Félelmek között
Címlap / Ezotéria / Félelmek között

Félelmek között

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-25

Gyermekkoromat végigkísérte egy rettegett kép az ágyam fölött, a falon, mely a szenvedő Krisztust ábrázolta, elgyötört arccal, véres töviskoronával a fején, egy cigány származású festő alkotása, rajta a cigány sors minden hányattatottságának jelével. A kép sugallta a szenvedő ember soha célba nem érését, a keresztet hordozó Megváltó pokoli kínjait, mellyel nem csupán önmagáért, de embertársaiért is áldozatot vállal. Így utólag, felnőttként, mikor rákérdeztem, vajon miért nem vették le, mikor többször is szóltam, az egyszerű és egyben megdöbbentő válasz az volt, hogy nem volt máshol hely. Gondolkozásra késztetett a válasz. Vajon, miért nem kerülték el, hogy rosszul érezzem magam? Vajon volt e az egész mögött egy olyan késztetés, amiről maguk sem tudtak. Mostanra tudom, hogy volt, de nem tudatos szinten. 

Ez az élményem indított el a félelmekkel való ismerkedés és szembenézés útján.

Amikor beköszönt a mumus
A félelmeink velünk születnek. Minden emberben egy fajta védelmi funkciót töltenek be.
A pici babában 8 hónapos kortól beindul a szeparációs szorongás, ami a másik elvesztésétől való félelmet jelenti. A szülő elveszítése egyet jelent azzal, hogy elveszítjük a biztonságunkat. Miközben megfigyeljük a körülöttünk élőket, soha nem lehetünk biztosak abban, hogy nem követünk e el valamit, ami elég ok arra, hogy úgy döntsenek legfontosabb hozzátartozóink, hogy elhagynak bennünket.
Ez a félelem oly nagy bennünk, hogy sokszor kivetítjük gyermekkorban, aztán később is, felnőttként egy – egy tárgyra vagy személyre is.

Óvodáskorban összeadódik a gyermek saját fantáziája a szülő intelmeivel és azzal, amit lát
maga körül.
Ha ilyenkor ijesztgetjük, hogy jön majd érte a zsákos ember, ha nem viselkedik jól, nagy szorongást ültethetünk el benne, hiszen még nem képes megkülönböztetni a fantáziát a valóságtól. Neki nagyon is lehetséges, hogy megtörténjen vele.
S mivel nem adtunk meg pontos időpontot, hogy mikor fog ez bekövetkezni, állandóan ott lesz benne a szorongás, hisz bármikor jöhet a zsákos ember.
Érdemesebb megnézni, mit szeretnénk mi elérni.
Talán azt, hogy ne legyen hangos? Vagy, hogy bújjon ágyba időben? Esetleg egye meg a főzeléket. Mitől fél ilyenkor a szülő? A szülőnek kell szembenézni saját félelmeivel, hogy aztán képes legyen kezelni a gyermekét.

Szorongás és fóbia kisiskolásként
A szorongásnak nincs tárgya, a félelemnek van.
Gyermekként félhetünk a doktor bácsitól, egy másik embertől, egy állattól és egy mások számára láthatatlan dologtól is.
Érdemes a gyermek adott értelmi szintjének megfelelően elmondani, nem alábecsülve a félelmét, hogy mi fog történni a doktornál.

Ne azt mondjuk, hogy nem fog fájni az oltás, hanem mutassuk meg a karján például, hogy fel tudjon készülni a fájdalomra. Nézd, megcsípem a kezemet, jujj, apának is fáj, látod. Mutasd a kezed, na így szúr a méhecske.
Serdülők szorongásai
A serdülő kor átmenet a gyerekkor és felnőtt kor között. Természetesen nő bennünk a felfedezni vágyás és a valahová tartozás igénye. Ne tiltsuk a fiatalt a dolgok megtapasztalásától, mert minél jobban tiltunk valamit, az annál édesebb lesz.
Ha mi tiltjuk, az neki azt jelenti, hogy félnie kell tőle.
Természetes, ahogy nő benne a kalandvágy, hogy túl akarjon menni a félelmein.
Ki fogja próbálni az adott dolgot. Helyette inkább a szülőnek azt kell tanítani, hogy vállalja a felelősséget azért, amit tesz.

Rejtegetve - titkolózva
Beszélgessünk róla!!!!!!!!!!!
A szülők feladata minden korban az, hogy megtanítsák a gyereküket, hogy merjenek beszélni a feszültségeikről. Létezik jó és rossz titok. A jó titok az, hogy nem mondom meg a nagyinak, hogy mit veszek Karácsonyra neki. A rossz titok pedig az, hogy mivel tudom, hogy nagyon aggódik értem a szülőm nem mondom el neki, hogy egy buliban láttam valakit, aki elvesztette az eszméletét és nekem kellett hozzá mentőt hívnom.

Szükségszerű leckéink
Szeretteim válasza elgondolkodtatásra késztetett. Vajon van e összefüggés felnőttkori félelmeinknek a gyerekkori tapasztalatainkhoz. Mostanra biztosan tudom, hogy nem válaszolhattak mást a szeretteim. Így egyeztünk meg, ez állt a szerződésben.
S hogy miért állítom ezt ennyire biztosan? Nos, mert ismerem a saját születési energiáim jelentését. Ezek a tapasztalatok elkerülhetetlenek voltak.
Ha nem kérem ezeket a leckéket, még ma is egy félős kisgyerek volnék, aki a sarokba bújva töltené az életét.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2546 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x