Mire vagy hajlandó a sikeres változásért?
Címlap / Ezotéria / Mire vagy hajlandó a sikeres változásért?

Mire vagy hajlandó a sikeres változásért?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-16

Változni sokan és sokféleképpen szeretnénk. Annak megfogalmazása ugyanis, hogy épp mivel nem vagyunk elégedettek, mindig könnyebben megy, mint annak elismerése, amiért már most is hálával tartozunk. Elégedetlenségünk forrásai között természetesen akadhat olyan, mely valóban indokolhatja a változás, és/vagy változtatás szükségességét, arról azonban gyakran megfeledkezünk, hogy ennek során az elhatározás önmagában nem elég.  

A változás során ugyanis számos olyan hatás fog érni bennünket, mely alapvető befolyással lesz a testi működésünkre, az érzelmi állapotunkra, a gondolkodásmódunkra, a társas kapcsolatainkra, az életvezetésünkre. Többségünk pedig a kényelmetlenséget megtapasztalva hajlamos visszatérni a már jól megszokott útra, a változást pedig elengedni, vagy esetleg csúfos kudarcként elkönyvelni.

MELYEK A VÁLTOZÁS ÁRNYOLDALAI?


Amikor eldöntjük, hogy valamin változtatni szeretnénk, általában csak annak pozitív hatása lebeg a szemünk előtt. Káros szenvedélyről való lemondás kapcsán a javuló egészségi állapotunk, súlyfelesleg leadása esetében a számunkra tetszetősebb vonalak megjelenése, bosszantó szokásaink feladásakor a környezetünk pozitív visszajelzése az, ami motiváló erőt jelent.
Ezzel nincs is baj, hiszen ez ösztökél bennünket a célkitűzés elérésére. Csakhogy nem feledkezhetünk meg arról, hogy a változás folyamata során nehézségekkel, akadályokkal, lehetséges kudarcélménnyel is szembesülhetünk, melyek, ha felkészületlenül érnek bennünket, hamar elbizonytalaníthatnak, vagy megadásra késztethetnek minket.


MI AZ IGAZSÁG?

Nincs sikeres változás áldozatvállalás nélkül. A változás folyamata lemondással, feszültséggel, diszkomfort érzettel járhat együtt. Ráadásul ezek sokkal előbb jelentkeznek, mint a változás pozitív hatásai, így komoly veszélyt jelenthetnek a folytatásra nézve. Jobb tehát tisztában lennünk azzal, mire vállalkozunk, s tudnunk kell azt is, mire vagyunk hajlandók a sikeres változás érdekében.
Aki például diétázni kezd, az bizony éhes lesz. A korábbihoz képest kevesebb kalóriabevitel bizonyosan éhségérzetet produkál majd a változás kezdeti időszakában. Aki pedig mozogni kezd, izzadni fog. A test nagyobb fizikai aktivitása ugyanis verejtékezéssel, kimerültséggel, izomfájdalommal járhat együtt. Terheléstől függően ez akár az erőnlét növekedését követő időszakban is előfordulhat.
A változás tehát komoly kihívás elé állíthat minket, hiszen az eddig megszokott biztonságos, kényelmes életvezetési utunkról való letérés aktív lépéseket, lemondást és áldozatvállalást követel meg a részünkről. Aki mást állít erről, annak vagy nincsen saját élménye a folyamatról, vagy egész egyszerűen nem mond igazat.
 

MI ADJA A VÁLTOZÁS ÉRTÉKÉT?

Mindannyian szeretnénk hinni abban, hogy a célunkat nagyobb idő és energiabefektetés nélkül elérhetjük. Jó volna, ha a sikerekért nem kellene megdolgoznunk. Ha pusztán az elhatározás, és a változás iránti vágy elég volna. Csakhogy éppen a munka, az áldozat, a befektetett idő és energia teremtik meg az értéket, melyek – sikerek formájában – képesek növelni az önbecsülésünk szintjét. A jövőben így bátrabban vágunk majd bele új feladatok teljesítésébe, hiszen jobban bízunk majd abban, hogy azt képesek leszünk sikerre vinni.
Azt tudjuk értékelni igazán, amiért megdolgoztunk, izzadtunk, küzdöttünk, amiért akár lemondásokra is hajlandóak voltunk. Soha ne tűzzünk ki azonban irreális célokat magunk elé!
A teljesíthetetlen célok csupán kudarcélményt szülnek, mely pedig garantáltan elveszi a kedvünket az újbóli próbálkozástól. Pedig, aki a változás mellett dönt, annak számolnia kell a pillanatnyi megállók, vagy apróbb visszalépések lehetőségével is. Mindez nem jelenti azt, hogy máris fel kellene adnunk, sőt! Tanuljunk a hibákból, ismerjük fel az akadályokat, és tegyünk ellenük a sikeres folytatás érdekében.

Min szeretnél változtatni?
Mit vagy hajlandó ezért megtenni?
Miről vagy hajlandó érte lemondani?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2807 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x