A siker titka
hirdetés
Címlap / Ezotéria / A siker titka

Lukács Tünde

A siker titka

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-01-24

Imádunk tanácsokat adni. Nem csak akkor, ha kérik, sőt, legtöbbször kéretlenül. Valahol olvastam egy írást, ami arról szólt, hogy a legtöbb sikert elért ember attól lett sikeres, hogy nem hallgatta meg a jótanácsokat. "Én is megpróbáltam, nekem sem sikerült!", "Ez hülyeség!" "Jobb, ha meg sem próbálod, mert ráfizetsz!" Ilyen és ehhez hasonló tanácsokat szoktunk kapni, ha legmerészebb álmainkról mesélünk. Mi a titka annak, hogy valaki eléri minden álmát, valakinek pedig semmi nem sikerül?  

Ne hallgass a jótanácsokra!

A siker első titka, hogy merj álmodni! A tapasztalat az, hogy nem merünk álmodni. Amíg nem álmodtuk meg az életünket, míg nincsenek konkrét terveink, és míg nem tudjuk, kik vagyunk és mit akarunk valójában, addig nem juthatunk el sehová. Hiszen mint tudjuk, a céltalan hajósnak semmilyen szél nem kedvez. Sajnos hozzuk magunkkal a szülői mintát, és az ősök életeseményeinek emlékét sejtszinten kódolva.. Legtöbbünk családjában a nélkülözés, a sikertelenség mintája dominál. Akinek nem volt jómódban élő őse, annak nincs mintája a gazdagságra. Van viszont mintája a nélkülözésre. Sokan nem tudják elképzelni, milyen lenne bőségben, gazdagságban, boldogságban élni. Azok a lottónyertesek, akik nagy összegeket nyertek, néhány éven belül elveszítették az egész nyereményüket. Mert nem volt mintájuk a gazdagságra, őseik közt nem volt jómódú ember.


Első lépésben tehát kérdezd meg magadtól, hogyan éreznéd magad, milyen lenne, ha holnap legnagyobb vágyad teljesülne. Legyen az akár anyagi bőség, akár igaz szerelem, vagy sikeres karrier. Legtöbbször saját magunk gátoljuk a fent említett dolgok beáramlását az életünkbe.

A siker második titka, hogy csak magadra hallgass, Lelkünk mélyén pontosan tudjuk minden kérdésünkre a választ. Miért megyünk mégis terapeutától terapeutáig? Vagy asztrológustól a jósnőig? Mert nem hiszünk magunkban. Nem hisszük el, hogy amit érzünk, az igaz. Meg kellene tanulnunk hinni a megérzéseinknek, Azért keresünk segítőket, mert megerősítést várunk. Néha még azt is megérezzük, ha valamilyen tudatalatti, vagy családi kötődés van problémánk hátterében. Sokszor nem kerül ugyan a gondok oka a tudatba, de vannak megérzéseink, hová kellene elmenni, kivel kellene beszélni stb. Mégsem tesszük meg, mert azt gondoljuk, csak a képzeletünk játszik velünk, vagy megint csak „agyalunk”. Persze a megérzéseket, és lelkünk sugallatait valóban szét kell választani azoktól a gondolatoktól, amelyek agyalásaink szüleményei. Sajnos ez okoz főképpen problémát.

Érdekes, de leginkább saját családunk, rokonaink azok, akiktől sokat halljuk azt, hogy úgysem fog sikerülni. Amikor tanácsot adunk, vagy véleményt mondunk valamiről, általában saját tapasztalatainkból indulunk ki. Ne felejtsük el azonban, hogy azok a mi saját élményeink, a mi sorsunk, és egyáltalán nem biztos, hogy ha a másik ugyanúgy cselekszik, ahogyan mi, akkor annak ugyanaz lesz az eredménye is. Mindenkinek más a sorsa, és más lesz a tetteinek következménye is. Lehet, hogy nekem sokszor nem sikerült, a másiknak pedig elsőre sikerülni fog. Magam is megtapasztaltam, amikor a jótanácsok mögött ott rejlett a tanácsot adó hitrendszere, élettapasztalata, és ha a tanácsra hallgattam volna, bizony tévútra kerülök. Megtanultam hinni saját megérzéseimben.

Ha sikeres és boldog szeretnél lenni, csak a lelked hangjára hallgass. Mások véleményét hallgasd meg, gondolkodj el rajta, mert lehet benne jó dolog is. De a végső döntésben mindig a lelked vezessen. 
 
[ 3218 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x