Vágyaktól a valóságig - Bizalom és Bátorság
Címlap / Ezotéria / Vágyaktól a valóságig - Bizalom és Bátorság

Szabad Mihály

Vágyaktól a valóságig - Bizalom és Bátorság

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-12-08

Vágyaink megvalósításának egyik legnehezebb szakasza az, amikor a már konkrétan meghatározott céljaink befogadása érdekében el kell engedni az ismert, és megszokott dolgokat, vagy át kell értékelni a meggyőződéseinket. Ilyenkor rövid időre elveszíthetjük a biztosnak hitt talajt a lábunk alól, hiszen az, amiben sziklaszilárdan hittünk eddig, elveszti stabilitását. Ilyenkor segít a Bizalom és a Bátorság energiáinak megélése. Vajon hogyan és miként élhetjük át tudatosan ezeket az energiákat? 

A bizonytalanság maga az ismeretlen, maga az örök változás, ami az élet alapvető törvénye ebben az Univerzumban. Ahogy a Nobel díjas tudós Werner Heisenberg fogalmazott: „… a tudomány birodalmában nem nyithatunk új távlatokat, ha nem szánjuk rá magunkat, hogy elhagyjuk az elfogadott tanok biztonságos földjét és vállaljuk egy-egy veszélyes ugrás kockázatát.”. S természetesen nincs ez másként a mindennapi életben sem.

Ahhoz tehát, hogy képesek legyünk megengedni az életnek, hogy segítsen, el kell engedni a kontrollra való ösztönös igényt, vagyis szembe kell nézni a bizonytalanságból eredő félelemmel. Ehhez két egymáshoz szervesen kapcsolódó minőséget kell megélned magadban: a Bátorság és a Bizalom frekvenciáját.

A legfontosabb alapelv, hogy megtanuljunk bízni az életben. Mellékes minek nevezzük Életnek, Istennek, Sorsnak, Szerencsének, Tudatnak, az már egyéni személyiség és felfogás kérdése. A lényeg a Bizalom teljes szívvel való megélésében van nem pedig a szavakban. Segít ha észreveszed azt finom rendezettséget ami a természetben megnyilvánul, s melyet egy végtelenül hatalmas Intelligencia működtet.

Meg kell tanulnunk elfogadni, hogy a világ támogathat, mert működik bennünk egy elmeprogram, amely az előbb említett felsőbb Intelligenciának szerves része, s így bármit képes megvalósítani. Ha nem olyan az életünk, amilyet szeretnénk, egyszerűen csak nem tudjuk megfelelően használni ezt az eszközt. Vágyjunk arra, hogy megtanuljuk. Természetesen ne akarjuk túlságosan leláncolni magunkat azzal, hogy sokat rágódunk azon, hogy képesek vagyunk-e használni. Ez természetes, veleszületett képessége minden embernek, mint ahogy a képzeletünk is az.


Kép forrása: www.freedigitalphotos.net

A Bizalom azért elengedhetetlen, mert a Tudatosság  növekedésével már olyan elveket is képesek vagyunk használni, amelyet a személyiségünk racionálisan nem képes megérteni. Nagyon sok olyan hétköznapi tárgyat használunk, melynek a valódi működési mechanizmusairól nincs fogalmunk, mégsem akadályozza meg a felhasználást. Ez jellemző a Kvantumszemlélet által használt törvényszerűségekre is. A teljes tudatunkkal, a tudatosságunkkal átlátjuk és megérezzük, de racionálisan, logikusan megérteni már nem lehet őket.

Ha a Bizalom megvan, akkor megjelenik a Bátorság is. Erre azért van szükség, hogy belássuk: semmiféle garanciánk nincs a jövőre nézve. S ameddig ez a tény, szorongással és félelemmel tölt el bennünket, addig valóban nehéz lesz megvalósítani a derűs, könnyed, és szeretetteljes életet, vagy egyszerűen kreatív, alkotó életet élni. A félelem vagy lebénítja a cselekvést, vagy kényszerpályára irányítja.

Amikor azonban a bizonytalanságot már elfogadjuk az élet alaptörvényeként és nem menekülünk a biztonságosnak hitt elképzelések felé, akkor képességeink elkezdenek kiteljesedni. Sőt amikor már a lehetőségeket kezdjük látni bizonytalanságban, akkor teljesen megváltozik a hozzáállásunk az élethez. Akkor már nem várunk a cselekedettel, amíg megbizonyosodunk valamilyen út helyességéről, egyszerűen csak cselekszünk, mintha a cselekedeteink helyessége már igazolva lenne. S akkor tetteink szolgáltatják a bizonyítékot arra, hogy megvan az erő és az irányítás vágyaink megvalósításához.

A bizonytalanság egyik oka a félelem, hogy az önbecsülésünk sérül a hibák elkövetésekor. Lássuk be, hogy a legnagyobb tudósok, zsenik is tévedtek, csak ők nem bénultak le a hibáiktól, hanem egyszerűen felhasználták őket a céljaik eléréséhez. A bölcsesség megjelenéséhez a hibáknak elkerülhetetlen szerepük van. Edisonnak tulajdonítják azt a mondást, hogy: „minden sikertelen próbálkozás egy-egy lépés előre”.

Ne szégyelljük bevallani tévedéseinket, hibáinkat, hiányosságainkat. Sokkal jobb ezeket egyszerű visszacsatolási jelekként felfogni és ezek által kivizsgálni életünket, viselkedésünket. Ki kell fejleszteni önmagunkban az őszinteség képességét, amint képesek leszünk annak látni a tévedéseinket, gyengeségeinket, amik valójában. Egyszerű jelzések, amelyek a célok felé segítenek orientálódni. Használjuk fel őket, s azután könnyű szívvel szabaduljunk meg tőlük.

A legtöbb esetben mindössze az öntudatlan félelmek akadályoznak abban, hogy hálás, kíváncsi szívvel mozduljunk céljaink felé. Az igazán nagy különbség az emberek között abban van, hogy ki képes tudatosítani a képességei kiteljesedését megakadályozó rejtett félelmeket. Ennek túllépéséhez három dologra van szükség, de már az egyik is elegendő, hogy elkezdődjön a belső átalakulás. A HIT, BIZALOM ÉS A BÁTORSÁG azok a tulajdonságok, melyek segítenek túllépni a félelmeinken.  Nézd meg melyik számodra a legkönnyebben és legtermészetesebben megélhető energia, s engedd meg a változás elindulását!

Jobban érdekel a téma? ITT olvashatsz többet a kvantumszemléletről! >>


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4127 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x