Ne azért dolgozz, hogy megélj!
Címlap / Ezotéria / Ne azért dolgozz, hogy megélj!

Szabad Mihály

Ne azért dolgozz, hogy megélj!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-14

Lelki úton haladni nem igazán lehet az anyagi világ megtagadásával. Abban pedig, legyünk őszinték, fontos a pénz. A szellemi fejlődés útján bármit fel lehet használni önmagunk mélyebb megértéshez. Miért lenne a pénz, a vagyon létrehozása kivétel? Mindössze fel kell ismerni: nem a birtokolt, vagy vágyott pénz mennyisége a legfontosabb. Hasznosabb tisztázni a pénzhez való viszonyt, felismerni, miért is vágyunk rá. A tudatos teremtés alkalmazásánál pusztán a pénzkeresés vágya zsákutca. 

Nem vezethet igazán a sikeres beteljesedéshez. Ennek oka, hogy ha csak a pénzre gondolsz, az csak a tanult gondolati reflexeknek megfelelően a túléléshez, az élet fenntartásához kapcsolódik.(pl.: étel, ruha, közlekedés, számlák, stb,) Ha tehát csak pénzt szeretnél, akkor csak annyit akarsz, amiből fenn tudod magad tartani! Tudd inkább mire akarod használni a pénzt, mint eszközt. Hiszen az. Nem több, de nem is kevesebb. ne engedd, hogy elveszítsd magad az eszközben.

Tedd fel magadnak a kérdéseket: Gyakran vágyom több pénzre, mint ami van? Mit kezdenék a jelenlegi vagyonomnak az ezerszeresével? Mit hozna el számomra? Meghatározza –e a lelkiállapotomat a pénz? Vagy éppen annak hiánya? Mennyire ragaszkodom hozzá? Könnyen adom és fogadom, vagy van –e ellenállás bennem? Milyen hatással van rám a pénznek a megléte, vagy éppen hiánya?

A következő lépésben érdemes tisztáznod magadban, miért is ezek a céljaid. Mi a motivációd? Mennyire egyéni a cél, vagy mennyire befolyásolná környezeted? A személyiség biztonság iránti igénye motivál, valamilyen közösséget szeretnéd támogatni, vagy mélyebb Önvalód kiteljesedése a cél?


 

Észre kell venni, amikor a cselekvés valaminek a hiányából indul ki. Tehát ha csak azért akarod a pénzt, hogy biztonságban legyél, vagy többnek érezd magad. Ilyenkor elfelejtkezel a teremtés kreatív folyamatának az öröméről és csak a félelem, és a birtoklás vágya vezérel. Az pedig csak szenvedést okoz. Neked és másoknak egyaránt. Ennek mindig tudatában kell lenni.

Válaszd ki mi az a része az Életnek, ami éppen érdekel és indulj felé. Ha szükséges hozzá pénz, akkor teremtsd meg. Hiszen csak egy eszköz semmi más. Annyi fontossága van, amennyit te adsz neki. Amúgy – ha tényleg valódi a szellemi fejlődésed - már teljesen mindegy hogy eléred –e célod. Az nem befolyásol igazán Megértetted: a Siker és a Bőség az "élvezetes utazás" és nem pusztán egy cél elérése. A PÉNZTŐL, ÉS VAGYONTÓL NEM LESZEL ÚJ EMBER, DE AZOK MEGTEREMTÉSE KÖZBEN IGEN!

Aki sok pénzt akar keresni első lépésben tanuljon és dolgozzon. Ez főleg azért kell, hogy saját tapasztalatod legyen arról, hogy ezekkel önmagában nem jutsz messzire. Második lépésben kezdd el az önismereti utadat. Bármi legyen is az… Néhány kivételtől eltekintve. Például , ne menj olyan „csapathoz” akik a szegénységbe, és a lemondásba vannak beleszédülve. Kivéve persze ha remete és aszkéta akarsz lenni. Illetve ha ez a vágyad tedd, de tudd, hogy ez nem a vagyonteremtés felé visz.

A teremtés folyamatában a külső forma is fontos, de az már az okozat. Maga a gondolat és az ihlet is okozatok. Az ok ennél mélyebben benned van. A benned lévő teremtő erő manifesztálódása.. A lényeg NE TAGADD MEG A VÁGYAD. HA VAGYONT AKARSZ, AKKOR TEREMTSD MEG!


A konklúzió, hogy ha érdekel a tudatos teremtés mesteri használata akkor azt a szellemi utaddal kombinálva, akár annak részeként érdemes gyakorolni. Ennek része, hogy ne a megélhetési kényszerből induljon ki a motivációd. A szellemi út lényege, hogy megszabadulj a neveltetéssel kapott korlátoktól, gátaktól. Ezek megakadályozzák, hogy megismerd a saját vágyaid. Azokat megtalálni nem könnyű és sok szenvedéssel jár. Ezzel azonban előbb utóbb szembe kell nézni. Akkor már inkább előbb. Ahogy a régi mondás tartja:

Ahol a szükségnek vége, ott kezdődik a kíváncsiság és a játék, és a kreativitás.

Lelkileg-szellemileg is jobban tudsz haladni, ha szabad vagy a pénztől, sőt, ha vagyonos vagy! A vagyon szuper dolog is lehet, mert bizonyos fokú szabadságot és extra lehetőségeket hozhatsz vele az életedbe. Hogy mit kezdesz vele az a már te dolgod.

Tehát újra és újra emlékeztesd magad, a pénz és a vagyon között különbség van. NE AZÉRT DOLGOZZ, HOGY MEGÉLJ! Ezt nagyon fontos megérteni, mert a jelenlegi társadalom ezt a gondolatot erősíti folyamatosan. A lényeg, hogy ne pusztán pénz elérésében és megszerzésében gondolkozz, hanem szabad és alkotó cselekedetekben, másokkal átélhető élményekben, esetleg vagyontárgyakban, aminek használatát megoszthatsz másokkal.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3826 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x