Vizsgaidőszak játszi könnyedséggel - de hogyan?
Címlap / Ezotéria / Vizsgaidőszak játszi könnyedséggel - de hogyan?

Vizsgaidőszak játszi könnyedséggel - de hogyan?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-18

Minden tanuló álma az, hogy a vizsgaidőszakban a kisujjából kirázva az anyagot elkápráztassa a vizsgáztatót, aki széles mosollyal még gratulál is a kiemelkedő teljesítményéért. Az csak hab a tortán úgymond, ha fülig érő szájjal kilépve a terem ajtaján látja a társai szemében a csodálatot amint bámulattal néznek rá.  

Jelenleg ez talán a 2 százalékuknak adódik meg, a többség - valljuk be őszintén - a tanulási nehézségekkel küszködve, többször is nekiveselkedik mire sikerül legalább a kettest megszerezni…

Nemcsak hogy tanulási nehézségeik vannak, vizsgadrukkban szenvednek és kudarcok sorozatát élik meg, elvesztve az önbizalmukat, de ráadásul annyira leterheltek, hogy reggel kiskanállal kaparják ki magukat az ágyból. Mély depresszióba zuhanva, hogy nekik semmi nem sikerül azt latolgatják, hogy feladják és elmennek rabszolgának potom pénzért.

Sőt mi több, azért se mernek önmagukért tenni, mert a társadalom azt sulykolta beléjük, hogy ők eleve kudarcra vannak ítélve, és ha ki szeretnének törni a tanulási zavarokkal küzdő szereposztásból, hogy elsajátítsák a hatékony tanulás módszerét, növelve nemcsak a memóriájuk képességét, de az IQ-jukat is, akkor a szeretteik is elfordulnak tőlük és a rosszalló tekintetek pokollá tehetik az életüket.

Félnek, hogy a sok kudarc után, már nem bírnának egy újabb kudarcot elviselni, azt hallva a szeretteiktől is, hogy „nem megmondtam?” Tudat alatt attól félnek, hogy a tanulási nehézségeiken már semmi nem segít - ásó, kapa és a nagyharang, ők már így halnak meg.

Ezzel viszont nemcsak a diplomáról mondanak le, hanem a vágyaikról is, megteremtve egy ördögi gondolatkört, ami így hangzik „én balfácán vagyok, nekem nem sikerül semmi”. Életüket szürke egérként, kis semmikként élhetik le, akikbe mindenki csak belerúg…

DE ENNEK NEM KELL ÍGY LENNIE!

Oké, oké, de hogyan? Hallom a kérdésed… Nos, az elkövetkező sorokban ehhez adok segítséget.

Legelőször is a stresszt kell kiiktatni, ehhez egy nagyszerű gyakorlatot ebben a youtube videóban találsz: 1 lépéses stresszoldás. Ha ezt használod percek alatt nemcsak nyugodttá válsz, de a gondolkodásod is kitisztul és újult erővel kezdhetsz neki a tanulásnak.


Ha ez már megvan akkor, a koncentrációs készséget érdemes fejleszteni. Tehát tanulj meg csak 1 dologra figyelni hatékonyan! Ha teljesen kizökkent ha valaki hozzád szól vagy megcsörren a telefonod, javaslom kapcsold ki a mobilod és vonulj el a szobádba ahol senki sem zavar. Annak idején én a kollégiumban is találtam olyan tanulószobát ahol mindenki, aki bent volt teljesen a tanulásra összpontosított, így nem zavartuk egymást.

Mi van, ha nehezen tanulok, nem marad meg a fejemben az anyag vagy épp utálom a tantárgyat?

Nos, kezdjük az utolsóval. A pozitív hozzáállás kulcsfontosságú!!! Na nem egy egész életre kell pozitívan gondolnod arra a tananyagra, csak amíg megtanulod. Ehhez van egy jól bevált receptem: Találj valami érdekeset az anyagban – bármit. Keress addig, amíg találsz benne valami érdekeset! Ha megvan az első (ez a legtöbb idő) akkor keress még két másikat!
Garantálom, hogy ezalatt az agyad már átvált arra, hogy mostantól a megtanulásával foglalkozzon az utálata helyett! Az agyunk egy érzékeny műszer, ha jól idomítjuk csodákra képes. Én ezzel a módszerrel tanultam meg olyan tantárgyakat rövid idő alatt, amik számomra nehézséget jelentettek: pl. történelem, ahol ráadásul naponkénti csatákat kellett megjegyezni dátummal, helyszínnel és csatavezérrel. Kitalálhattad, hogy én utálok száraz adatokat tanulni. De ezzel a módszerrel 4-re vizsgáztam elsőre egy olyan tanárnál, aki az évfolyam kétharmadát megvágta a vizsgán.

De térjünk vissza a nehezen tanulok estére. Mint már sejtheted, az agyunkat át tudjuk programozni. Először is – ahogy már említettem – kulcsfontosságú a teljes odafigyelés és a pozitív hozzáállás. Aztán van pár stratégia, hogy hogyan lehet könnyedén megjegyezni az anyagot.

Ez mindenkinél más és más (ebből írtam a szakdolgozatomat is az egyetemen). Itt most pár tippet adok:

1. Legelőször is azt nézd meg, hogy hogyan tanulod meg azt a tantárgyat, amit imádsz – milyen módszert használsz? Látnod kell, vagy inkább hallás után tanulsz? Netán a kezeddel is kell valamit ügyködj közben? Válaszd ki melyik módszer a leghatékonyabb számodra és annak a stratégiáit alkalmazd! Csak egy példa: ha a kezeddel is valamit tenned kell, akkor fogj egy tollat,húzd alá a fontos részeket, vagy egy kiemelővel emeld ki. De akár ki is írhatod a vázlatát egy papírdarabra. Ezt felrakhatod a monitorodra, hogy szem előtt legyen. Készíthetsz táblázatokat.

2. Mindig iktass be testmozgást is a nap folyamán Ezzel felfrissül a tested és nem vonja el a figyelmedet az elgémberedett kezed, lábad.


3. Minden nap iktass be valami kikapcsolódást, amit szeretsz egy rövid időre – ami feltölt téged és közben az agyadnak is van ideje pihenni, így újból frissen tudsz tovább tanulni hatékonyan – én például tanítottam vizsgaidőszakban is, ami teljesen máshova helyezte a figyelmem, mozogtam mert el kellett mennem a helyszínre. Legtöbbször főztem is a vizsgaidőszakban, ez volt a kikapcsolódásom, vagy elmentem a botanikus kertbe sétálni. Neked mi az a tevékenység, ami kikapcsol és ellazít?

4. Tudd, hogy mennyi alvásra van szüksége a testednek és azt tartsd is be! Hidd el, kipihenten a tízszeresét tudod megtanulni ugyanannyi idő alatt mint ha nem alszol, mert körmödre ég a gyertya!
 
Mindezek elsajátításához, beiktatásához időre van szükség – és neked pont ebből van a legkevesebb – igaz? Ezért javasolom, hogy vegyél részt egy egynapos tanfolyamon egy hétvégén, ahol nagyon egyszerű, ugyanakkor nagyon hatékony módszereket tanulsz meg, amiket aztán életed végéig alkalmazni tudsz!

Ezen a tanfolyamon egy olyan módszert tanulhatsz meg, aminek a birtokában bárki képes nemcsak túllendülni a fent említett holtponton, de energiával telten könnyűszerrel megtanulja az anyagot a vizsgára, hisz már hatékonyan tud tanulni; és a belső erejét előhívva és megerősítve azt használva könnyedén, hogy elvégezze a tanulmányait nagyszerű eredményekkel. Mindehhez ráadásul hinni se kell benne, mert ez a rendszer akkor is működik, ha valaki már mély apátiába süllyedt!


Ezen az 1 napos tanfolyamon megtudod, milyen egyszerű eszközök állnak a rendelkezésedre, és megtanulod használni azokat a mindennapjaidban - ezeknek a birtokában bárki képes "édenné” varázsolni a mindennapjait . Attól a perctől, hogy eljutott hozzád az információ, tudni fogod, hogyan dönts, hogy elérd azt, ami számodra az élvezettel eltöltött minőségi időt teremti meg és lehetővé teszi, hogy könnyedén elérd minden vágyadat.
Innentől kezdve búcsút mondhatsz a vizsgadrukknak, hisz a hatékony tanulás az életed részévé válik, és nemcsak a vizsgaidőszakban nyújtasz kiemelkedő teljesítményt, de az életed más területein is. Meglásd, mindenki csodájára jár majd a „megtáltosodásodnak” és meg akarják tudni mi a titka a bámulatba ejtő változásodnak és kisugárzásodnak.

Ugye szeretnéd a kisujjadból kirázni az anyagot könnyedén? Akkor még most kattints át az oldalra és jelentkezz a következő tanfolyamra itt: Vizsgaidőszak játszi könnyedséggel – mert megérdemled!

Bogyó Erzsébet
http://csikung.weebly.com

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3607 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x