Ájurvéda - Az élet tudománya
Címlap / Ezotéria / Ájurvéda - Az élet tudománya

Ájurvéda - Az élet tudománya

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-24

Az ájurvéda a világ legősibb egészségmegőrzéssel és gyógyítással foglalkozó tudománya. Több mint ötezer éves. Különlegessége, hogy nem találta fel senki, nem rakta össze senki. India ősi védikus civilizációjának bölcsessége úgynevezett meglátott tudás. Szanszkrit nyelven ezt úgy hívják, hogy apauruséja, ami azt jelenti, hogy tértől és időtől függetlenül, öröktől létező. 

A régi korok bölcsei, mély meditációjuk végtelen csendjében, meglátták a Védát (tudást). Magát a Természet, az Univerzum törvényszerűségeit, irányító elveit, végtelen bölcsességét, és ezt kihozva lejegyezték ezt. A Véda a Csendben, a nem megnyilvánultban, a Létben rejtőző határtalan intelligencia. A Védának negyven ága van. Az élet egészét felölelő tudásnak az egészséggel foglalkozó területe az ájurvéda. (Ájusz = élet, Véda = tudás) Az ájurvéda tehát az élet tudománya. Nem csak Indiában használták, hanem a kínai, tibeti, koreai, japán, vietnami gyógyításra is nagy hatással volt, sőt, a görög és egyiptomi orvoslás is ebből eredeztethető.

Dr. Tony Nader neurológus, a védikus tudomány egyik kiemelkedő kutatója és tudósa szerint az emberi test minden összetevője, szerve és szervrendszere – mindenekelőtt az idegrendszer – felépítését és működését tekintve tökéletesen megfelel a Véda negyven ágának. A védák az emberi test anatómiájának és fiziológiájának csendes tervrajzát rejtik.

Az ősi látók, a rishik meglátták mély meditációjuk csendjében, hogy a Véda, a Tudás valójában bele van szerkesztve az emberbe. Mi, emberek, kozmikus lények vagyunk, a Természet törvényszerűségei és bölcsessége működtet mindannyiunkat. Az egészség megőrzése és a betegségek gyógyítása terén az ájurvéda azt hangsúlyozza, hogy mindannyian a végtelen Csend, a Lét kifejeződései vagyunk. Az emberi lény egy határtalan tudatmező, egy végtelen intelligencia, amely maga a Határtalanság. Minden ember egy végtelen lény, amely a határok közötti testében létezik. A testünk mindig ennek a tudatmezőnek a kivetülése. E szerint a megközelítés szerint, ha bármilyen problémánk is van, akkor nem elég a testet kezelni, hiszen a tünet az csak egy okozat. A tudatmezőt kell rendezni, akkor múlik el valójában a betegség. Pontosabban szólva, akkor jön el a gyógyulás.


Az ájurvéda, meglepő módon, nem harcol, nem küzd a betegségek ellen, hanem az egészséget erősíti minden lehetséges eszközzel az emberben. A bennünk létező kreatív intelligencia, amely felépíti, működteti bennük az Életet, képes arra, hogy kijavítsa azokat a zavarokat, amelyek a betegségeket okozzák. A betegség mindig egy zavar, amely akkor áll helyre, ha a tudat rendezi önmagát, és harmóniába kerül a lélek, az elme, a test. A betegségek ellen harcolni értelmetlen, hiszen minél jobban harcolunk valami ellen, annál jobban erősödik az, amit éppen el akarunk kerülni. A figyelem energia. Amennyiben mi folyton a betegség ellen harcolunk, mind többet foglalkozunk magával a betegséggel, akkor egyre betegebbek leszünk.
Ha meg szeretnénk gyógyulni, akkor érdemes az egészséget erősíteni magunkban. Egy hasonlattal élve, olyan ez, amint amikor egy szobában sötét van. Értelmetlen ezen keseregni, a sötétség ellen sem sok értelme van harcolni, de annak sincs sok haszna, ha beletörődünk abba, hogy itt már örökre sötétség lesz. A sötétség akkor fog elmúlni, ha felkapcsoljuk a lámpát. Ha a fény megjelenik, a sötétség magától megszűnik. Az emberben fel kell kapcsolni a fényt, az egészség fényét, hogy a sötétség, a betegség megszűnjön.

Pál Tamás
ájurvéda szakértő, terapeuta, spirituális tanító
www.ajurvedatippek.hu
70-368-8968
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2624 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x