Az Univerzum hangja, az OM mantra
Címlap / Ezotéria / Az Univerzum hangja, az OM mantra

Az Univerzum hangja, az OM mantra

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-11-30

Az OM mantra a ma ismert egyik legősibb szimbólum jelenlegi létsíkunkon, ha nem a legősibb. Napjainkban a hinduizmushoz kötjük, itt őrizték meg a jelentéséhez tartozó információkat. Ezért lett a hinduizmus legismertebb szimbóluma, jelképe. De fontos tudni, hogy az OM mantra eredendő állapota nem köthető egyetlen filozófiához és valláshoz sem. Népszerűségét és a benne rejlő erő nagyságát jelzi az is, hogy számtalan egyéb mantra és különféle rituálé szerves része lett az idők folyamán.  

Az OM valójában nem két betűből áll, hanem háromból. Pontosabban három hangból, mert itt nem a betűk a lényegesek, hanem a hangok, vagyis a rezgések. Ez a három hang az A, az U, és az M.

Az A hang jelképezi a durva anyagi világot, a fizikai létsík állapotát. Az U hang szimbolizálja a finom fizikai világot, vagy más néven asztrális létsíkot. Az M hang pedig az emberi tudaton túlmutató felsőbb, vagy inkább bensőbb tudatot jelenti. Az M rezgés egyszerre van jelen mindenben, és egyszerre van minden jelen az M hangban.A mantra zengetése közben az A és U hangok szinte összeolvadnak, így lesz belőle a tökéletlen fizikai érzékszervünk, a fül számára O.

Az OM mantra zengetése sokkal több, mint a levegő molekuláinak rezgetése. Egyszerre indít el energiahullámokat mindhárom említett síkon. A rezgés megjelenik a fizikai, a finom fizikai és az elmén túli létsíkokon is. Ez a hang valójában az Univerzum hangja, a teremtés hangja, a létezés szimfóniája. Zengetése közben, az emberben a három látszólag különálló világ elindul az ősi egység, az eredendő állapot felé.

Az emberi energiamező, energiatest szempontjából is hatalmas erővel és lehetőségekkel bír. Zengetése közben megváltozik az egész energiatestünk rezgése. Egy sokkal harmonikusabb, nyugodtabb, és ugyanakkor erőteljesebb rezgésszintre áll be az aura. Hatására az alap csakra nagy mennyiségű energiát (pránát) vesz fel, mely elindulva felfelé az energiacsatornákban feltölti a többi csakrát is, míg a fejen található csakráknál az M hang az egész energetikai rendszert harmonizálja.


 

Fizikai szinten sem elhanyagolhatóak ennek a mantrának a zengetésével járó pozitív hatások. Gyakorlása lenyugtatja az elmét és erősíti a fizikai testet. Szellemi és testi kimerültségnél egyaránt remekül használható. Nagymértékben csökkenti a stresszt, és az idegességet. Erősíti a megérző, beleérző képességeket.

De ami talán a legfontosabb, hogy a mantra zengetése olyan rezgésszintre hozza az aurát, amitől az ego is lenyugszik, és ha elég figyelmesek vagyunk, végre harmóniában létezhetünk vele együtt. Ahogy az ki lett találva a teremtés pillanatában. Mert hát miért is hagynánk ki az egót a közös játékból?

Az OM mantra zengetését, gyakorlását kombinálhatjuk még légzőgyakorlatokkal. Így akár növelhetjük a mantra szellemi és fizikai hatását is. A különféle légző gyakorlatok önmagukban is képesek az energiaáramlást erősíteni az aurában (pranayama).
Próbáld ki! De ne feledd: ez is csak egy játék, akárcsak maga az élet. Ne akarj, ne erőlködj. Egyszerűen csak hagyd áramolni, hagyd, hogy megtörténjen!

Földi Gábor

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 10998 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x