelemben figyelmeztet. A kincses szelence az erőtér fényerejére, új Jeruzsálemre utal.

Kwan Yin-ről rendkívül sokat lehet mondani, értelmeset és értelmetlent értetlenül. Értelmetlen, ha a kijelentések visszhangja nem feltárult szívekben csendül meg.

Értelmes, ha az ember felfedezi önmaga valóságát. Keresd tehát az igazi értelmét.
Maradj mindig Kwan Yin közelében.


Forrás: Pentagram Magazin
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2849 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x