Péntek 13., telihold, tízmilliószoros nap - képzelet vagy...
Címlap / Ezotéria / Péntek 13., telihold, tízmilliószoros nap - képzelet vagy valóság?

Péntek 13., telihold, tízmilliószoros nap - képzelet vagy valóság?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-30

A fenti fogalmak már önmagukban is sok kérdést vetnek fel. Az emberiség sok száz éve foglalkozik ezekkel a hiedelmekkel, komoly jelentőséget tulajdonítva a fent említett jeles napoknak. De vajon tényleg csak hiedelmekről van szó? 

Nem egészen. Olyannyira nem, hogy napjainkban is megfigyelhető a trend, miszerint a világ tőzsdéin is lényegesen alacsonyabb volumenű a kereskedés péntek 13-án, mint más napokon. Még azok az emberek is, akik nem mondják magukat babonásnak, inkább kerülik ezen a napon a jelentősebb döntéseket. Az e nap köré fonódott hit rendszer és felfogás bibliai eredetű. Júdás 13.-ként ült ahhoz a bizonyos vacsora asztalhoz, ami látszólag megváltoztatta a Jézus körül kialakult addigi idilli képet. Ő hozta a „szerencsétlenséget”, ami aztán Jézus vélt kereszthalálához vezetett. A híres vagy más nézőpont szerint hírhedt Templomos Lovagokat is péntek 13.-án végezték ki. Érthető hát, hogy a történelem során erre a napra vetülő árnyék némileg besötétíti ennek a napnak a fényét. Pedig valójában a Nap ezen a napon is pontosan ugyan úgy süt, mint bármikor máskor. Vannak persze olyan bátor harcosok, akik ezt a napot csak azért is szerencsés napnak gondolják. És mint tudjuk, a gondolatnak teremtő ereje van, nem is kicsi.

A telihold, mint csillagászati, fizikai, és biológiai esemény már sokkal inkább magyarázható tudományosan. Kétségtelen tény, hogy az égitestek mozgása és az emberi létezés között szoros összefüggés van. Ez valójában az univerzum egyik alaptörvényének közvetlen eredménye. Ez pedig a vonzás törvénye, vagyis a tömegvonzás elve. Amikor egy anyag halmaz megmozdul, az minden esetben hat a körülötte lévő többi anyagra. Így mozognak, keringenek a bolygórendszerek és a galaxisok is. Az égitestek mozgásából sok mindent megtudhatunk arról a világról, amiben mi emberek is létezünk. Tulajdonképpen ez az alapja az asztrológiának is. Viszonylag régóta tudjuk már, hogy a hold mozgása befolyásolja a tengereink mozgását (ár-apály), de még a női ciklusra is igen nagy hatással van. És nem csak fizikailag, de pszichésen, mentálisan is. Aki foglalkozott már energiákkal tudatosan, az könnyedén érzékelni is tudja teliholdkor ezeket az erős energia változásokat. Tehát a teliholdat fel lehet úgy is fogni, mint egy energia kaput, amin keresztül ebben az időszakban könnyebben elérhetők bizonyos célok. Pontosan ugyan úgy, mint dagálykor. Vannak olyan csatornák, ahová csak dagály idején tudunk behajózni. Számtalan hitrendszer ezért a teliholdhoz köti bizonyos rítusait, felerősítve azok hatását a gyakorló személyre.

A tízmilliószoros napnak már az elnevezése is magában hordozza a csodát, a misztikumot. A valóságban ezek a napok a buddhizmusból erednek. Általában Buddha életének jeles eseményeihez, illetve a csillagállásokhoz köthetők. Mint az elnevezés is hűen tükrözi, az ezeken a napokon véghez vitt „tettek” sokszorosan erősebben fognak hatni, illetve érvényesülni, mint más napokon. Lényegesen több „energiával” töltődnek fel, úgyis mondhatnánk, hogy az Univerzumtól kapott „támogatás” ezeken a napokon sokszorosa lesz. Fontos viszont megjegyezni, hogy az említett „tettek”, nem a külvilágban véghezvitt tettekre vonatkoznak csak. Sőt! Ezek az energiák leginkább a belső világunkban megszülető felismeréseket, érzéseket, a belső teremtést segítik. A tízmilliószoros napok belső utazásunkat támogatják, nem figyelnek és nem igazán hatnak a külső világunkban illúzióként megjelenő eseményekre. De mivel jelenlegi felfogásunk és gondolkodásunk túlnyomóan kifelé figyel, a külvilágot érzékeli csak, hajlamosak vagyunk ezeket a napokat is az anyagi világban tapasztalt „szerencséhez” kötni – helytelenül.

De mi van akkor, ha mindezen három esemény egyszerre egy napon érvényesül? Nos, az a helyzet, hogy semmi. De ebben a semmiben benne van minden. Benne van a lehetőség. Benne van az élet. A lehetőség, hogy megtaláljuk önmagunkat, hogy megvalósítsuk önmagunkat, és hogy megéljük önmagunkat.

És hogy mindez képzelet vagy valóság? A valóság maga a képzelet, a képzelet pedig maga a valóság.

Figyelj és szeress! És akkor ez a nap is a legszebb nap lesz.

www.pranatanfolyam.hu

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 6307 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x