Hogyan hat rád a tél?
Címlap / Ezotéria / Hogyan hat rád a tél?

Hogyan hat rád a tél?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-24

Felgyorsult, globalizált világunkban változatlan intenzitással igyekszünk megélni a mindennapjainkat. Mintha az évszakok váltakozása nem gyakorolna ránk semmiféle hatást. Pedig a természet rendjének követése, az évszakokhoz való alkalmazkodás nem csupán fiziológiai, hanem pszichés szükségletünk is. 

A TÉL HATÁSA

A naptári év végéhez közeledve egyre többen éreztük magunkon a fizikai fáradtság jeleit. Ez a hatás pedig nem csökkent az újév beköszöntével.
A napfényes órák számának csökkenése, a megnyúlt éjszakák, valamint a zord időjárás együttesen eredményezik, hogy szervezetünk ilyenkor az energiafelhasználás szintjének csökkentésére törekszik.
A tél a tartalékképzés és tartalék felhasználásának időszaka. Modern környezetünk azonban képes állandó energiaszintet biztosítani gépesített világunk számára, mely ilyen módon megteremti a lehetőségét annak, hogy az adott évszak sajátosságait figyelmen kívül hagyva, változatlan intenzitással élhessük az életünket.

AKKOR ÉS MOST

Amikor életmódunk még szorosan összefonódott a természetet irányító folyamatokkal, az évszakok váltakozásának követése nem csupán a végzett tevékenységekben, hanem testünk biológiai változásaiban is egyértelműen tetten érhető volt.
A természethez köthető, nagyobb fizikai megterhelést jelentő munkafolyamatok többsége a tavaszi, nyári és őszi időszakot jellemezte. Őseink a munkát mindig úgy szervezték, hogy az a természeti viszonyokhoz igazodva, azzal lehető legnagyobb harmóniában kerülhessen elvégzésre.
A téli időszak így inkább a feldolgozó, javító, és előkészítő munkafolyamatokról szólt, mintsem az aktív termelésről. A természettel együtt így a testünk is pihenhetett.

 
 

 
A REGENERÁCIÓ SZÜKSÉGLETE

A hótakaró alatt szunnyadó természethez hasonlóan a mi szervezetünknek is pihenésre van szüksége. Manapság azonban a tél nem jelent egyet az élettempó lassulásával. A testünk és a szellemünk számára ugyanakkor fontos volna, hogy lehetőséget kapjon a természetes regenerációs folyamatok beindítására és megélésére.
A téli csend és nyugalom, a meghittség, a gondolatokba való elmélyülés alapvető feltétele a természet ébredésével bennünk is megjelenő inspiráció és alkotó energia majdani megjelenésének.
A hosszú téli estéket tehát érdemes kihasználni, s a testünk jelzéseit követve megadni önmagunknak azt, amire ebben az időszakban a legnagyobb szükségünk van.

Számodra melyek a testi és szellemi feltöltődés feltételei?
Hogyan teremtheted meg őket magadnak?
Mikor hagysz magadnak időt rá?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1841 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x