Legalább ketten vagy
Címlap / Ezotéria / Legalább ketten vagy

Legalább ketten vagy

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-05-31

Ahhoz, hogy megértsd és szenvedés nélkül, őszintén megéld a kapcsolataidat másokkal, előbb meg kell értened kapcsolatodat saját magaddal. Mert amíg magadat sem ismered, hogyan is ismerhetnél meg másokat? Márpedig a másik megismerése és legfőképpen megélése alapja annak, hogy az adott kapcsolat boldogságot és ne gyötrelmet okozzon számodra. 

Próbáld meg elképzelni, hogy Te saját magadban nem vagy egyedül. Legalább ketten vagy. Bizonyára emlékszel azokra a pillanatokra, amikor úgymond a fejedben beszélgettél saját magaddal. Ezek a párbeszédek az esetek többségében törlődnek a memóriából, mert nem tulajdonítasz nekik nagy jelentőséget. Kivéve akkor, ha a „két” beszélgető véleménye egy adott dologról teljesen eltérő. Ebben a pillanatban egy maghasonult állapot jön létre benned, és úgy érzed, hogy döntésképtelenné váltál, elvesztetted a kontrolt a saját életed felett. Olyan ez, mintha az egyik lábad jobbra, míg a másik balra szeretne elindulni.

Valójában több én is munkálkodik benned, mindegyiknek megvan a saját, nélkülözhetetlen szerepe. Valamilyen szinten mindegyik önálló individuum, ezért lehetséges, hogy olykor-olykor ellentmondásba kerülnek. Amikor teljes az egyetértés, megvan az összhang, akkor harmóniában dolgozik Dr. Jekyll és Mr. Hyde. Ha megvan a harmónia, olyan összhangban teszik énjeid a dolgukat, hogy Te észre sem veszed őket. Ezért nem is foglalkozol külön-külön létezésükkel.

De ez itt már megint egy paradoxon. Mert ki az, aki észreveszi őket? Van egy harmadik is? De most ebbe még ne menjünk bele!

A kapcsolatok működésének megértéséhez elég lesz egyelőre két én gondolatával eljátszani. Az egyszerűség kedvéért nevezzük el őket ibolyavirágnak és rózsavirágnak. Ezek egyszerű virágnevek, ne asszociálj feltétlenül a női nevekre! Fontos, hogy ne párosíts hozzájuk se jó, se rossz megítélést, gondolatot!

A fizikai világ ciklikus. Minden, ami a fizikai világban születik és jön létre, annak el is kell pusztulnia, meg kell halnia, hogy aztán helyén valami más születhessen újjá. Minden halál egyben születés is, és minden születés egyben halál is. Ez alól semmi és senki sem kivétel. Ez a körforgás jellemzi a fizikai létezést.

Ezért aztán a fizikai létezők legfontosabb tulajdonsága az életösztön, a túlélés ösztöne. Ez minden egyes létezőben benne lakozik. Ha nem lenne, elpusztulna. Ez az életösztön lényetek egyik meghatározó énje. Ő rózsavirág. Azért született, hogy életben tartson téged a fizikai síkon. Ezt csak úgy tudja megtenni, ha folyamatosan küzd az elsőbbségért. A Te elsőbbségedért. Elsőként érjél oda a táplálékhoz, elsőként szerezd meg mások figyelmét (energiáját), Te legyél a legjobb, mert ezek jelentik a túlélésedet. Rózsavirág emberi teljességed meghatározó aspektusa. Nélküle nem lennél képes felfedezni a fizikai világ adta tapasztalásokat, egyszerűen fizikailag nem léteznél. Ő egy igazi harcos, sok-sok tüskével, melyekre a túlélésért folytatott harcban van szüksége, és amelyek néha téged is megszúrnak.

 
 
De lényed teljességének van egy másik aspektusa is. Általa tudsz szeretni, Ő kelti a vágyat benned a béke iránt, és Ő az, aki megmutatja neked a harmónia tökéletességét is. Ő zenél neked hárfáján, amikor éppen szerelmes vagy. Őt érzed, amikor meditálsz, amikor csak ücsörögsz a hegytetőn, vagy egy folyóparton végtelen nyugalommal. Ő a boldogság forrása. Sosem kiabál, nem akarja mindenáron megmutatni magát, nem siet sehová. De ha szükséged van rá, Őt mindig megtalálhatod. Ott lakik mélyen a szívedben. Ő ibolyavirág.
A fizikai síkon ahhoz, hogy megélj egy kapcsolatot, szükséged van Rózsavirágra. Amikor ránézel valakire, megfogod valakinek a kezét, megöleled, vagy megcsókolod, akkor először Rózsavirágon keresztül kapsz energiát. De ahhoz, hogy őszinte teljességében meg tud élni ezeket az érzéseket, az energiát hagynod kell áramolni egészen Ibolyavirágig, egészen a szívedig. Sok esetben ezt nem mered megtenni. És hogy miért nem? Mert Rózsavirág, a védelmező üzen az elmén keresztül: „Jó lesz ez neked? Ilyen mélységekbe beengedni az érzést nem veszélyes?” És mivel minden inger, minden energiahullám Rózsavirágon keresztül érkezik, a cenzúra legtöbbször megteszi hatását. Te ellenállsz és visszafordítod az energiát, visszautasítod a mélyebb érzelmeket. És a legszebb az egészben, hogy azt hiszed, mindezt önvédelemből teszed.

De ki és mi ellen is védekezel valójában? Az érzelmek őszinte megélése, a szeretet beengedése a szívedbe sohasem okoz fájdalmat. Csakis boldogságot. És most látom is a kételyt a fejedben: „De hát a csalódás! Mi fog megvédeni a csalódástól?” A csalódottság érzése sosem a szívben születik, hanem az elmében. Ha szeretsz, azzal csak nyersz. Végtelen sok energiát, életerőt. Ha elutasítod, elfojtod a szeretet, ami a szívedből akar feltörni, valójában az életet utasítod el. Ha mindig egy újabb és újabb páncélt húzol magadra, ha mindig újabb és újabb falakkal veszed körül magad, azzal elzárod lényedet az élettől. És végül Te már nem leszel sehol, csak a páncélok és a falak.

Ha bátran megenged magadnak, hogy a szívedből feltörni vágyó szeretet szabadon áramoljon, ha megtanulsz önzetlenül szeretni, akkor, de csakis akkor, megtanulhatsz élni.


 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5223 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x