Ne átkozd a sötétet! Gyújts benne világosságot!
Címlap / Ezotéria / Ne átkozd a sötétet! Gyújts benne világosságot!

Ne átkozd a sötétet! Gyújts benne világosságot!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-25

Ül előttem. 30 év körüli férfi, arcán nagy, piros foltokkal, kétségbeesetten magyaráz, kezeivel kíséri a mondatait, gyógyszereket szed, pánikrohamai és fizikai tünetei vannak, az idegrendszere túl van járatva, látom, hogy nem találja a hőn áhított békét.  

Szavaiból hallom a panaszt, hallom a kétségbeesést, hallom, hogy el van veszve.
Hallom mindezt, de nem erre figyelek.

Figyelmemet sokkal inkább az köti le, vajon miért nem érzi biztonságban magát, vajon mikor és hogyan vesztette el a szerethetőségébe vetett hitét. Vajon hogyan ítélte magát büntetésre fizikai tünetekkel a nyughatatlan elme?

Persze figyelmem célját nem tudatosan választom, egyszerre megjelenik bennem és iránytűként működik.

Innen már könnyű az út, a módszereimmel lelkének a mélyére hatolunk együtt, kézen fogva, egy céllal és egy akarattal kezdünk el ásni. Megyünk egyre lejjebb, a nyitott tudatalattijába keressük a lépcsőt. Minden szimbólum, minden apró mozdulat és rezdülés árulkodik. Készséges és odaadó, nyitott, nem is kell a jelent fejtegetni, egyből térhetünk a lényegre, a múltra.


 

A LÁTÓ ÉBREN VAN!

Találkozunk a mélyben azokkal a hiteivel és mintáival, melyekre felépült a mai személyisége, s melyek eddig hozhatták őt el, tovább már nem vihetik.
Találkozunk azzal az egóval, aki már látja benne, hogy feladata lejárt, mert egyedül a nagy harcával nem megy már semmire.

Naponta hányszor kelünk fel mi is a saját harcunkra?
S életek óta? Vajon hányszor?
Harcolunk hol kétségbeesett büszke amazonokként, hol rettegve, elfojtva az érzéseinket, hol pedig száraz lélekkel, mérhetetlen közönnyel saját magunk felé. Ez a harc egy védtelen kisgyerek egyetlen fegyvere bennünk. De még fájóbb az személyiség elválasztottsága a nagy egésztől. Talán életek óta?


 
Bennem egyre erősödik A FIGYELEM.

Nézem őt. Tudom! Pontosan tudom. MI sem tudtunk volna mást tenni.
Így működik az elménk.
Jogosan fegyverkeztél fel. De most már nem kell, leteheted, azt, amivel felvértezted magad.
S ekkor kigyúl a fény a szemében. Kezd rájönni, hogyan volt félrevezetve eddig.
Azt hitte, hogy csak a pillanatnyi helyzet ellen próbálja megvédeni magát, miközben a valóság az, hogy attól a perctől az egész világ lett az ellenfele.
Ez a személyiség, ez az egó, aki a pillanatból öröklétet kreál és lefagy a pillanatban.
S azt hisszük most is védekezni és támadni kell és szitkozódni és elzárkózni és rettegni és átélni a kihasználtságot és megtorpanni és és és és még folytathatnám.
Az egó bünteti a testet a betegséggel, a fájó tünetekkel, melyek miatt szégyenkezhet, pirulhat , bujkálhat és haragudhat.

Megkeressük az ártatlanságot

Jönnek a könnyek, jön a megváltódás, gyúl a fény.
„Nem tehettem mást! Tényleg nem! Nem tudtam!”Nem tudtam, hogy tehettem volna mást!
Igen, mégis csak van valami, ami erősebb nálam, de nem ellenem van, hanem értem és bennem és általam. AZ ÉLET nem bánt! Sőt, akart téged, pont ilyennek!
Most is ott lüktet benned! Attól lélegzel. Az ÉLET lélegeztet téged és nem fordítva!
A testedet kölcsön kaptad, hogy tapasztalhass. S benned a szem, a figyelem! A LÁTÓ!„Megtalálod az örök biztonságot, a vég nélkül tartó életben, ami egyben a kiapadhatatlan szeretetóceán. „


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4244 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x