Isteni elixír
Címlap / Ezotéria / Isteni elixír

Isteni elixír

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-12

A félelmekkel, démonokkal való megküzdés mintája mindenkinél más és más. Félünk a harctól, félünk a munkától, de a változástól még jobban.  

Ezek a negatív örvények még gyerekkortól belopóznak az életünkbe, észrevétlenül, hangtalanul, anyáink, nagyanyáink, a morfogenetikus mező örökségeként, megspékelve, megfűszerezve a mai, modern életvitel felszínességével, rohanásával, a média torzult tükrében.
Sok önjelölt gyógyító, spirituális kis és nagymester, guru és táltos, sámán és istennő igazságát keresve igyekszünk megalkotni saját mércénket, amiben megtaláljuk az etalont, a mintát, a tökéleteset. Csahogy ez nem létezik... A tökéletlen az új tökély...

A félelmekkel, démonokkal való megküzdés mintája mindenkinél más és más. Félünk a harctól, félünk a munkától, de a változástól még jobban. Szeretnénk családot, gyereket, kertes házban rohangáló kutyát, de az ezzel járó munkától, elfogadástól félünk... pedig annyira egyszerű, csak meg kell élni napról napra, percről percre a Most pillanatait.

Évek óta figyelem a férfiakat, nőket, gyerekeket egyaránt. Azt látom, hogy a felnőttek, nemtől, kortól, népcsoporttól függetlenül a legjobban a szeretettől félnek.

A gyerekek elfogadják, sőt igénylik azt, hogy szeretve legyenek őszintén, felhőtlenül, feltételektől, elvárásoktól mentesen, de a felnőttek nagy része nem tud mit kezdeni azzal, ha őszintén szeretik. Leblokkol, lebénul, keresi állandóan a hátsó szándékot, mert ezt szokta meg. És a biztonság még mindig jobban esik, mint a bizonytalanság.
Még akkor is, ha hosszú távon az egyedüllét mérge megemészti a lelket is, nemcsak a testet. Pedig a szeretet, a feltétel nélküli napfényt hoz a szürkeségbe, életet az anyagba, boldogságot a gyászba, színeket a filmvászonra. Szeretet dobogtatja a szívet, melegíti át a testet, ad erőt az újrakezdéshez és bizonyítja, hogy nem hiábavaló a földi lét.
A szeretet az élet esszenciája, nélküle a legnemesebb hivatás sem lehet elég magasztos, a legcsillogóbb karrier is csak egy kalitka, a legnagyobb anyagi gazdagság is csak papír és vas, a legmegbecsültebb család is csak emberek  egy közös fedél alatt, a legnagyobb erőfeszítés sem ér semmit.
Szeretet nélkül nem rügyezik ki a rózsa, nem hoz termést a fa, nem terem a búza, sem a lélek...
Szeretet nélkül a lélek halott, jégbe zárva, emberi testbe bepréselve, megnyomorítva. Menniyre sajnáljuk a testi fogyatékkal élőket, ha tudnánk azt, hány lelki sérült vergődik körülöttünk, nagyon megijednénk. És a szeretet erre is gyógyír. Képes begyógyítani a legmélyebb sebet, bekötözni a legnagyobb traumát, elfeledtetni a legnagyobb kínszenvedést is.

Csak pár pillanatra kéne a célra figyelni és nem a félelmekre. Addig, amíg megnyílik annyira a kapu, hogy be tudja engedni az isteni elixírt. Egy gyógyító akkor lesz hiteles, ha egy lépéssel a gyógyuló előtt jár. Ha pontosan tudja mit, hogyan lehet legyőzni. Ha a kardot kirántotta akkor, amikor neki volt erre szüksége, és elfogadta a támogatást, amikor ő harcolt. Ha nem hétrált meg a félelmei nyomására, ha szembe tudott nézni legmélyebb démonaival, legfekélyesebb bugyraival.. Mert a gyógyítás, tanítás olyan, mint a gyermeknevelés. Hiába magyarázom a gyereknek, hogy mennnyire jó annak, aki csillagos ötös, ha én bukdácsoltam a suliban...

És folytatva az előbbi gondolatmenetet szeretni is csak az tud, aki megitta az isteni elixírt és magát megszerette. Szabadon, őszintén, feltételek, határok és elvárások nélkül.
Akkor, és csakis akkor megszűnik a birtoklási vágy, és ráébredünk, hogy a szeretetünk nem a másikon múlik, hanem magunkon. Szeretünk, ha a másik fél viszont szeret és akkor is, ha nem úgy reagál, ahogyan szeretnénk. Mert nem az számít, hogy Ő mit tesz, hanem az, hogy én mit. Ha a szeretetet én érzem, az én fényem fényesíti, az én egységem erősíti.
És ez az egység messze ragyog, mint a csillagok fényei, bizalmat, hitet adva azoknak, akik kellemesen hűvös nyárestéken fűben heveredve szövik szerelmetes álmaikat....

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3554 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x