Emberi kapcsolatok - a szükséges életenergia
Címlap / Ezotéria / Emberi kapcsolatok - a szükséges életenergia

Emberi kapcsolatok - a szükséges életenergia

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-13

Sok ezer éve járom, és élem át a különböző kapcsolatok ezer meg ezer színű szivárványhídjait. Emberemlékezetnél is régebben hajózok a kapcsolatok végtelen, és mélységesen csodálatos óceánján. De ez mind nem lényeges. A fontos az, hogy Te, Kedves Olvasó hogyan éled meg most kapcsolataidat. És ha még innen is tovább olvasod ezeket a sorokat, máris egy újabb kapcsolat születik közted és köztem. De mi is tulajdonképpen a kapcsolat? 

A kapcsolat nem más, mint valamilyen találkozás, melyet minden esetben kölcsönhatás kísér. Emberi értelemben véve oszthatjuk három típusra kapcsolatainkat. Legyenek ezek most fizikai, szellemi és lelki kapcsolatok. Életed során folyamatosan kapcsolatba lépsz környezeteddel, a világgal, amiben létezel.

Fizikai kapcsolatot hozol létre, amikor megérintesz valamit vagy valakit, de akkor is, ha csak ránézel valamire vagy valakire. Ugyan ilyen fizikai kapcsolat jön létre, ha táplálkozol, ha mozogsz, vagy ha levegőt veszel.

Szellemi kapcsolatot hozhatsz létre egy baráttal, egy munkatársaddal, vagy akár egy sakkpartnerrel, akivel talán nem is ismeritek egymást személyesen, de rendszeresen partikat játszotok a világhálón keresztül.

Lelki kapcsolat lehet leginkább egy szerelem, vagy akár egy szülő-gyermek kapcsolat, és minden olyan kapcsolatod, ami már túlmutat a fizikai és szellemi kapcsolatokon. Természetesen ezeket a határokat nem lehet pontosan meghúzni, mivel valójában nincsenek is éles határok.


A kapcsolat létrejöttének pillanatában, a találkozás pillanatában minden kapcsolódás harmonikusnak tekinthető. Ebben a pillanatban nincs más, csak a felfedezés öröme, csak a rácsodálkozás pillanatának szépsége. De ahogy telnek, múlnak a pillanatok, az elme bekapcsolódik a folyamatba, és az életösztön, a túlélés ösztöne kerül előtérbe. Kapcsolatait minden egyén úgy próbálja alakítani, hogy az neki a leggyümölcsözőbb legyen. Hiszen itt a fizikai világban minden a túlélésről szól. És ez alól a kapcsolataid sem kivételek. Igen ám, de mivel mindenki erre törekszik, nem lehet minden létrejött kapcsolat mindenki számára gyümölcsöző és harmonikus. Legalábbis nem így éled meg. Az a helyzet, hogy ahány létező van a Földön, annyiféle különböző igény, annyiféle forma és elvárás születik a kapcsolatok terén is.

Ezért aztán gyakran úgy élsz meg egy kapcsolatot, hogy az nem örömet, hanem szenvedést ad neked. Még a legcsodálatosabbnak induló szerelmi kapcsolataidból is képes vagy poklot varázsolni. Pedig ennek nem feltétlenül kell így lennie.

Az érzelem sem más valójában, mint energia. Amikor heves érzelmi reakciót vált ki belőled valami, vagy valaki, akkor tulajdonképpen energiát szabadítasz fel. Természetesen ezt Te vagy pozitívan, vagy negatívan éled meg, de a létezés szempontjából ez mindegy. Mint mindenhez, a létezéshez is energiára van szükség. Energiára van szükséged a mozgáshoz, a gondolkodáshoz, de még az érzelmeidhez is.Tehát szükséged van fizikai, szellemi, és érzelmi táplálékra ahhoz, hogy úgymond egészségesen tudj élni, létezni.

Ezeket az energiákat legegyszerűbben a többi embertől tudod megszerezni. Valójában megfelelő tudatossággal ezek az energiák bárhonnan, bármiből beszerezhetők, hiszen korlátlan mennyiségben állnak rendelkezésre a világban. De mivel legegyszerűbb módon a többi embertől tudod megszerezni ezt az energiát, nem nagyon foglalkozol olyan beszerzési forrásokkal, amelyek első pillantásra bonyolultabbnak tűnnek. És ez jól van így, hiszen minden és mindenki a látszólag kisebb ellenállás felé törekszik.

Igen ám, de a másik embertől csak annak figyelmén keresztül tudsz tartósan energiát kapni. Ezért aztán különösen fontosnak érzed, hogy mindig mások figyelmének középpontjában legyél. És ha megfigyeled kapcsolataidat, ezt a sémát fedezheted fel mindegyikben. Amikor pedig megszerezted a figyelmet, máris önfeledten fürdesz annak fényében, töltekezel a hőn áhított energiákból. Biztosan Te is találkoztál már olyan szituációval, amikor valaki csak beszélt, csak beszélt, miközben a másik ember már küszködve próbált menekülni a helyzetből. Ilyenkor egy egyoldalú energia felvétel valósul meg, amit az egyik fél erőltet a másik rovására. Az esetek többségében ez tudat alatt megy végbe, nincs benne szándékosság és rosszindulat. Tulajdonképpen ez is az élet „rendje”.

Közvetlenül születésed után még nem vagy válogatós. Az újdonság varázsa elbűvöl, és szinte mindegy, hogy hogyan és milyen energiát, csak minél többet kapjál. Hiszen szükséged van hozzá az életben maradáshoz. Aztán kis idő múlva már elkezded szelektálni a kapott energiákat. És ahogy az ételek között is különbséget fogsz tenni - lesz, amit szeretsz és lesz, amit kifejezetten utálsz -, úgy a szellemi és lelki táplálékot is osztályozod. Van, ami energiát ad neked, és van, amelyik elvesz tőled energiát.
Jövő héten folytatjuk…

Földi Gábor
www.pranatanfolyam.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3809 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x