Valóban a -Szeretek mindenkit- az igazi cél a spirituális...
Címlap / Ezotéria / Valóban a -Szeretek mindenkit- az igazi cél a spirituális fejlődésünkben?

Valóban a -Szeretek mindenkit- az igazi cél a spirituális fejlődésünkben?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-06

A média hangos a sok "szeressük egymást gyerekek" maszlagtól. Már a csapból is ez folyik. Mi több ez még csak nem is a modern kor szüleménye, hisz a kereszténységben ennek az eszmének több mint 2000 éves hagyománya van… Pedig előszeretettel szidják a kereszténységet ( és más vallásokat is) ezoterikus körökben, fennen hirdetve, hogy az Övék az igazi tanítás. Valahogy kevés szó esik a negatív érzések megéléséről - pedig a titkok kulcsa itt van elásva. Ebben a cikkben ezt a témakört járjuk körül - tarts velünk te is! 

Nézzük először is a mindenkit szeretek elvét. Most nem foglalkozunk azzal, hogy ezt már Jézus is tanította vagy Zoroaszter vagy bármelyik más ősrégi tanító. Én most más oldalról szeretném megvilágítani a dolgot.

Először is aki azt vallja, hogy ő mindenkit szeret az szemenszedetten hazudik. Ugyanis nincs olyan, hogy mindenkit szeretek. Aki ilyent mond, arról máris tudom, hogy nagyon mély elfojtásai vannak, mert meg akar felelni a „kor szellemének”. Ez viszont sajnos oda vezet, hogy egyre több és egyre súlyosabb betegségek ütik fel fejüket az életében. Nem érti a dolgot, hisz ő „emberszerető”, ő „igazán a jót érdemli meg”. Aztán az is lehet, hogy megmagyarázza: egy előző élet karmikus következménye, amit „szeretettel el kell fogadjon és el kell viseljen”, mert „valami nagyon rosszat tett” valamelyik korábbi életében.

Ugye ismerős ez a szöveg? Nos, megmondom hol van a kutya elásva! A testünk képtelen a hazugságra vagy képmutatásra. Minden egyes meg nem élt érzelmünket raktározza és az belülről minket kezd ki, minket betegít meg! Ha nem szeretnél szenvedni, akkor bizony nagyon gyorsan „programozd át magad” és éld meg az érzéseidet! Ha dühös vagy mutasd ki – igen, jól olvasod!

Azon kívül, hogy ezzel a saját egészségedért teszel, még van egy nagyon fontos dolog, amiben jótékonyan fog hatni rád: többé már nem leszel mások csicskása! Nagyon sokan pont erre játszanak rá, hogy veled mindenféle alja munkát elvégeztessenek! Ez igaz a munkahelyre, a családodra, igazából minden kapcsolatodra. Hisz ők lehetnek a kihasználok, az agresszorok mert neked kutya kötelességed őket ezzel együtt szeretni – ha nem ezt teszed nem is vagy jó ezoterikus ( katolikus, buddhista, stb.) Ez egy ördögi kör, amiben mindig te húzod a rövidebbet.

Az összes nagy „guru” is azért hirdeti fennen a mindenkit szeretek elvét, mert a te energiádból (pénzedből) így él meg jól. A megfelelő mester kiválasztása nagyon - nagyon fontos és megvannak a kritériumai, amire majd egy másik cikkben térek ki. Itt most annyit, hogy ha a mester kérdés nélküli engedelmességet vár el tőled, vagy hogy csak az ő útja/tanítása a helyes és minden mással szakítsd meg a kapcsolatodat, akkor MENEKÜLJ tőle!

Van még egy nagyon fontos vetülete a düh kimutatásának. Az emberek különböző érzelmi szinten vannak. A legalsó szint nem a düh, hanem a depresszió, önfeladás. Egy olyan ember, aki a depresszióból tart kifelé és dühös – ő épp felfele tart az érzelmi skálán és díjazni kell, hogy végre kimozdult! Mit tesz a legtöbb „jóakaró”? Lehordja a sárga földig, hogy ez mennyire nem helyes viselkedés – ezzel visszatolja a mocsárba! Ennyit a „jóindulatú segítéséről”.

Mit ajánlok tehát neked? Éld meg a negatív érzelmedet is és mutasd is ki – jogod van hozzá. A tested meg fogja hálálni! Ráadásul egy idő után azt is észre fogod venni, hogy megnő a tekintélyed az emberek szemében, hisz valójában habár mindenki szereti kihasználni, ugyanakkor lenézi a pulya embert. Az csak hab a tortán, hogy ha meg mered élni a negatív érzéseidet, akkor azok felszabadulnak és többé már nem tartanak fogva. Ekkor kezdődik valójában az, hogy mindenkit e tudsz fogadni olyannak amilyen – csak miután elfogadtad önmagad olyannak amilyen vagy és megélted a saját negatív érzéseidet is!

Hadd meséljek el egy igaz történetet. Az egyik Rimpocse, akit már szentnek tartanak, egyhetes elvonulást tartott a „híveinek”. Valamiért megharagudott az egyik „tanítványra” és arcul csapta mindenki szeme láttára. Ez itt történt Magyarországon – mielőtt elkezdesz azon morfondírozni, hogy ilyen itt nem történhet. A hű tanítványai ezt az esetet így értelmezték: a Rimpocse „szeretetből” ütötte meg a férfit, mert „csak így tudja elősegíteni a lelki fejlődését”.


Nos, nekem semmiképp se a szeretet jön be erre a képre, de két dolgot szeretnék ezzel érzékeltetni:

1. minden ember halandó és megél negatív érzelmeket is
2. ha elfogadod önmagad olyannak amilyen vagy, akkor mások is természetesen elfogadják a rossz tulajdonságaidat is

Egy utolsó elgondolkodtató tény: bármit teszel, az emberek 30%-a szeretni fog érte, 30%-a utálni fog érte és a maradékot egyáltalán nem érdekli, hogy te létezel. Ez az arány mindig ugyanaz. Akkor már légy önmagad, hisz így is úgy is ugyanannyian fognak szeretni – az óriási különbség viszont az, hogy jól érzed magad a bőrödben és élvezed az életet.
Ha szeretnél ehhez segítséget, akkor gyere el egy csikung tanfolyamra, ahol egy olyan technikát tanulsz meg amivel kezedbe tudod venni az életed irányítását.
A csikung három szinten hat egyszerre:

fizikai – a test helyreállítja az egészséges „üzemmódot”

érzelmi – megtisztulsz a bebábozott érzelmi gubancoktól, amik akadályozták az életedet

gondolati – a tudat alatt levő örökölt, romboló mintáktól szabadulsz meg, így már tényleg képes leszel a jó bevonzására az életedbe!

Ne felejtsd el: az út a boldogsághoz a saját „poklodon” keresztül vezet – merd megélni az érzéseidet, hogy szabad és örömteli életed legyen.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2460 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x