Mi a szerelem szerepe az életünkben?
Címlap / Ezotéria / Mi a szerelem szerepe az életünkben?

Mi a szerelem szerepe az életünkben?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-25

Manapság hajlamosak vagyunk úgy tekinteni a szerelemre, mint egyfajta megváltásra. Mindannyian ezt keressük, erre vágyunk, ezt kívánjuk elnyerni. Követjük, mint valami megváltástant, mivel úgy hisszük, csak ennek átélése révén teljesedhet ki az életünk.  

Azt gondoljuk, az élet egyedüli értelme az, hogy megtaláljuk benne, és átéljük általa a szerelmet. Úgy érezzük, egyedül a szerelem hozhat boldogságot az életünkbe. Úgy hisszük, egyedül ez képes jobbá, szebbé, teljesebbé tenni az életünket. Csakhogy a szerelem nem célja az életünknek, pusztán annak egy része. Meghatározó, intenzív, és értékes része ugyan, mégsem tekinthetünk rá úgy, mint az üdvözülés és a boldogság egyedüli forrására.

MI A SZERELEM?

A szerelmet nem szabad összekeverni a szeretettel. A szeretet alapja a kötődés, az egymás iránt érzett kölcsönös megbecsülés, tisztelet és ragaszkodás. A szerelem ellenben a birtoklásról, a vágyról, és az érzelmek rapszodikus hullámzásáról szól.
Az agyban zajló hormonális változások révén valódi fiziológiai változásokat idéz elő a testünkben. Megváltoztatja az érzékelést, és észlelést. Befolyással van a kognitív folyamatainkra.
Az tehát, aki szerelmes, valóban néhány centivel a realitás talaja felett lebeg. Ez az állapot azonban idővel szükségszerűen elmúlik, mely felismerést gyakran csalódottság, ill. a másikból való keserű kiábrándulás kísér.


 
MIÉRT ILYEN FONTOS?

Vajon mi lehet az oka mindennek? Mi miatt tekintünk a szerelemre szinte egyfajta drogként, melytől azt várjuk, hogy időről időre kiragadva bennünket a szürke hétköznapokból elvarázsoljon? Mi teszi olyan hasonlatossá a mesék világában ismert csodaváráshoz?
Vajon helyes-e a szerelemnek ekkora jelentőséget tulajdonítani?
Vajon törvényszerű-e az érzelmek intenzitásának csökkenése miatt idővel kilépni egy kapcsolatból?
Vajon kit vagy mit terhel ezért a hatásért a felelősség?
Vajon van-e köze mindennek a gyermekkori tündérmesék szőke hercegeihez, vagy az amerikai romantikus vígjátékok teátrális leánykéréseihez?
Vajon valóban a másikat szeretjük ilyenkor, vagy pusztán a szerelembe vagyunk szerelmesek?HOL A HELYE AZ ÉLETÜNKBEN?

A szerelem valóban csodálatos, semmihez sem hasonlítható érzés, mely egyszerre ejti rabul a testünket, és a lelkünket. Félelmetes is ugyanakkor, hiszen hatására olyasmit is kimondunk, vagy megteszünk, mely józanabb pillanatainkban talán soha eszünkbe sem jutna.
Elveszítjük a kontrollt önmagunk felett miközben elveszünk a másikban, minek hatására valahogy mindketten feloldódunk ebben az élményben.
A szerelem tehát része az életünknek. Fontos örömforrás, és meghatározó döntések sarokköve. Ajándék, melynek érdemes minden pillanatát kiélvezni. Sosem szabad ugyanakkor pusztán ettől függővé tennünk a boldogságunkat. Mivel tárgynélküli formájában könnyen válhat a csalódottságunk, vagy a szomorúságunk forrásává, jobb, ha nem pusztán ezen keresztül keressük az utat a boldogsághoz.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 11364 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x