Nem garanciális férfiak
Címlap / Ezotéria / Nem garanciális férfiak

Lukács Tünde

Nem garanciális férfiak

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Minden héten eltervezem, hogy a következő héten miről fogok írni, aztán egy internetes beszélgetés rendszerint áthúzza a terveimet. Tudom, hogy baj van a világban, főleg a társas kapcsolataink terén, és főleg a párkapcsolatokban. De hogy mekkora, arra talán most döbbentem rá igazán. Egyre jobban nő az egyedülálló nők száma. Több az egyedülálló nő, mint az egyedülálló férfi. Persze ezt magyarázhatjuk úgy is, hogy sokkal több a nők száma, mint a férfiaké, de valójában nem ez a baj. 

 A baj a gondolkodásunkkal és a kommunikációval van. Mi nők valahol elveszítettük a fonalat, és a nőiségünket. És ezt a férfiak is látják.

Sok aggasztó dologgal szembesülök nap mint nap, de a legaggasztóbb az, amikor olyan emberek internetes oldalán látok párbeszédeket nőkről/férfiakról, akik emberekkel foglalkoznak, és éppen a legtöbb tanácsot párkapcsolati témákban adják. Na, nem a párbeszéd a baj, hanem a tartalma. Úgy gondolom – de ha nincs igazam, nyugodtan szóljon rám bárki – hogy egy terapeutának, vagy bármilyen segítőnek, egy minimális, vagy annál azért valamivel nagyobb szinten rendben kellene lenni az életének. Nem azt mondom, hogy legyen problémamentes, mert olyan ember nincs, de legalább a fejében legyen egy kis rend. Vagy legalább ne utálja annyira a másik nemet. Mert kérdem én: hogyan tud elfogulatlan tanácsokat adni nőknek az, aki utálja a férfiakat? Sehogy. Olyan tanácsokat fog adni, ami félreviszi a másikat. Hogy egy segítő nullának, csicskának, semmirekellőnek nevezi a férfiakat, ráadásul nyilvánosan, az nálam bizony kiveri a biztosítékot. Aki párkapcsolati dolgokban tanácsot ad másoknak, az legyen elfogulatlan. Az mielőtt ebben tevékenykedni kezdene, először oldja meg a saját problémáit, mert így csak még több férfigyűlölő nő kerül ki a „kezei közül”. Ezt láthattam is, hiszen a poszthoz hozzászóló nők egy véleményen voltak.


Van néhány női vélemény, ami enyhén szólva megdöbbentő. Nekem legalább is, mert én nem ilyen szemmel nézek a férfiakra. Engem is értek csalódások, engem is bántottak, nekem is volt szerelmi bánatom, de ettől függetlenül tisztelem a másik nem képviselőit. És hiszek abban, hogy vannak „normális” férfiak. Nemhogy hiszem, tudom.

Egy hölgy arról mesélt, hogy nincsenek a világon normális pasik, mert mindegyiknek van valami baja, és idézem „egyik sem garanciális, cserélni nem lehet, csak kidobni”. Olyan érzésem van, mintha valami háztartási gépről beszélnénk, amiről használat közben kiderült, hogy hibás. Aztán van olyan, akire nem tud férfiként nézni, van, aki túl egyszerű, a másik túlkomplikált, a harmadik semmit nem ér az ágyban, aki meg megmozgatja a fantáziáját, azt meg ő nem érdekli egy fikarcnyit sem. A legmegdöbbentőbb női vélemény, egy rövidke mondat volt, de annál ütősebb. „Levesbe a sok kis csicska selejttel”


És ez sajnos komoly. Ezeket nők írták, akik az igaz férfiakat keresik. Akik olyan párra vágynak, aki szereti őket, becsületes, kedves, figyelmes, és persze lehozza a csillagokat.
Úgy érzem, mindebből csak a vágyakozás fog megmaradni. Mert az ördögi kör fenntartja magát. Míg így gondol valaki a férfiakra, azok így fognak viselkedni vele. Talán ismerős az a mondás, hogy a megfigyelő hatással van a megfigyelés tárgyára. Így vagyunk mi nők is hatással a férfiakra. Ők úgy fognak viselkedni velünk, ahogyan azt mi elvárjuk tőlük. A tudatalatti pedig ezt sugározza ki: „te egy semmirekellő vagy”. És valóban az lesz lehetséges párunkból. Míg ha egy kicsit férfiként próbálnánk ránézni, lehet, hogy változna a helyzet.

Nos, mielőtt feltesszük a kérdést, hogy hol vannak az igazi férfiak, nem ártana körülnézni a saját házunk táján. Mert van egy rossz hírem. Ezek a hölgyek nem fognak igazi férfiakat találni, de még nem igazit sem. Mégpedig azért nem, mert az így gondolkodó nők mellé soha nem fog egy FÉRFI érkezni. Nem véletlenül írtam nagybetűvel. Ugyanis az igazi Férfi egy igazi Nőt keres. Itt azonban a nőiségnek nyoma sincs.

Első lépésben próbáljunk meg nőként viselkedni. Persze a kérdésre, hogy mitől nőies egy nő, sajnos sokan nem tudnak válaszolni. Azt gondolom, a jó párkapcsolat érdekében, először ezeket az alap dolgokat kellene tisztázni magunkban.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 8716 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x