Ne megváltozni akarj, hanem átváltozni
Címlap / Ezotéria / Ne megváltozni akarj, hanem átváltozni

Ne megváltozni akarj, hanem átváltozni

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-15

A nők többsége elégedetlen önmagával, és nincs kibékülve a megjelenésével. Nem látja magát szépnek, és legszívesebben megváltoztatná a nőt, aki reggelente a tükörből visszanéz rá. Ezt az érzést a reklámok és magazinok címlapján látottak még inkább erősítik bennünk. Bár jól tudjuk, hogy az, amit ott van, nem a valóság, hatására az elvárásaink mégis irreálisan magassá válhatnak önmagunkkal szemben.  

Hiába igyekszünk azonban, sosem válhatunk azzá a tökéletes nővé, aki ideálként a lelki szemeink előtt megjelenik. A vágy és kudarc ördögi köréből pedig egyenes út vezet az alacsony önértékeléshez.

A legnagyobb hibát nőként akkor követjük el, amikor azt gondoljuk, meg kell változnunk ahhoz, hogy végre elégedettek lehessünk önmagunkkal. Amikor elhisszük, hogy boldogok csak akkor leszünk, ha úgy nézünk ki, mint a modellek a kifutókon. Mivel a saját bőréből senki sem bújhat ki, ezzel a gondolkodásmóddal csupán egyetlen dolgot érünk el: frusztrációt.

A megoldás ugyanis nem az, ha megváltoztatva magunkat más emberré akarunk válni, hanem, ha önmagunkból kihozva a maximumot inkább átváltozunk. Ahogyan a rózsabimbó kibontva szirmait szépségével képes ámulatba ejteni a világot, ugyanúgy a nőkben is megvan a képesség arra, hogy megélve a bennük rejlő szépséget lenyűgözzék a környezetüket.
 
Minden nőben van valami irigylésre méltóan szép. Ha azonban az alapján akarom megítélni a rózsa szépségét, hogy milyen magasan tör a fény felé, sosem fogom meglátni azt.Nem vagyunk egyformák, az ideálok viszont természetüknél fogva nagyon is hasonlók. Ha mindig azokhoz viszonyítom önmagam, szükségszerűen csalódni fogok, aminek eredményeképpen alulértékelem a saját szépségemet.

Vannak, akik képesek felfedezni magukban azt, aminek a hangsúlyozása révén valóban sugárzóan szépnek érzik magukat, másoknak ez bizony nehezebben megy. Nekik érdemes szakember segítségét kérni ebben a folyamatban. Az átváltozás ugyanis egy folyamat, mely soha nem megy egyik napról a másikra.
 
Tartós változásra az képes, aki nem megváltozni akar, hanem az önmagával és a jelenlegi életvezetésével minél nagyobb harmóniában lévő, tartósan fenntartható változásra törekszik.

A sikeres változás titka az, ha nem akarunk megváltozni. Nem lehetünk ugyanis mások, mint akik vagyunk. Ha erre törekszünk, szükségszerűen csalódni fogunk.

Ne megváltozni akarj tehát, hanem átváltozni!

Felfedezni és megélni annak a nőnek a külső és belső értékeit, aki vagy! Őt ismerd meg, őt fogadd el, az ő szépségét bontakoztasd ki, vele kerülj nagyobb harmóniába!

Mindez természetesen időt és energiát igénylő folyamat, az eredményt pedig nem csupán kivívni kell tudni, hanem megtartani is. Nőként felelősséggel tartozunk a megjelenésünkért, az átváltozás lehetősége azonban mindannyiunkban ott rejlik.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4789 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x