Ha rosszul megy az üzlet - segít a szervezetállítás
Címlap / Ezotéria / Ha rosszul megy az üzlet - segít a szervezetállítás

Lukács Tünde

Ha rosszul megy az üzlet - segít a szervezetállítás

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-30

Minden cég, vállalkozás életében előfordul, hogy a dolgok nem úgy haladnak, ahogyan azt szeretnék. Nem találják meg a szükséges piacot, nem kapják meg a megígért támogatást, új munkaerőt kell alkalmazniuk, vagy bizonytalanok abban, hogy a megfelelő embert vették fel. Mit tehet a cég, hogy ne hozzon hibás döntéseket? A Hellinger-féle családállítást sokan ismerik. Kevesen tudják, hogy nem csak a saját magánéleti problémáink megoldásában lehet segítségünkre a módszer. 

Különféle szervezetek, cégek munkájában felmerülő gondok esetében is megoldást jelenthet.

Ezt hívjuk Szervezetállításnak.

A szervezetállítást ajánlatos lenne alkalmazni vállalkozásokban, amikor olyan komoly döntések előtt állnak, amelyek nagy horderejűek, és esetleg a cég további sorsát is befolyásolják. Sok esetben komoly veszteségeket, és rengeteg stresszt spórolhat meg így az adott cég.

A szervezetállítás megmutatja az adott cégben működő belső dinamikát, az egyensúly esetleges eltolódását, lehetővé teszi a kedvezőbb üzleti lehetőségek felismerését, és megmutatja az optimális megoldást. Lehetővé teszi a szervezeten belüli emberi kapcsolatok kiegyensúlyozását. Megláthatjuk, hogy mi történhet, ha célt módosítunk, ha új terméket szeretnénk bevezetni, ha új piac felé szeretnénk nyitni, vagy éppen mire számíthatunk, ha új csapatot szeretnénk összehozni.

Meglátjuk, milyen dinamika húzódik a munkatársak konfliktusai mögött.
Azokat a rejtett dinamikákat tárjuk fel, amelyek az adott szervezet működését, eredményességét, hatékonyságát akadályozzák. A cég vezetője rálátást kaphat a szervezetben működő hatásokra, összefüggésekre, és felismeri azokat a tényezőket, amelyek ebben a pillanatban gátló tényezőként jelenhetnek meg.


A szervezetállítás tapasztalata, hogy a szervezet/cég optimális működését legtöbbször a szervezet vezetőjének, vagy munkatársainak saját családi dinamikái gátolják. A különböző családi összefüggések válnak láthatóvá egy-egy szervezetállítás alkalmával.

Például, sok esetben láttuk azt a helyzetet, amikor az alkalmazottnak problémái vannak édesapjával, és ez az ellentét a munkahelyen a főnök-beosztott viszonyban jelenik meg ismét. Jelen esetben kliensünk úgy érezte, édesapja nem ismeri őt el, bármilyen eredményt ér el az életében nincs meg az elismerés, hiányzik az, hogy valaki büszke legyen rá. A munkahelyi viszonyokban közte és főnöke között játszódik le ez a játszma, úgy érzi, főnöke nem ismeri el a munkáját, bárhogyan teljesít, az sosem elég. A főnök ezt vissza is igazolja viselkedésével, bár azt hozzá kell tennünk, hogy nem tudatosan.

Szervezetállítás előtt felmérjük a vállalat/cég helyzetét, és a vezetővel való megbeszélés után döntünk a továbbiakról. Hasonlóan a családállításhoz, az állítást végezhetjük idegen segítő résztvevőkkel, de végezhetjük a cég dolgozóinak részvételével is. Az állítás után az eredményt értékeljük, és megbeszéljük a lehetséges megoldásokat.

A Szervezetállítás ajánlott minden olyan esetben, amikor a szervezeten/cégen belül személyes konfliktusok alakulnak ki, új munkatárs alkalmazásánál, anyagi nehézségek felmerülésénél, a piac átláthatósága szempontjából, a megfelelő célkitűzések megtalálására, új termék bevezetésekor, a partnerekkel való kapcsolatok tisztázására, új befektetéseknél.
Illetve minden olyan helyzetben, amely a szervezeten belül kérdéseket vet fel, és gátló tényezőnek bizonyul.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3439 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x